ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δίκοπο μαχαίρι η κλήρωση για τον Αστέρα

Ούτε παραγγελία να είχε κάνει ο Αστέρας να παίξει κόντρα στους... μεγάλους τις πρώτες αγωνιστικές. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Ας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους η φετινή κλήρωση κρύβει παγίδες. Παγίδες τύπου ότι μπορεί να είχε μία φαινομενικά εύκολη κλήρωση, αλλά αν τα βάλουμε κάτω θα διαπιστώσουμε πως οι Αρκάδες σε περίπτωση που υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου είναι υποχρεωμένοι να μπουν και να καθαρίσουν τα τρία πρώτα παιχνίδια (ΠΑΣ, ΑΕΛ, Λαμία), διότι αν δεν το πετύχουν θα έχουν μπελάδες. Μία κακή εκκίνηση ανάγκασε την ομάδα πέρυσι να κλείσει τη σεζόν με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια το να ξέρεις μέσα σου πως πρέπει να πάρεις πάση θυσία τρεις νίκες στις αντίστοιχες αγωνιστικές μερικές φορές σου προκαλεί άγχος. Άγχος που άλλοτε είναι θετικό και άλλοτε σου βγαίνει σε κακό. Με λίγα λόγια η κλήρωση είναι δίκοπο μαχαίρι.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός μπορεί να πήγε πίσω (μετά τις αποχωρήσεις Πιτσίν και Ντοναρούμα) όμως μην ξεχνάμε πως ο κορμός του Αστέρα θα παρέμεινε ίδιος με αυτόν της προηγούμενης χρονιάς. Το ξέραμε αυτό πριν την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν. Κανείς όμως δεν είπε πως δεν θα γίνουν και οι απαραίτητες προσθήκες. Ίσα ίσα το προσεχές διάστημα οι άνθρωποι του Αστέρα θα κινηθούν για την απόκτηση ορισμένων ποδοσφαιριστών προκειμένου να κλείσουν τις τρύπες του ρόστερ.

Η προετοιμασία συνεχίζεται, με τους παίκτες του Αστέρα να εργάζονται καθημερινώς με πείσμα και διάθεση έτσι ώστε να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί τη φετινή χρονιά. Στις 24/07 η ομάδα θα ταξιδέψει στην Αυστρία ώστε να δώσει μία σειρά δυνατών φιλικών αναμετρήσεων. Με την Αλανιασπόρ, η οποία τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας στην Super Lig αλλά και με την ανεβασμένη Στουτγκάρδη. Αναμένεται ένα ακόμα παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους που θα δώσει στους Αρκάδες μία… καλή γεύση από την δύσκολη σεζόν που έρχεται.

Μόλις επιστρέψει ο Αστέρας ρίχνεται στα βαθιά. Θα έχει λίγες ημέρες προτού δώσει την πρώτη του αναμέτρηση για την πρεμιέρα της Super League. Ξεκινάει τις υποχρεώσεις σπίτι του. Πολύ μεγάλη υπόθεση για μία ομάδα να δίνει το πρώτο ματς εντός έδρας. Θα έχει τη στήριξη του κόσμου ενώ γνωρίζει πως αν ξεκινήσει με το δεξί η ψυχολογία θα είναι με το μέρος της.

Στη συνέχεια έχει ΑΕΛ εκτός και Λαμία πάλι εντός. Τρία παιχνίδια τα οποία μπορεί εύκολα να καθαρίσει ένας σοβαρός Αστέρας και να μαζέψει εννέα βαθμούς. Το πρώτο ντέρμπι βρίσκει τους "κιτρινομπλέ" μακριά από την Τρίπολη, καθώς το δίνουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η κλήρωση όμως ευνόησε τον Αστέρα, καθώς θα αγωνιστεί κόντρα στους "ερυθρόλευκους" χωρίς θεατές. Θα μου πείτε πως αν είχε κόσμο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. 

Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό με πλήρη σιγουριά αλλά γνωρίζω πως αν η ομάδα κάνει το 3στα3, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό στο άδειο Καραϊσκάκης και με αυτή τη ψυχολογία που θα έχει να φύγει και με το διπλό. Δεν είναι απίθανο. Θετικό αποτέλεσμα μπορεί να κυνηγήσει και στην Τούμπα.

ΥΓ. Όταν φτάσει η στιγμή της αναχώρησης για την Αυστρία, καλό θα ήταν ο Αστέρας να έχει ήδη ολοκληρώσει το παζλ του ρόστερ (τερματοφύλακα, εξτρέμ, επιθετικού και 10αριού) κατά τη γνώμη μου. Ο Μαδίντα θα αποτελέσει κλειδί για τον Στάικο Βεργέτη στη μεσαία γραμμή, καθώς πρόκειται για ένα "μηχανάκι" που συνδέει την άμυνα με την επίθεση.

ΥΓ2: Ξεκινάει ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής, αν θα έχουμε πλέι οφ ή όχι, τι γίνεται με τα τηλεοπτικά, με την ΕΠΟ να σβήνει με το έτσι θέλω ποινές και ούτω καθεξής. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα ευτράπελα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων