ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Για το ντόπινγκ, όμως, σιωπή...

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ένα σωρό άλυτα προβλήματα. Για όλα, είτε με σωστό τρόπο είτε με λάθος, ψάχνει λύσεις. Για όλα; Σχεδόν... 

 

AΣΤΕΡΑΣ ΟΦΗ

Βία στα γήπεδα, ελληνική διαιτησία, λειτουργία και οργάνωση, αθλητικές υποδομές, Εθνική ομάδα αν θέλετε. Υπάρχουν κι άλλα, είναι από εκείνα που ονομάζουμε σε λίγες λέξεις... παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

 

Ακόμη κι έτσι να είναι, για όλα αυτά υπάρχει συζήτηση. Κάποιες φορές υπάρχουν και αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχει μία κινητικότητα για να βρεθούν λύσεις. Εκείνο για το οποίο υπάρχει στην ουσία σιωπή, είναι το θέμα του ντόπινγκ. 

 

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το πιο σοβαρό πρόβλημα συνολικά του αθλητισμού, του οποίου μέρος είναι και το ποδόσφαιρο, είναι το θέμα του ντόπινγκ. Καταρχάς διότι αφορά στην υγεία ανθρώπων, πολύ περισσότερο αφορά στην υγεία νεαρών ανθρώπων. 

 

Επιπλέον, διότι στη χώρα μας εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η διαδικασία ελέγχου ντόπινγκ συνολικά, αλλά και στο ποδόσφαιρο, υπολειτουργεί. Σε τέτοιο βαθμό, που τελικά, είναι σαν να μην λειτουργεί καθόλου. 

 

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Κάτι περισσότερο από τεράστιο, είναι επικίνδυνο και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την πιθανότητα "λάθος" επιδόσεων και αποτελεσμάτων. Έχει να κάνει με το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία. 

 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι πολύ συνεπής στο αίτημά του για λύση αυτού του προβλήματος. Αν δεν είναι ο μοναδικός που το (συ)ζητάει, είναι σίγουρα ο μοναδικός που το κάνει με τέτοια ένταση και τόσο υπεύθυνα. Θα το ξανακάνει και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

 

Αλλά θα πρέπει να το δουν σοβαρά και πλέον με συγκεκριμένες αποφάσεις οι αρμόδιοι φορείς. Η Super League, οι υπόλοιποι σύλλογοι και στην ουσία, ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

 

Δεν είναι δυνατό να μην γίνονται έλεγχοι σε όλα τα παιχνίδια. Ειδικά στην περιφέρεια οι έλεγχοι ντόπινγκ είναι ελάχιστοι. Κάτι πρέπει να γίνει. 

 

Δεν είναι μόνο ότι θα προστατευθεί η αξιοπιστία. Δεν είναι μόνο ότι θα πάψει η αισχροκέρδια (τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό) και η παράνομη δράση κάποιων. Είναι ότι κυρίως θα φροντίσουμε την υγεία των παιδιών μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων