ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κι όμως δεν ήταν... όλα λάθος

Ενα κάκιστο αποτέλεσμα πήραν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα το απόγευμα της Κυριακής (20/01), οι οποίοι παρέδωσαν αμαχητί τα όπλα τους στην ΑΕΚ.

 

Η νέα χρονιά δεν έχει μπει με τον τρόπο που θα ήθελαν οι Αρκάδες. Είτε αφορά πρωτάθλημα είτε αφορά Κύπελλο. Στις αναμετρήσεις που έδωσαν για τη SuperLeague, έδειξαν δύο πρόσωπα.

Με τον ΠΑΟΚ το πάλεψαν μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι, χωρίς όμως τελικά να παίρνουν βαθμούς και με την ΑΕΚ το αποτέλεσμα κρίθηκε στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι τελικές με την ομάδα του Βορρά ήταν 13-5 για τον Αστέρα και το βράδυ της Κυριακής (20/01) ήταν 14-5 για την ΑΕΚ.

Ωστόσο και τα τρία τέρματα της Ενωσης ήρθαν από στατικές φάσεις. Σε όσες ευκαιρίες δημιούργησε στην κανονική ροή αγώνα, έπεσε πάνω στον Παπαδόπουλο που ήταν σε πολύ καλή βραδιά.

ΑΣΤΕΡΑΣΟλυμπιακός

 

Από την άλλη όμως, δεν μπόρεσε ούτε επιθετικά να απειλήσει στο ελάχιστο την εστία του Μπάρκα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είδε την αναμέτρηση ανενόχλητος κάτω από τα γκολποστ του. Ελειπε η δημιουργία και η έμπνευση στο επιθετικό κομμάτι του Αστέρα. Θα μου πείτε έφυγε ο Τόνσο. Σωστό. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Δεν χάθηκε και ο Νεϊμάρ της Τρίπολης. Με τον ΠΑΟΚ οι κιτρινομπλέ έπαιξαν χωρίς τον Αργεντινό έχοντας αρκετές τελικές στην αντίπαλη και δημιουργικά ήταν καλοί Μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν. Υπομονή χρειάζεται για να βρεθεί ο σωστός ποδοσφαιριστής για να αποκτηθεί στη θέση του επιτελικού χαφ. Δεν θα γίνει κάποια μεταγραφή για να έχουμε να λέμε.

Οσον αφορά την τεχνική προσέγγιση του Γιώργου Παράσχου στο ματς με την ΑΕΚ, ήταν σωστή. Με το 3-5-2 που εφάρμοσε για πρώτη φορά, φόρτωσε τον άξονα με αποτέλεσμα να δυσκολέψει το έργο των γηπεδούχων να δημιουργήσουν ευκαιρίες από εκεί. Σε περίπτωση διαφορετικού συστήματος ο Αστέρας θα παρέπαιε, όπως έκανε η ομάδα του ΠΑΣ στα Γιάννινα και ίσως φτάναμε και σε διασυρμό. Βέβαια είχε και αρνητικές επιπτώσεις αυτό το σύστημα. Εχοντας τους Μουνάφο-Βαλιέντε στον άξονα και τον Ιγκλέσιας λίγο πιο μπροστά, ο Αστέρας δεν είχε ταχεία ανάπτυξη στο επιθετικό κομμάτι και η μεταφορά της μπάλας... κολλούσε.

Ξανά τονίζω πως ο Αστέρας αιφνιδιάστηκε και δέχθηκε τρία γκολ από στημένες φάσεις. Οταν δέχεσαι τέτοια φθηνά τέρματα πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, με τι ψυχολογία να βγάλεις 90 λεπτά; Τα σφυρίγματα επίσης δεν βοήθησαν την ομάδα της Τρίπολης. Δεν απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Μάνταλο ενώ το πέναλτι που δίνεται στον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ ήταν εξωπραγματικό. Οπως και να ‘χει δεν θα ρίξουμε ολοκληρωτικά την ευθύνη στην "ευνοϊκή" διαιτησία για κάποιους.

Ο Αστέρας, δεν έχει χρόνο να στεναχωρηθεί γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Ο χρόνος τρέχει και είναι πολύτιμος. Την Τετάρτη (23/01) δίνει ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς κόντρα στην ΑΕΛ για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα τώρα χρειάζεται την στήριξη του κόσμου. Τώρα απαιτείται η φωνή στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που θα την ωθήσει να επιστρέψει στα επιθυμητά αποτελέσματα και παράλληλα να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Η γκρίνια δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Ας μην είμαστε μίζεροι πια. Η πίστη σ’ αυτή την ομάδα δεν παύει να υπάρχει. Τα έχει καταφέρει περίφημα έως τώρα και δεν επιτρέπεται από κανέναν να έχει παράπονο που βλέπει την ομάδα της πόλης του να πρωταγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία 12 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων