ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μεγάλωσε και... γκελάρει

Σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, ο Αστέρας μπορεί να κόλλησε στη λάσπη αλλά επέστρεψε στην Τρίπολη από την Κομοτηνή με το βαθμό της ισοπαλίας. Ένα αποτέλεσμα που εξυπηρετεί τον βασικό του στόχο στην Ελλάδα.

Τα έχει αυτά ένα πρωτάθλημα που διαρκεί τόσους μήνες και είναι και... ελληνικό. Θα βρεθείς να αγωνίζεσαι σε μία ημέρα όπου έχουν ανοίξει οι ουρανοί, μετατρέποντας το χορτάρι σε βούρκο. Δυστυχώς, ελάχιστα γήπεδα στην Ελλάδα έχουν τις υποδομές να... υποδεχθούν μία δυνατή βροχή χωρίς να γίνει βαρύς και ασήκωτος ο αγωνιστικός χώρος. Και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής δεν είναι από αυτά τα ξεχωριστά που δεν θα επηρεαστούν από τις καιρικές συνθήκες. Κάπως έτσι, η αναμέτρηση του Αστέρα με τον Πανθρακικό έμοιαζε περισσότερο με λασπομαχία παρά με αγώνα ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να σταθούν σε αυτό το γήπεδο είχε εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας, με τους κιτρινομπλέ να επηρεάζονται περισσότερο.

 

Οι επιδόσεις Πανθρακικού και Αστέρα πριν τον αγώνα, μαρτυρούσαν ότι ο βαρύς αγωνιστικός χώρος θα προκαλέσει πιο έντονους πονοκεφάλους στους φιλοξενούμενους. Από τη μία, είχαμε το συγκρότημα του Ρόκα το οποίο είχε την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στο πρωτάθλημα: Μόλις 1 γκολ είχε δεχθεί ο Πανθρακικός στο σπίτι του. Από την άλλη, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν αυτή με την καλύτερη επίθεση εκτός έδρας: 15 τέρματα στα παιχνίδια που είχε δώσει μακρυά από την Τρίπολη. Όταν λοιπόν έχουμε μία ομάδα που βασίζεται στην εξαιρετική της άμυνα στην έδρα της, απέναντι σε μία που έχει τα περισσότερα τέρματα εκτός, το βαρύ γήπεδο βοηθά περισσότερο αυτόν που έχει πρώτα στο μυαλό του, να μη δεχθεί γκολ. Επιπροσθέτως, ο Αστέρας είναι από τις ομάδες που αναπτύσσεται εξαιρετικά με την μπάλα κάτω, κάτι που ήταν σχεδόν αδύνατο να το πράξει στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

 

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι κιτρινομπλέ δέχθηκαν πολύ νωρίς γκολ από τον Τζάνη, όπως ακριβώς και πέρσι από τον ίδιο παίκτη! Πάνω που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, έμειναν πίσω στο σκορ. Μέχρι τα μισά του ημιχρόνου γλίτωσαν από ένα δεύτερο τέρμα, για να επιβληθούν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο έως το 70'. Ο Γκοϊάν με ένα τρομερό κεραυνό ισοφάρισε, ενώ Μάσα, Μπαράλες, Νίκο και Παντελιάδης έχασαν ευκαιρίες για να δώσουν το προβάδισμα στον Αστέρα. Στα τελευταία λεπτά όμως βγήκε κούραση από την προσπάθεια και ήρθε η οπισθοχώρηση για να κρατηθεί ο βαθμός. Όπως και έγινε χάρη και στο... άχαστο του Χασομέρη στο 94'. Και με βάση τον στόχο του Αστέρα, που είναι η παραμονή στην πεντάδα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, ο βαθμός στο... τέλος της ημέρας είναι αυτό που κρατάει η ομάδα. Και συνεχίζει...

 

Και ο τίτλος περί γκέλας; Πηγαίνοντας στα γραφεία του sport24.gr μετά την αναμέτρηση, οι συνάδελφοί μου με υποδέχτηκαν με τη συγκεκριμένη λέξη. "Γκέλα" το 1-1 απέναντι στον Πανθρακικό. Αν και διαφώνησα, με τους λόγους να αναφέρονται παραπάνω, δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι η ίδια η ομάδα τους έχει δώσει αυτό το (ωραίο) δικαίωμα, να θεωρούν γκέλα το γεγονός ότι δεν πέρασε από την Κομοτηνή. Μεγαλώνει, βλέπετε, ο Αστέρας, συνεχίζει να κάνει βήματα μόνο προς το μέλλον και μπαίνει σε μονοπάτια όπου θεωρείται ακλόνητο φαβορί σε μία έδρα που δεν έχει νικήσει ποτέ!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων