ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τα δύσκολα έρχονται με Γιάννενα και Λιβαδειά

Οι παίκτες του Αστέρα παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς τον καλύτερο με τον ΠΑΟΚ, δίνοντας τις απαντήσεις που όλοι περιμέναμε. Τώρα καλούνται να μην χύσουν το γάλα με τις εντυπώσεις στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν.

Απόλαυση. Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν βγαλμένο από τα ομορφότερα όνειρα των φίλων του Αστέρα, αποτελώντας το καλύτερο φάρμακο για το σοκ της εμφάνισης στην Κέρκυρα. Δικαιολογίες υπήρχαν για το ναυάγιο στο νησί των Φαιάκων, ωστόσο έπρεπε να... δικαιολογηθούν χθες στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Απαντήσεις με ΠΑΟΚ ήταν ο τίτλος στο τελευταίο σχόλιό μου, απαντήσεις που δόθηκαν με εμφατικό τρόπο στο πρώτο ημίχρονο: 3-0. 

 

Οι Κιτρινομπλέ μπήκαν με διάθεση να... πατήσουν τον αντίπαλό τους, σαν να ήταν αυτοί οι πρωτοπόροι που ήθελαν να κλείσουν τον πρώτο γύρο στην κορυφή. Μία διάθεση που υπήρχε και απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά έλειπε η ευστοχία στην τελική προσπάθεια. Αυτή τη φορά όμως, και παρά το χαμένο πέναλτι του Μπαράλες στο ξεκίνημα, η αποτελεσματικότητα χτύπησε κόκκινο. Ο Γιαννιώτας τελείωσε με 2/2, ο Σανκαρέ με 1/2 και ο Αστέρας με 3/10. Και αν ο βοηθός δεν τα έκανε μαντάρα στο τέλος, το κοντέρ με το γκολ του Μάσα θα έγραφε 4 γκολ σε μόλις 11 προσπάθειες!

 

Απόλαυση λοιπόν το πρώτο μέρος. Με τον Μάσα να μπαίνει αφηνιασμένος και να δημιουργεί. Τον Ρόλε να μοιράζει με ηρεμία το παιχνίδι αριστερά και δεξιά. Τον Μπαράλες να παλεύθει σαν τανκ παρά τις χαμένες ευκαιρίες. Τον Γιαννιώτα να είναι επιτέλους απόλυτα εύστοχος και τον Σανκαρέ, παρά τα λαθάκια του πίσω, να απειλεί σε κάθε στημένο την εστία του Ιτάνζ.

 

Από εκεί και πέρα συντήρηση. Μία άμυνα που τρώει με το σταγονόμετρο γκολ στην Τρίπολη, δεν χρειάστηκε να ρισκάρει στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στα επίπεδα του 3-0. Ο Στάικος Βεργέτης έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, ο Αστέρας δεν απειλήθηκε καθόλου και παραλίγο μάλιστα στις αντεπιθέσεις να φτάσει στη μεγαλύτερή του νίκη στην Super League.

 

Και τώρα τα δύσκολα! Ο Αστέρας έχει δείξει στα μεγάλα παιχνίδια απόλυτη προσήλωση στον στόχο και ενέργεια που του δίνει τη δυνατότητα να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του. Εκεί που τα έχει χαλάσει φέτος είναι σε παιχνίδια με μικρότερους αντιπάλους, με τελευταίο παράδειγμα στην Κέρκυρα. Τα δύο ματς που ακολουθούν με ΠΑΣ (Τετάρτη) και Λεβαδειακό (Κυριακή) είναι από τα παιχνίδια που φοβάμαι περισσότερο από ότι ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ! Ελπίζω οι Κιτρινομπλέ να μην χύσουν σε αυτά τα ματς, το γάλα με τους βαθμούς και τις εντυπώσεις που γέμισαν χθες.

 

ΥΓ: Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ μπορεί να χαρακτηριστεί από άστοχη έως αστεία. Στο βωμό της κόντρας του με τον Ολυμπιακό, πήγε κόντρα σε αυτό που είδε όλη η υγιής φίλαθλη Ελλάδα στο χορτάρι του Κολοκτρώνης. Το σχόλιό μου στο sport24.gr αναφέρεται και σε αυτή την επιλογή του επίσημου δικεφάλου. Κανείς δεν του ζήτησε να παραδεχτεί το αυτονόητο, την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ του Αστέρα σε όλο το παιχνίδι. Όχι όμως και να βγαίνει στην αντεπίθεση...

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων