ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τώρα χτίζεται αλλά τα θεμέλια μπήκαν

Ο Αστέρας με πλάνο και σχέδιο κατάφερε να κερδίσει και την Γκεντσλερμπιρλιγκί και έδωσε αφορμές για νέα χαμόγελα. Πίεση, κλεμμένες μπάλες, τρεξίματα, ένα απίστευτο πρέσινγκ και γκολ από μία ομάδα που τώρα χτίζεται. 

 

Με την ίδια ενδεκάδα της Καμπούρ παρουσιάστηκε ο Αστέρας κόντρα στους Τούρκους και έδειξε ξανά τα στοιχεία εκείνα που μας έκαναν να εντυπωσιαστούμε στο φιλικό με την Ολλανδική ομάδα. Πίεση, κλεμμένες μπάλες, τρεξίματα και ένα απίστευτο πρέσινγκ στον αντίπαλο. 

Μόνο που αυτή τη φορά απέναντι στον Αστέρα ήταν η Γκεντσλερμπιρλιγκί. Μία ομάδα με μπάτζετ πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, με παίκτες που παίρνουν πολλά λεφτά, με ένα σύνολο που έδωσε το τελευταίο του φιλικό και που θέλει να μπει στην πεντάδα του τουρκικού πρωταθλήματος. 

Οπότε τα συμπεράσματα και τα δείγματα που προσέφερε το ματς, ναι είναι σημαντικά. Αυτό που κατάφεραν οι Κιτρινομπλέ στα πρώτα 20 λεπτά ήταν φανταστικό. Τρία γκολ, καμία ανάσα στον αντίπαλο, αυτοματισμοί και ουσία. Οσο για τη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Αστέρας δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και προκάλεσε πολλά νεύρα στους παίκτες των Τούρκων που δεν πίστευαν τον τρόπο που τους αντιμετώπισαν οι Αρκάδες. 

Έναν τρόπο δηλαδή που έτσι και καταφέρει να τον βγάλει στα επίσημα ματς τότε, όπως θα διαβάσετε και στη συνέντευξη του Μάκη Χάβου να λέει, κανένας δεν θα θέλει να βρεθεί στον δρόμο του Αστέρα. 

Για το δεύτερο ημίχρονο, όπως και με την Καμπούρ, οι αλλαγές άλλαξαν τον ρυθμό, οι παίκτες της Γκεντσλερμπιρλιγκί ήταν λογικό πως θα πίεζαν για ένα γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν (αν και έπρεπε να σταματήσει η φάση για φάουλ). Πέρα από αυτό όμως, δεν έδειξαν σε κανένα σημείο πως έβαλαν δύσκολα στον Αστέρα που είχε την κυκλοφορία και τον έλεγχο. 

Αν το ματς με την Καμπούρ μας έκανε να χαμογελάμε, αυτό με την Γκεντσεμπιρλιγκί μας έκανε να περιμένουμε πως και πως για να δούμε πώς θα είναι ο Αστέρας με συμπληρωμένο το ρόστερ, με όλους τους παίκτες διαθέσιμους και σε κατάσταση που θα μπορεί να παίξει σε τέτοιο ρυθμό (όπως στα πρώτα 20’) για ακόμα περισσότερα λεπτά. 

Τρία στα τρία λοιπόν, επιστροφή στην Ελλάδα και η αντίστροφη μέτρηση για την 10η σεζόν του Αστέρα στη Super League αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων