ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Εξάδα... Europa League!

Ο Θοδωρής Κουνάδης κοιτά και ξανακοιτά το πρόγραμμα του Αστέρα το οποίο έχει το μέγιστο βαθμό δυσκολίας στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

O Aστέρας δεν θα συμμετέχει για τρίτη σερί χρονιά σε ομίλους του Europa League ωστόσο η κλήρωση του πρωταθλήματος θα του θυμίσει το βαθμό δυσκολίας που έχουν αυτά τα έξι παιχνίδια. Στις πρώτες έξι στροφές οι κιτρινομπλέ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους Big-4 αλλά και δύο ομάδες που έχουν επαφή με τις υψηλές θέσεις (που οδηγούν Ευρώπη) τα τελευταία χρόνια.

Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει δραματικά καθώς από αυτά τα έξι παιχνίδια, τα τέσσερα θα διεξαχθούν μακριά από το κάστρο της Τρίπολης. Ο Αστέρας θα φιλοξενήσει στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ θα ανέβει 4 φορές στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό.

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πιο δύσκολο θα μπορούσε να ήταν το πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Τι άλλο να έβγαζαν τα μπαλάκια για να δυσκολέψουν τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις μιας νέας ομάδας που κτίζεται αυτό το διάστημα υπό τις οδηγίες του Μάκη Χάβου; Τα ίδια παιχνίδια, όλα εκτός;

Ωστόσο θυμίζω ότι το περσινό πρόγραμμα στην αρχή φαινόταν λουκούμι: Πανθρακικός, Παναιτωλικός, Καλλονή, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Ξάνθη και ΠΑΣ τις 8 πρώτες αγωνιστικές. Και τι έγινε; Ο Αστέρας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σχετικά βατό πρόγραμμα και μετά έτρεχε και δεν έφτανε. Βασικά, δεν έφτασε ποτέ!

Τουλάχιστον τώρα, ο Αστέρας δεν θα καταρρακωθεί ψυχολογικά αν χάσει πχ στην πρεμιέρα στο Καραϊσκάκης. Αντίθετα αν πάρει θετικό αποτέλεσμα εκεί ή πχ στη Λεωφόρο, θα χτίσει αυτοπεποίθηση (μην ξεχνάμε είναι μια νέα ομάδα) και θα βάλει βάσεις για επιστροφή στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

Ναι, είναι πολύ νωρίς αλλά αυτή η εξάδα... Europa League μπορεί να είναι η αρχή για έρθει ξανά η κανονική εξάδα των ομίλων του Europa League.

Δουλειά χρειάζεται, πάρα πολλή δουλειά η οποία γίνεται από χθες στην Ολλανδία, και φυσικά και λίγη τύχη για να έρθει ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα! Μετράμε λοιπόν αντίστροφα για να δούμε τον Αστέρα σε περίπου ένα μήνα να μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά. Αλλά το παρελθόν έχει δείξει ότι αυτή η ομάδα έχει τον τρόπο να κολυμπήσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων