ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "10" ΤΟ ΚΑΛΟ

Μετά από πέντε φιλικά παιχνίδια που έδωσαν το κλίμα για όσα θα δούμε τη φετινή σεζόν, πάμε να τακτοποιήσουμε τα δεδομένα που έχουμε για τον Αστέρα της περιόδου 2016-2017 λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος.

 

 

Πριν πάμε στα αγωνιστικά, ας αρχίσουμε από το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και είναι άκρως θετικό. Μπορεί από μόνη της μια νέα αρχή να προκαλεί αισιοδοξία, όμως ο συνδυασμός της με αποτελέσματα και πάνω απ’ όλα με το πλάνο που ακολουθεί πιστά η ομάδα, είναι ικανά να δώσουν την ώθηση της δύσκολης αρχής. 

Εντεκα μεταγραφές δεν είναι λίγες. Δεν είναι και πολλές όμως αν πρόκειται απλά για ποσοτικές και όχι ποιοτικές. Ευτυχώς, ο Αστέρας προχώρησε στο δεύτερο. Αποκτήθηκαν παίκτες δηλαδή οι οποίοι δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Εχουν μπει και μάχονται. Με το καλημέρα. 

Απαντες πιστοί στον αγωνιστικό σχεδιασμό και στο "να μη μας κερδίζει κανείς" ή στο "να μην θέλουν να παίξουν μαζί μας" δίνουν τις πρώτες εντυπώσεις της σεζόν, όπου σωστά ο πήχης δεν είναι στον ουρανό αλλά ακόμα πιο σωστά δεν έχει μπει και ταβάνι. 

Πάμε να αναλύσουμε όσα έχουμε δει σε κάθε γραμμή:

Τερματοφύλακας:

Περισσότερο χρόνο συμμετοχής πήρε ο Τόμας Κοσίτσκι, ακολούθησε ο Αθανασιάδης και μετά ο πιο φρέσκος, Ντοναρούμα. Τρεις δυνατές επιλογές που θα δώσουν λύση σε όποιο πρόβλημα προκληθεί είτε φόρμας, είτε τραυματισμών. 

Αμυνα:

Αρέσει δεν αρέσει, ο Αστέρας έχει αυτή τη στιγμή δύο από τους καλύτερους Ελληνες μπακ. Γιαννούλης και Μπέρτος είναι εξελίξιμοι και ταυτόχρονα έμπειροι και μπορούν να βγάλουν σε υψηλό μέσο όρο απόδοσης μία χρονιά σαν και αυτή που έρχεται. Δείτε στις υπόλοιπες ομάδες ποιοι Ελληνες αγωνίζονται στις συγκεκριμένες θέσεις και θα δείτε πως το δίκιο είναι… κιτρινομπλέ. 

Στη θέση των στόπερ, βασικότατος έπαιξε ο Τριανταφυλλόπουλος που είναι και ο άτυχος του καλοκαιριού. Στο πλάι του είδαμε τον Δημήτρη Κουρμπέλη, αρχηγό του Αστέρα, που είναι ότι καλύτερο σε αυτό που ζητά το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Έναν στόπερ που κατεβάζει τη μπάλα. Το είδαμε με τον καλύτερο τρόπο στην κάθετη που έβγαλε στον Ιωαννίδη για το 2-0 με τον Πανιώνιο.

Αυτή η σκέψη της συγκεκριμένης κίνησης, δηλαδή η μεταφορά ενός χαφ στην άμυνα, έγινε πρώτα με τον Ιγκλέσιας, πράγμα που δείχνει πως δεν είναι τυχαία. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και τους δύο μαζί. 

Στους παραπάνω προσθέστε και παίκτες που είναι δεδομένο πως θα αγωνιστούν, όπως ο Σεφίλ. 

Κέντρο:

Είναι ή όχι από τις ισχυρότερες γραμμές του πρωταθλήματος; Τσουκαλάς, Δημούτσος, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας. Κανονικά η συζήτηση τελειώνει εδώ και πάμε παρακάτω. Οι λύσεις πολλές και άκρως ποιοτικές.

Οσο για τα άκρα, ο Καλτσάς δείχνει τον λόγο που ήρθε από την πρώτη ημέρα. Σκοράρει, πασάρει, πιέζει και γενικότερα αποδεικνύει γιατί είναι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Από την άλλη μεριά υπάρχει η εμπιστοσύνη στον Μάσα και έρχονται με φόρα Τσάβες, Στανισάβλιεβιτς, Κώτσιρας, Νίκο για να δώσουν σοβαρές λύσεις και να αυξήσουν τον ανταγωνισμό στο κυνήγι της ενδεκάδας. 

Επίσης, θετικός στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ήταν ο Τσιλιανίδης, στις πρώτες του δηλαδή εμφανίσεις με μία ομάδα επιπέδου πεντάδας, ενώ προστέθηκε και ο Φαρίνια που περιμένουμε να τον δούμε με ανυπομονησία.

Επίθεση: 

Μακάρι να μην τον ματιάσουμε αλλά ο Νίκος Ιωαννίδης βγάζει μάτια. Με γκολ σε κάθε ματς, μεστό παιχνίδι, κρατήματα μπάλας και μονομαχίες είναι η μεγάλη έκπληξη του καλοκαιριού. Αν προσθέσουμε τον Γκοντό και ακόμη έναν παίκτη που ίσως αποκτηθεί τότε πάμε σε τριάδα φωτιά. 

Τέλος, υπάρχουν παίκτες που μόνο να κερδίσουν έχουν από τον Αστέρα (και το αντίθετο φυσικά). Μιλώ για τα παιδιά των ακαδημιών που κέρδισαν τις πρώτες εμπειρίες στην Ολλανδία και η καθημερινότητα θα δείξει ποιοι θα τα καταφέρουν. Ταλέντο, υπάρχει μπόλικο. 

Σύνοψη: 

Ο Αστέρας προχωρά σε ένα ρόστερ 28-29 ποδοσφαιριστών με τον Μάκη Χάβο να δείχνει από την πρώτη μέρα το αγωνιστικό πλάνο και τα θέλω του. Στόχος; Ο καλύτερος δυνατός βαθμός ετοιμότητας για τη δύσκολη αρχή που έρχεται. 

Χωρίς μεγάλα λόγια ο Αστέρας μπαίνει ισχυρός σε μία εορταστική σεζόν, όπου η αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας είναι το λιγότερο για όσα ωραία ζούμε! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων