ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ένα πολυβόλο για τον Αστέρα (PHOTOS & VIDEOS)

Μετά τον Γεβγέν Σελίν, σειρά πήρε ο Μιχάλης Μανιάς για να μετακομίσει στη Τρίπολη για λογαριασμό των Αρκάδων. Το a-s σας παρουσιάζει το ποιος είναι ο 26χρονος επιθετικός και τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

 

 

Ο Μιχάλης Μανιάς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Μοσχάτου που αγωνιζόταν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, στα 18 του χρόνια. Λίγο αργότερα, ο υψηλόσωμος επιθετικός έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟ Ρουφ. Εκεί κατάφερε να πραγματοποιήσει 41 εμφανίσεις βρίσκοντας δίχτυα 12 φορές.

 

Τα πλούσια προσόντα αλλά και η ευκολία που είχε στο σκοράρισμα δεν πέρασαν απαρατήρητα από αρκετούς που παρακολουθούσαν την περίπτωση του. Έτσι το 2012 ο Μιχάλης Μανιάς βρέθηκε μία ανάσα από το να βάλει την υπογραφή του στον Πανιώνιο και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια της Super League. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς προτίμησε να δώσει τα χέρια με τον Απόλλων Σμύρνης και να αγωνιστεί στη Football League. 

 

Τελικά αυτή η απόφαση δικαίωσε και με το παραπάνω θα λέγαμε τον ίδιο που κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη συγκεκριμένη διοργάνωση με 18 γκολ σε 39 εμφανίσεις. Ήδη οι μεγάλες ομάδες κοιτούσαν την πορεία του Μιχάλη Μανιά, έχοντας μείνει εντυπωσιασμένοι από την ανοδική πορεία του. 

 

Έτσι, το 2013 άφησε την Αθήνα και πήρε τον δρόμο προς Θεσσαλονίκη καθώς τα είχε βρει σε όλα με την ομάδα του Άρη. Ο 26χρονος επιθετικός χρειάστηκε 13 ημέρες για να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων», όπου το πέτυχε κόντρα στο Πανθρακικό. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί καθώς σημείωσε ακόμα έξι τέρματα σε 31 εμφανίσεις.

Στη συνέχεια εξαιτίας του υποβιβασμού του Άρη στη Γ’ Εθνική, ο υψηλόσωμος επιθετικός ζήτησε να γίνει διακοπή του συμβολαίου καθώς του είχαν απομείνει ακόμα δύο χρόνια. Το αίτημα του έγινε δεκτό από την διοίκηση του Άρη με αποτέλεσμα ο Μιχάλης Μανιάς να συνεχίσει να αγωνίζεται στα γήπεδα της Super League καθώς μετακόμισε στα Γιάννινα για λογαριασμό του ΠΑΣ.

 

Εκεί όπου έκατσε και το περισσότερο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε ίσως από τις καλύτερες πορείες στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Τη χρονιά 2014-15 αγωνιζόμενος σε 28 παιχνίδια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 8 φορές ενώ παράλληλα είχε και 2 ασίστ.

 

Η επόμενη σεζόν ήταν και η πιο παραγωγική για τον 26χρονο σε επίπεδο Super League που ξεπέρασε τα οκτώ τέρματα της περσινής χρονιάς φτάνοντας στα 10, πραγματοποιώντας νέο προσωπικό ρεκόρ. Μάλιστα, τα πέντε από αυτά τα πέτυχε με το δεξί του πόδι τα τέσσερα με το αριστερό ενώ με το κεφάλι του βρήκε δίχτυα μία φορά. Καταλαβαίνει κανείς πως ο Έλληνας επιθετικός σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Όπως ήταν λογικό ύστερα από αυτές τις δύο εξαιρετικές χρονιές που σημείωσε με τον ΠΑΣ, ο Μιχάλης Μανιάς μάζεψε έντονο ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες της Ευρώπης.

 

Στις 8 Ιουνίου αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να κάνει ένα βήμα παραπάνω στη καριέρα του, πηγαίνοντας στη Βέστερλο του Βελγίου. Στην τρίτη ημέρα του στον σύλλογο κατάφερε να σημειώσει και το πρώτο του γκολ εκτός συνόρων κόντρα στην Έουπεν. Εκεί τα στατιστικά για τον Έλληνα επιθετικό ήταν χαμηλότερα, καθώς κατάφερε να αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές.

 Πλέον ο Μιχάλης Μανιάς επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα και αποτελεί σίγουρα ένα από τα μεγάλα  "όπλα" που θα έχει πλέον στη διάθεση του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Με την εμπειρία και την ευκολία που διαθέτει στο σκοράρισμα θα βοηθήσει την νέα του ομάδα να επανέλθει στις υψηλές πτήσεις από το νέο έτος.

 

 

 

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων