ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ντόπινγκ: Αυγή με ενέσεις στα σκοτάδια;

«Η σκοτεινότερη ώρα είναι πριν την αυγή», τα λόγια του Άγγλου στοχαστή Τόμας Φούλερ συντροφεύουν αυτήν την κοινωνία εκατοντάδες χρόνια.

 

Πανιώνιος ΑΣΤΕΡΑΣ

Σ' όλους τους τομείς της κοινωνίας μας βασιλεύουν οι υπόγειες κινήσεις, οι ρεμούλες, τα ρουσφέτια, η ανικανότητα. Η αυγή που επιζητούμε βρίσκεται πάντα μόνο στις ευχές μας. Η σκοτεινότερη πλευρά λοιπόν είναι εκεί, πίσω και μπροστά από την αυγή. 

Όπως και στο θέμα του ντόπινγκ. Το ΕΣΚΑΝ ίσως να πιστεύει ότι κάνει καλά τη δουλειά του - κυρίως όσον αφορά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για τα "εργαλεία" που έχει στα χέρια του, ίσως να το «παλεύει», όμως αν συγκρίνουμε αυτή τη δουλειά με τους ελέγχους που γίνονται σε προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη, θα μελαγχολήσουμε.

Το εν λόγω θέμα είναι δαιδαλώδες και θεαματικά αποτελέσματα θα έχουμε όταν φυσικά υπάρξει πολιτική βούληση.

Πως να έρθει η... αυγή, όμως; Βλέπετε, το κράτος έχει προτιμήσει να μοιράσει πακτωλό χρημάτων σε ομάδες, προκειμένου να τις στεγάσει τηλεοπτικά, αντί να εντατικοποιήσει τους ελέγχους ντόπινγκ.

Θα μπορούσε να δημιουργήσει υγιείς συνθήκες, να περιφρουρήσει το ποδόσφαιρο από ένα περιβάλλον όπου οι γονείς δεν θα φοβούνται να μην... τρυπηθεί το παιδί τους με κάποια αυξητική ορμόνη, δεν θα είχαν το άγχος να μην τους ρίξει κάποιος "μάγος" γυμναστής κάποιο χάπι μέσα στο χυμό, τον οποίο θα έκανε "μαγικό ζωμό".

Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών ομάδων, ο ΕΣΚΑΝ λόγω έλλειψης πόρων έχει σταματήσει να κάνει επισκέψεις σε προπονήσεις ή τέλος πάντως δεν γίνονται με τη συχνότητα που πρέπει.

Αν μια ομάδα έχει την υποψία πως ο αντίπαλός του χρησιμοποιεί αθέμιτο τρόπο για να... δώσει φτερά στον παίκτη του, τότε πληρώνει εκείνος τα έξοδα για να πάει ο ΕΣΚΑΝ να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο.

Θα μπορούσε, επίσης, ο ΕΣΚΑΝ να δημοσιοποιεί τους ελέγχους που πραγματοποιεί. Προσοχή! Δεν λέμε να βγάζει στη φόρα τα ονόματα των παικτών. Θα μπορούσε ωστόσο να ανακοινώνει για παράδειγμα ότι επισκέφτηκε τον ΑΣΤΕΡΑ, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να έχει μία ιδέα ο κάθε ενδιαφερόμενους για το γίνεται. Να υπάρχει, δηλαδή, παραπάνω διαφάνεια. 

Από την πλευρά του, ο Αστέρας, μέσω του προέδρου του Γιώργου Μποροβήλου στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε ξανά επί τάπητος το θέμα του ντόπινγκ. Στόχος των Αρκάδων είναι να γίνει το προϊόν πιο αξιόπιστο από κάθε πλευρά. Και το ντόπινγκ είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να δοθεί τεράστιο βάρος. 

Η αυγή δεν έρχεται με... ενέσεις στο σκοτάδι. Αλλά με χειρουργείο. Με σωστή θεραπεία. Τρόπος υπάρχει. Θέληση; Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων