ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

100 οικογένειες, 100.000.000 λόγοι να πηγαίνω στο γήπεδο...

Η συνέντευξη του Γιάννη Καϋμενάκη στο Arcadia Sports τι μου έμαθε, τι με έκανε να εκτιμήσω και τι θα με κάνει να στέκομαι στο πλευρό της ομάδας πάντα, ό,τι κι αν συμβεί!

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ολυμπιακός

Διαβάζοντας ξανά και πολύ προσεκτικά τη μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Καϋμενάκη στο Arcadia Sports δεν γίνεσαι ούτε σοφότερος, ούτε νιώθεις πως ανακάλυψες το φάρμακο για κάποια χρόνια πάθηση. Ακούς όμως λόγια ενός ανθρώπου που λατρεύει την ομάδα του, την Αρκαδία, τους ανθρώπους της...

Δεν μάθαμε το απόγευμα της Πέμπτης ότι τα αφεντικά του Αστέρα εδώ και σχεδόν 15 χρόνια αποτελούν τη βασική αιτία ανάπτυξης στην Αρκαδία. Ούτε ότι η Φάρμα και ο Αστέρας είναι οι δύο από τις σπουδαιότερες επενδύσεις στη Νότια Ελλάδα. 

Δεν καταλάβαμε ότι ο Αστέρας είναι ένας απολύτως υγιής οργανισμός, που δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα (και οικονομικά και ηθικά). Το ξέραμε. Το ξέρει όλη η Ελλάδα. 

Δεν ακούσαμε - διαβάσαμε για πρώτη μας φορά ότι ο σύλλογος της Τρίπολης είναι ένας σύλλογος που έχει άδεια και την εξασφαλίζει κάθε χρόνο στην αδειοδότηση χωρίς να απασχολεί το ρεπορτάζ με τέτοιου είδους θέματα. 

Και επιστρέφω σ' αυτό που ανέφερα στην αρχή: Στην Ελλάδα έχουμε επιλεκτική μνήμη. 

Καλό θα είναι, λοιπόν, ένα λεπτό μετά το κάθε ματς να αισθάνεται ο κάθε φίλος της ομάδας ότι στο τιμόνι της υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο Μπάκος κι ο Καϋμενάκης οι οποίοι με τα χρήματα που έχουν δαπανήσει όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν φτιάξει νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους... Θα μπορούσαν να κατέβουν στην πολιτική, να κάνουν άλλου είδους παιχνίδια. Αυτοί όμως παραμένουν πιστοί στο όραμά τους, το οποίο υπηρετούν με αγάπη και μεράκι. 

Μένουν σ΄αυτά που γίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, κρατώντας "ολοζώντανη” την οικονομία της Αρκαδίας. Κι όπως εύστοχα λέει ένας φίλος: αυτοί στην Τρίπολη δεν είναι επενδυτές, ευεργέτες είναι!

Δεν μιλάμε για μια πόλη με μία ομάδα. Μιλάμε για μια ομάδα που πρέπει να έχει μαζί της μια πόλη και μια πόλη που (ήδη) ζει σε μεγάλο βαθμό από τον Αστέρα (της). Το δεύτερο συμβαίνει πολύ περισσότερο απ' ότι το πρώτο. Και εξηγώ: Δεν είναι άδικο και για τους ίδιους τους Τριπολιτσιώτες να βλέπουν μια ομάδα κόσμημα να έχει 1.500 εισιτήρια σε κάθε ματς;

Αντιθέτως, πόσα μαγαζιά της πόλης παίρνουν ζωντάνια την ημέρα των ματς; Πόσοι φιλοξενούμενοι επισκέπτονται καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια της πόλης επειδή έρχονται στο "Κολοκοτρώνης"; 

Εδώ, οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ανακοίνωση για τον ΠΑΟΚ και έλεγαν ότι ότι θα υποστούν ζημιά στα ταμεία τους αν η ομάδα τους δεν βγει (κατά την κρίση τους αδίκως) στην Ευρώπη. 

Βλέπουμε, δηλαδή, μια προσπάθεια συνασπισμού. Αυτό θα πρέπει να γίνεται και στην Τρίπολη -και όχι μόνο. Ο Αστέρας, αρέσει δεν αρέσει, είναι η ομάδα της Πελοποννήσου με τις σημαντικότερες επιτυχίες (περιττό να αναφερθούμε ξανά σ' αυτές). Και που είστε... μιλάμε για παρουσία 11 ετών στη Super League. Απλά για να μη ξεχνιόμαστε, για να εκτιμάμε. Και να βλέπουμε τις εξέδρες γεμάτες. Μόνο αυτό λείπει από τον Αστέρα. Όλα τ' άλλα είναι λυμένα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων