ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο Αστέρας έδωσε... το σύνθημα

Σε μια χώρα που το ποδόσφαιρο αντί να πάει μπροστά όπως δικαιωματικά του αξίζει, πηγαίνει προς τα πίσω με ασταμάτητους ρυθμούς και χωρίς φρένα.

 

Πριν λίγες ημέρες στην Τρίπολη είχαμε το Final 4 Κ17. Ουσιαστικά πρόκειται για μία γιορτή, καθώς τα νεαρά παιδιά που είδαμε να αγωνίζονται αποτελούν το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και δεν είναι τυχαίο που είδαμε και τις 4 ομάδες να οδηγούνται σε μία ψυχοφθόρα διαδικασία, αυτή των πέναλτι προκειμένου να διεκδικήσουν το Κύπελλο που τόσο ήθελαν.

 

Αν αυτή είναι δύσκολη για έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν φάει με το κουτάλι τέτοιες διαδικασίες, ας μπούμε στη θέση αυτών των παιδιών. Όπως και να χει οι τέσσερις φιναλίστ, δικαίωσαν και με το παραπάνω τον κόσμο που ήρθε στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για να τους στηρίξουν, προσφέροντας θέαμα, μαθήματα fair play και κανονικού ποδοσφαίρου.

 

Περίπου 1.500 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο του Αστέρα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και όχι μόνο. Μεγάλα ονόματα από τον χώρο του ποδοσφαίρου, οικογένειες, φίλοι και συγγενείς ήταν όλοι εκεί. Ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος αν οι αρμόδιοι της Λίγκας είχαν σκεφτεί τη δίψα του κόσμου και της Τρίπολης για να παρακολουθήσει υγιές ποδόσφαιρο.

 

Άγιαξ Μάντσεστερ Γ.

 

Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα, οι περισσότεροι φίλαθλοι των ομάδων έχουν ξενερώσει με τα όσα συμβαίνουν στα… μεγάλα σαλόνια της Super League. Δωροδοκίες, απάτες, δυσφήμηση του ποδοσφαίρου, βία είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν τον κόσμο να βλέπει μπάλα από το σπίτι του έως και καθόλου.

 

 

Την ίδια ώρα που στην Γερμανία, σε τελικό U19 Ντόρτμουντ - Μπάγερν παρευρέθηκαν 33.450 άνθρωποι για να απολαύσουν αυτό που αγαπάνε περισσότερο. Πρώτα τα παιδιά τους και μετά την στρογγυλή θεά. Θα μου πείτε ναι στην Γερμανία το level του ποδοσφαίρου είναι κλάσης ανώτερο από το δικό μας και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 

 

             

 

Γιατί όμως τα παιδιά της χώρας μας να μην έχουν την ίδια διάκριση; Γιατί να σκεφτόμαστε πάντα λάθος; Αν δεν στηρίξεις τα δικά σου παιδιά ποιον θα στηρίξεις;

 

Στην Ελλάδα αυτό έχουμε και πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι σ' αυτή την προσπάθεια. Ο Αστέρας το απέδειξε άλλωστε πρόσφατα στο Final 4. Αν δεν ήταν η διοίκηση των "κιτρινομπλέ" στο γήπεδο θα ήμασταν... εμείς κι εμείς. Με πρωτάρη γι' ακόμα μία φορά τον Αστέρα, επιτεύχθηκε έστω και με 1.500 άτομα να δημιουργηθεί μία ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

 

Μόνο μέσα από τέτοιες ενέργειες το ποδόσφαιρο θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Μόνο έτσι θα ζήσουμε παλιά μεγαλεία και ο κόσμος θα αγκαλιάσει το αγαπημένο του άθλημα.

 

Ο Αστέρας έδωσε το σύνθημα και το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιοι θα σταθούν στο πλευρό του…

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων