ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γιατί Αστέρας και γιατί Στάικος Βεργέτης

Το 2014 φεύγει και η ερώτηση για την καλύτερη ομάδα αλλά και τον κορυφαίο προπονητή στον ελληνικό αθλητισμό σε αυτή τη χρονιά δεν μπορεί παρά να έχει απάντηση με άρωμα Τρίπολης, κιτρινομπλέ πινελιές και φυσικά επιχειρήματα.

 

Αστέρας Τρίπολης και Στάικος Βεργέτης. Οι απαντήσεις που έδωσα στην ερώτηση της χρονιάς του SPORT 24, ως μέλος της δημοσιογραφικής του ομάδας, ήταν οι ίδιες με τη συμμετοχή μου στην πρόσφατη ψηφοφορία του ΠΣΑΤ για τις κατηγορίες της καλύτερης ομάδας και του κορυφαίου προπονητή. Απαντήσεις που δεν βασίζονται στο συναίσθημα αλλά στα επιχειρήματα, πάντα με βάση τη δική μου υποκειμενική γνώμη. Και πριν εξηγήσω το γιατί Αστέρας και Βεργέτης, θα απαντήσω στο γιατί όχι στις επιλογές που ξεχώρισαν στις σχετικές ψηφοφορίες.

 

Η επόμενη επιλογή μου μετά τον Αστέρα, ήταν η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο με την παρουσία της στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η κατρακύλα της όμως αμέσως μετά, σε σημείο να χάνει από τα Νησιά Φερόε και να βλέπει το Euro 2016 να απομακρύνεται, χάλασε την... βραζιλιάνικη εικόνα. Εξαφάνισε από το λεξικό της ομάδας τη λέξη συνέπεια. Λέξη που δεν είχε για παράδειγμα ούτε ο Παναθηναϊκός. Έδειξε καλά στοιχεία στο μισό της περσινής σεζόν, πήρε το Κύπελλο αλλά τελείωσε στον όμιλο του Europa με 2 βαθμούς. Ενώ ο Ολυμπιακός δέχθηκε χτυπήματα από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που χάλασαν την εικόνα του, χωρίς να παίζει στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος, ελκυστική μπάλα.

 

Στο μπάσκετ, οι αιώνιοι έμειναν εκτός φάιναλ-φορ, τίποτα ιδιαίτερο στο βόλεϊ, ενώ πιστό στο ραντεβού του με τις επιτυχίες ήταν το πόλο. Οι γυναίκες του Ολυμπιακού πήραν ευρωπαϊκό, τα κορίτσια της Νέων το ίδιο, αλλά μην ξεχνάμε ότι στο γυναικείο πόλο έχουμε δει μέχρι και χρυσό σε παγκόσμιο. Γι' αυτό πχ δεν επιλέγω φέτος σαν προπονητή τον εξαιρετικό Γιώργο Μορφέση, που έχει κάνει συλλογή μεταλλίων, πιο σπουδαίων από το φετινό. Βρίσκεται στην πεντάδα των επιλογών μου, εκεί όπου ο Σάντος είναι δεύτερος. Του πιστώνεται η πορεία στη Βραζιλία αλλά... Μένει αυτό το αλλά με την Κόστα Ρίκα. Περίμενα καλύτερη διαχείριση του αγώνα όταν μείναμε με 10 και φυσικά όχι τόσα νεύρα που τον οδήγησαν στην αποβολή και στην απουσία από την κρίσιμη διαδικασία των πέναλτι. Πότε θα ξαναπετύχουμε μία Κόστα Ρίκα με 10 παίκτες για να βρεθούμε σε προημιτελικά Μουντιάλ;

 

Και πάμε στα δικά μας αρκαδικά μέρη. Ο Αστέρας έδειξε μία εκπληκτική συνέπεια όλη τη χρονιά. Βγήκε και πάλι Ευρώπη και μάλιστα θα έπαιρνε και το καλό εισιτήριο του Europa αλλά τα χάλασε στο τελευταίο ματς των πλέι-οφ. Και; Μπορεί να μπήκε στη μάχη από νωρίς, έφτασε όμως  μέχρι τους ομίλους του Europa για πρώτη φορά στην ιστορία του! Αξιοπρεπέστατη παρουσία, πολύτιμοι βαθμοί για τον ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο και σταθερή παρουσία και φέτος στην 5άδα της Super League, παρά τα 12 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και όλα αυτά παίζοντας την ωραιότερη μπάλα στην Ελλάδα! Με τον Στάικο Βεργέτη να πιστώνεται τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό. Με χαμηλούς τόνους και πολλή, πάρα πολλή δουλειά. Που θα συνεχιστεί και το 2015, με την ευχή όλων να δούμε ακόμα ωραιότερα πράγματα από την ομάδα του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων