ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

O Σονί, η Μαρτινίκα και ο Φομπέρ

Ενας Γάλλος αμυντικός με καταγωγή από την Μαρτινίκα και γεμάτες χρονιές στην Οσέρ. Οκ, ας ξεκινήσουμε το ταξίδι και θα δείτε πως θα χτυπήσουμε μέχρι και την πόρτα της Ρεάλ! Ακολουθήστε μας!

 

 

Σονί Σεφί και Αστέρας. Η διαδικασία γνωστή. Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, ερωτήσεις σε όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι παραπάνω και παρουσίαση του ποδοσφαιριστή. Στα… βασικά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που άρχισε την καριέρα του στη Σεντάν και έκανε το επόμενο βήμα αγωνιζόμενος στην Οσέρ.

Στόπερ, πανύψηλος, δυνατός και σε εξαιρετική ηλικία (22 ετών) έρχεται στον Αστέρα που κατάφερε να τον πείσει για την επιλογή του ελληνικού πρωταθλήματος δείχνοντας πως τον εμπιστεύεται (συμβόλαιο μέχρι το 2020) και ταυτόχρονα πως επενδύει πάνω στο ταλέντο του.

Τα χαρακτηριστικά του από τους μετρ του είδους στο FIFA 2016

Μπορεί να είναι Γάλλος αλλά η καταγωγή του από τη Μαρτινίκα (γεννημένος στην πόλη Schœlcher) όπως και να έχει προκαλεί το ενδιαφέρον για την απλή ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;  Και το ταξίδι μας, τώρα αρχίζει! 

Η Μαρτινίκα (ή Μαρτινίκη) στα γαλλικά Martinique είναι ένα νησί με έκταση 1.128 τ.χλμ., μεταξύ της Καραϊβικής Θάλασσας και του Ατλαντικού ωκεανού. Είναι μία υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας, και επίσης μια από τις 26 περιοχές αυτής. Η οικονομία βασίζεται στο ζαχαροκάλαμο, τις μπανάνες, τον τουρισμό και την ελαφριά βιομηχανία. 

Και από παίκτες τι γίνεται;

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μαρτινίκας υπάγεται στην Ένωση Ποδοσφαίρου Μαρτινίκας, η οποία αποτελεί τοπικό παράρτημα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Το παρατσούκλι της ομάδας είναι Les Matinino, που κυριολεκτικά σημαίνει "χωρίς τους μπαμπάδες", αφού σύμφωνα με τη μυθολογία η Μαρτινίκα ήταν ένα νησί όπου υπήρχαν μόνο γυναίκες!  

Στην Ελλάδα την ακούσαμε για πρώτη φορά από τον Κέβιν Ολιμπά του Πλατανιά! Ο τερματοφύλακας της ομάδας των Χανίων μάλιστα είχε κληθεί στην Εθνική υπερασπιζόμενος την εστία της. 

Η Μαρτινίκα δεν είναι μέλος της ΦΙΦΑ, αλλά της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ή σε άλλη διοργάνωση της διεθνούς ομοσπονδίας. Αντίθετα συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις της CONCACAF.

Και εδώ έρχεται η περίπτωση του Φομπέρ!

 Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής της Μαρτινίκας είναι ο Ζουλιάν Φομπέρ που έχει μπει σε ένα πολύ κλειστό "κλαμπ" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, που γεννήθηκε στη Χάβρη, μπήκε στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα δύο ή περισσότερων διαφορετικών εθνικών ομάδων (έπαιξε με Μαρτινίκα και Γαλλία), εκεί όπου υπάρχουν τα ονόματα των αείμνηστων Φέρεντς Πούσκας, Αλφρέδο ντι Στέφανο και Λάζλο Κουμπάλα. 

Ο Ζουλιάν Φομπέρ, έχει φορέσει τις φανέλες των Κανών, Μπορντό, Γουέστ Χαμ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ελάζιγκσπορ. Η μεταγραφή του στον ισπανικό σύλλογο ήταν και το αποκορύφωμα τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη χώρα του!

Επιστρέφουμε και ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας, στον δικό μας, πλέον, Σεφί. Ας τον παρακολουθήσουμε σε βίντεο μέχρι την πρώτη προπόνηση της ομάδας τη Δευτέρα (27/06) στις 19.00!

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων