ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η πίστη, η αυτοπεποίθηση και ο περσινός φόβος

Το αποτέλεσμα αφήνει πίκρα, όμως η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το πρωτάθλημα που μόλις άρχισε. Εξαρτάται βέβαια πως θέλει να το βλέπει κανείς.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

Διότι υπάρχουν και αυτοί που στέκονται στην κακή εικόνα (του πρώτου μέρους) και στις αδυναμίες που οπωσδήποτε υπάρχουν, όπως όμως υπάρχουν και τα περιθώρια βελτίωσης. 

Η ουσία είναι πως ο Αστέρας του δευτέρου ημιχρόνου θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικεί τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Το σημαντικό όμως για αυτή την ομάδα είναι η πίστη. Η πίστη από τον κόσμο που το Σάββατο ήρθε στο γήπεδο και στάθηκε με εξαιρετικό τρόπο δίπλα στους ποδοσφαιριστές, αλλά και η πίστη από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές προς τους εαυτούς τους. 

 

Διότι ο αγώνας με τον ΠΑΣ είχε πολλά στοιχεία έλλειψης πίστης, όπως και φόβου. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν διαστήματα που η ομάδα έδειχνε φόβο, απόρροια -κατά την άποψη μου- της περσινής κάκιστης χρονιάς. Ο καλύτερος γιατρός για αυτό είναι ο χρόνος και τα ημίχρονα όπως το δεύτερο με τον ΠΑΣ. Αυτά θα γιατρέψουν την έλλειψη αυτοπεποίθησης και θα δώσουν… αέρα στον Αστέρα. Έναν αέρα που μόλις έρθει το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" θα γίνει και πάλι κάστρο και η ομάδα θα επιστρέψει στην αγωνιστική κανονικότητα της.

 

Για τις αδυναμίες, αυτή που κυρίως βγάζει μάτια και πρέπει άμεσα να βρεθεί φάρμακο, είναι η αντίδραση της ομάδας στις στατικές φάσεις. Το 0-2 προήλθε από εκτέλεση κόρνερ. Και παρότι έχει γίνει πεντακάθαρο φάουλ του σκόρερ πάνω στον Σελίν, σε αυτές τις περιπτώσεις ο αμυντικός πρέπει να «τρώει» τον εκάστοτε επιθετικό. 

 

Ο Αστέρας έχει μόλις αρχίσει τις υποχρεώσεις του σε έναν μαραθώνιο. Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή για τον τρόπο που οργανώνει τακτικά την ομάδα, αλλά και για την αμεσότητα με την οποία διορθώνει τις αδυναμίες και τις ανορθογραφίες που βγάζουν στο γήπεδο οι παίκτες του. 

 

Η κριτική και η αυτοκριτική ποδοσφαιριστών και προπονητή μετά από κάθε αγώνα, θα βοηθήσει στο να σβήνουν από ματς σε ματς όσα δεν λειτουργούν σωστά στο χορτάρι. Ο κάθε παίκτης και ο κάθε προπονητής ξέρει πρώτος από όλους τι έκανε σωστά, μα κυρίως τι δεν έκανε σωστά. 

 

Εμείς οι μακρινοί παρατηρητές αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να περιβάλλουμε με πίστη αυτά τα παιδιά. Η ομάδα είναι νεανική, η προσπάθεια πρωτόγνωρη για τον Αστέρα και αυτό το στοίχημα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους. Ο κόσμος το έκανε από την πρώτη αγωνιστική. Αν συνεχίσει να το κάνει οι Κυριακές μας στην Αρκαδία θα είναι ξανά χαμογελαστές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων