ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Το σεμινάριο του Κουρμπέλη

Η δόξα πηγαίνει συνήθως στους σκόρερ, ωστόσο στην αναμέτρηση με τη Βέροια αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στους παίκτες που έφτιαξαν τα γκολ και στις ενέργειές του πριν από αυτά: Στον Κουρμπέλη και στον Τσοκάνη.

 

Στη φάση λοιπόν του 1-0 στο 35ο λεπτό, δεν είναι μόνο η υπέροχη μπαλιά του Κουρμπέλη στον Μάσα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έχει προηγηθεί το σεμινάριο για τη θέση του αμυντικού χαφ που παρέδωσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

 

Ο Αστέρας είναι στην επίθεση, με τον Γιαννιώτα να βγάζει σέντρα από τα δεξιά. Οι αμυντικοί της Βέροιας απομακρύνουν αλλά ο Κουρμπέλης είναι στη σωστή θέση και παίρνει τον έλεγχο της μπάλας, εμποδίζοντας την προσπάθεια των φιλοξενουμένων να βγουν σε αντεπίθεση.  Στο 34:18.

 

Ο 21χρονος μέσος γεμίζει με τη μία στην περιοχή της Βέροιας. Νέα απομάκρυνση από τους αμυντικούς, αλλά ο Κουρμπέλης ελέγχει το χώρο και κόβει ξανά την μπάλα. Στο 34:22.

 

Αυτή τη φορά, ο αμυντικός μέσος των κιτρινομπλέ πασάρει, για να ακολουθήσουν άλλες 8 πάσες σε μικρό χώρο από τους παίκτες του Αστέρα έξω από την περιοχή. Φτάνουμε σε νέα σέντρα όπου οι αμυντικοί της Βέροιας διώχνουν ξανά την μπάλα. Ποιος πάει πρώτος σε αυτή; Ο Κουρμπέλης! Στο 34:43.

 

Μέσα σε 25 δευτερόλεπτα έχει κόψει τρεις φορές την προσπάθεια των παικτών της Βέροιας να λύσουν την πολιορκία του Αστέρα βγαίνοντας στην αντεπίθεση. Στην τελευταία φορά μάλιστα, βγάζει και μαγική πάσα στον Μάσα ο οποίος δεν αστοχεί για το 1-0.

 

Αξίζει όμως και η αναφορά στον Τσοκάνη και στην ενέργειά του πριν την ασίστ. Στο 38’ έχει ανέβει ψηλά και εκτελεί πλάγιο στον Κουρμπέλη. Παραμένει ψηλά και κοιτάει την ευθεία των αμυντικών της Βέροιας για να μην βγει οφσάιντ σε πάσα του 21χρονου αμυντικού μέσου. Αυτή γίνεται και ο Τσοκάνης βγάζει σέντρα λουκούμι για το κεφάλι του Μπαράλες ο οποίος σημειώνει το 2-0.

 

Μπορεί λοιπόν οι Μάσα και Μπαράλες να διαμόρφωσαν με τα γκολ τους το τελικό 2-0 για τον Αστέρα απέναντι στη Βέροια, ωστόσο οι μικρές λεπτομέρειες πριν τις ασίστ από τους Κουρμπέλη και Τσοκάνη, ήταν καταλυτικές για να γίνει η διαφορά στο χθεσινό παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων