ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γιάννη, κατάλαβες τί πέτυχες μέσα σε τρία χρόνια;

Αρχικά, θα ήθελα να με συγχωρέσετε για το πρώτο πρόσωπο. Ωστόσο, σ' αυτήν την ιστορία δεν γίνεται να τα... πούμε αλλιώς.

ΑΣΤΕΡΑΣ

Ήταν 2/8 του 2016. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ τότε έκανε προετοιμασία στο Όστερμπεργκ της Ολλανδίας. Ήμουν απεσταλμένος για τo gazzetta.gr και ήθελα έναν παίκτη για συνέντευξη. 

"Τον Γιάννη Κώτσιρα πάρε", μου λέει ο τότε υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας Γιάννης Ντάλλας. Ήταν η πρώτη του προετοιμασία με την ομάδα της Τρίπολης γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία από το πώς (όχι το που) ξεκίνησε αυτό το παιδί. Πώς συνέχισε και πώς έφτασε να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο.

"Θα δεις, έχει ωραία πράγματα να σου πει", μου είπε ο Γιάννης (Ντάλλας) και Τρία χρόνια μετά, Γιάννη (Κώτσιρα) καταλαβαίνω πόση αξία έχει όταν τα λόγια μας γίνονται πράξεις. 

Τότε, Γιάννη, μου είχες πει "Θα είναι απίστευτο να σκοράρω με την φανέλα του Αστέρα". Αυτός ήταν ο τίτλος της συνέντευξης. 

Και θυμάσαι; Το πρώτο σου γκολ ήρθε σ' ένα ματς Κυπέλλου με τα Τρίκαλα το 2017. Το πρώτο σου μέσα στο "Κολοκοτρώνης" στο 2-1 με τον Απόλλωνα, σε ένα ματς όπου η ομάδα ήθελε τη νίκη πάση θυσία για την ευρωπαϊκή της τύχη. Τελικά, τα κατάφερε. Όπως κι εσύ.

Τότε, ο Κώτσιρας ήταν 24 ετών. Κι ήταν η πρώτη του προετοιμασία σε κορυφαίο επίπεδο. 

Από εκείνο το σημείο, μέχρι σήμερα έχει γράψει 70 συμμετοχές με το αστέρι στο αριστερό μέρος της φανέλας και έχει καθιερωθεί στο δεξί άκρο της ομάδας. 

"Θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι αξίζω την ευκαιρία που μου δίνεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που αναγνώρισε τους κόπους και την προσπάθειά μου", απαντά στο αν τον αγχώνει ο ενθουσιασμός που υπήρχε στον κόσμο στο άκουσμα της μεταγραφής του. Πάντα ταπεινός, πάντα να σου μιλήσει δίχως ίχνος έπαρσης. Ακόμη και σήμερα που είναι διεθνής και ένα σύγχρονο μπακ χαφ, το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία του πρωταθλήματός μας.

Σου είχε γίνει η ερώτηση "ποιος είναι ο στόχος σου;" και απάντησες "αν και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστώ,  θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και να είμαι μέσα στις επιλογές του". 

Υ.Γ. : Τη μέρα εκείνη είχαν έρθει συγγενείς του από τη Γερμανία να τον επισκεφτούν. Δεν αρνήθηκε να μιλήσουμε. Δεν αρνήθηκε να παίξουμε για λίγο πινγκ πονγκ. Το ίδιο θα έκανε και σήμερα που τον ξέρει όλη η Ελλάδα. Γι' αυτό ο Γιάννης βρίσκεται σήμερα μεταξύ των καλύτερων ποδοσφαιριστών. Για την ποιότητα που κουβαλάει ως άνθρωπος. Το τί είναι ως παίκτης το ξέρουν άπαντες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων