ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πονάει χέρι, κόβουμε το χέρι. Και;

Τον περασμένο Οκτώβρη, η προηγούμενη Κυβέρνηση διέκοψε τα πρωταθλήματα μετά τα τραγικά γεγονότα στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός. Τι πέτυχε; Ό,τι θα πετύχει και η τωρινή, που αποφάσισε την αναστολή (μόνο!) της Super Leauge εξαιτίας των όσων συνέβησαν στη Λεωφόρο.


Αλήθεια, τι φταίει ο φίλαθλος του Αστέρα, του Παναιτωλικού, της Ξάνθης; Με ποια λογική δεν θα γίνει το ΠΑΣ Γιάννενα-Πλατανιάς, επειδή τα έσπασαν κάφροι στο Απόστολος Νικολαΐδης; Γιατί οι Αρκάδες δεν θα βρεθούν τη Δευτέρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης; Ποιος θα απαντήσει στον Στάικο Βεργέτη και το τεχνικό του επιτελείο, που βλέπουν τον προγραμματισμό τους να γίνεται (ξανά) χίλια κομμάτια γιατί πλακώθηκαν οι πρόεδροι των αιωνίων στο ΔΣ της λίγκας;


Ένας ανεύθυνος οδηγός έσπειρε τον τρόμο στην εθνική οδό, να κλείσουμε την πρόσβαση σε όλους τους οδηγούς. Ένας επιβάτης αεροπλάνου αναστάστωσε μία πτήση, να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη. Ένας πολιτικός αποδείχθηκε λαμόγιο, να κλείσει η Βουλή. Μου έρχονται εκατοντάδες αντίστοιχα αστεία παραδείγματα. Που φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να τα δούμε να γίνονται στην πράξη. Μόνο που για το ποδόσφαιρό  μας, είναι η πραγματικότητα κάθε τρεις και λίγο.


Η λύση είναι μία. Μόνο μία. Και είναι τόσο απλή, φτάνει να υπάρχει ΒΟΥΛΗΣΗ. Και ποια είναι αυτή η περίφημη λύση στο πρόβλημα της βίας; Μα φυσικά, η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. Το καρκίνωμα του ποδοσφαίρου δεν είναι η έλλειψη νόμων, αλλά τα... στραβά μάτια. Κάθε φορά που γίνονται επεισόδια, ακολουθούν χάδια στις ομάδες. Και καμία επίπτωση στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτά. Καμία!


Βούληση. Μόλις πριν 6 ημέρες έγραφα ένα κομμάτι στο Sport24.gr για τα αντανακλαστικά της Τσέλσι στο ρατσιστικό περιστατικό οπαδών της σε μία ξένη χώρα, σε μία στάση του μετρό. Ο αγγλικός σύλλογος έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, τι σημαίνει αυτή η ρημάδα λέξη. Το 10% της συμπεριφοράς της να είχαν δείξει στο παρελθόν όσοι κρατούν την τύχη του ποδοσφαίρου μας, θα είχαν διορθωθεί πάρα πολλά κακώς κείμενα.


Φίλε του Αστέρα, εσύ που όπου πηγαίνεις, δείχνεις κόσμια συμπεριφορά, δε θα δεις τη Δευτέρα την ομάδα σου. Τιμωρούν και εσένα για τα αίσχη των άλλων...

 

ΥΓ: Αφού αποφασίζεις διακοπή... διέκοψέ το! Αυτό το μία εβδομάδα και τα λέμε την άλλη Τετάρτη είναι παρωδία! Τι θα γίνει μέσα σε μία εβδομάδα; Τι θα μπορεί να κάνει η Super League σε λίγα 24ωρα κατά τη διάρκεια της σεζόν; Το πολύ πολύ κάποιες δεσμεύεις, κάποιες εκθέσεις ιδεών. Δεν γίνεται να μην τις δεχθείς γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν πράξεις. Και θα έχουμε πρωτάθλημα τη μεθεπόμενη Κυριακή και ένα πρόγραμμα που απομένει, κυριολεκτικά άνω κάτω.

 

ΥΓ2: Το πρόβλημα δηλαδή είναι η βία στα γήπεδα της Super League και γι' αυτό διακόπτουμε μόνο αυτή τη λίγκα; Η βία στο Αλκαζάρ την Κυριακή και στη Λαμία χθες, είναι άλλη; Β' κατηγορίας; Ό,τι να' ναι όμως...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων