ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κάντο όπως η ΑΡΚΑΔΙΑ

Ομάδες και αθλητές που έβαλαν την Αρκαδία για ακόμα μία χρονιά σε συζητήσεις, εφημερίδες, sites και ραδιόφωνα, προσέφεραν ξεχωριστές στιγμές και αποτέλεσαν την καλύτερη διαφήμιση του τόπου. Πάμε για έναν μίνι-απολογισμό!

 

 

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, συλλογικές και ατομικές προσπάθειες με εξαιρετικές διακρίσεις και τον αθλητισμό της περιοχής να γίνεται ζηλευτός και παράδειγμα προς μίμηση! 

Σύμφωνοι, όπως σε κάθε τόπο, έτσι και στην Αρκαδία τα προβλήματα είναι πολλά και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Μέσα σε αυτά όμως ξεπήδησαν προσπάθειες, ταλαντούχοι άνθρωποι, δουλευταράδες και συνολικές επιτυχίες. 

Με ναυαρχίδα του αρκαδικού αθλητισμού τον Αστέρα και με Αρκαδικό, Παναρκαδικό σε υψηλό επίπεδο, ζήσαμε ως νομός μέρες περηφάνιας και διακρίσεων. Η Αρκαδία, για ακόμα μία σεζόν, έβαλε τα γυαλιά στους όμορους νομούς (Λακωνία, Αργολίδα, Μεσσηνία) και έδωσε ξανά αφορμές σε όλη την αθλητική Ελλάδα να πει "Μα πώς το καταφέρνουν;".

Σε μία περίεργη καθημερινότητα, ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κ.α μας έδωσαν όλα όσα ζητάμε. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πήγαν άριστα, η πορεία ήταν παραπάνω από αξιοσημείωτη. 

Ναι, όλοι θέλουμε το καλύτερο, όλοι ζητάμε τις επιτυχίες αλλά όταν συνειδητοποιήσουμε το τι συμβαίνει στην περιοχή μας στο συγκεκριμένο τομέα, νομίζω πως ένας… σταυρός είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. 

Στην προσπάθεια ενός απολογισμού, λοιπόν, σημειώνουμε τα εξής:

Αστέρας:

Για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσε τον μοναδικό εκπρόσωπο της Πελοποννήσου στη Super League. Την ίδια σεζόν που Πανηλειακός και Καλαμάτα υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα, ο Αστέρας ζει για τη 10η συνεχή παρουσία του στην πρώτη κατηγορία. Επαιξε Ευρώπη, δεν ολοκλήρωσε με είσοδο στα πλέι οφ τη χρονιά, όμως δίνει ήδη αισιόδοξα μηνύματα για άμεση επιστροφή στις επιτυχίες. 

Παναρκαδικός:

Η καλύτερη σεζόν μετά από χρόνια. Η επιλογή του Αστέρα να δώσει την απαραίτητη σιγουριά και ηρεμία, απέδωσε καρπούς και οδήγησε τον Παναρκαδικό στην 3η θέση (έχασε στην ισοβαθμία τη 2η) της Γ Εθνικής. Ταυτόχρονα, έδωσε την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν και γενικότερα μπήκε ξανά και με το παραπάνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας. 

Αρκαδικός:

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1, είδαμε από κοντά Διαμαντίδη και Σπανούλη και πέτυχε σημαντικές και ιστορικές νίκες. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετές για την παραμονή, όμως η εμπειρία, οι αλλαγές στο κλειστό του ΔΑΚ και οι αναμνήσεις θα αποτελέσουν σίγουρα τον οδηγό για το μέλλον. 

Αρης Τρίπολης:

Πριν από λίγα χρόνια, το γυναικείο ποδόσφαιρο υπήρχε μόνο ως σκέψη. Τη φετινή χρονιά το είδαμε στη Β Εθνική και μάλιστα με παραμονή στην κατηγορία! Ο Αρης Τρίπολης πάλεψε μέσα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς και βγήκε κερδισμένος με τα κορίτσια να το ζουν και τον κόσμο να το αγκαλιάζει. 

Δόξα Μεγαλόπολης:

Κατέκτησε το πρωτάθλημα και πλέον μάχεται στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική. Το γεμάτο γήπεδο τη 2η αγωνιστική αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον και η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας υποσχέσεις ανόδου στην επόμενη κατηγορία όπου όλοι σκεφτόμαστε τα φοβερά ντέρμπι Τρίπολης-Μεγαλόπολης και την Αρκαδία που θα έχει δύο ομάδες σε Εθνική κατηγορία! 

Δρομείς:

Η καλή πορεία στην Α ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έφερε τη συμμετοχή στους τελικούς με αποκορύφωμα να κριθεί η άνοδος στο τελευταίο παιχνίδι με την Καλαμάτα! Η άψογη δουλειά του Ηλία Μπαλή, η αγάπη των παικτών για το άθλημα και η σωστή προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας οδήγησαν το σύλλογο ένα βήμα πριν από τη Γ Εθνική!

Απόλλωνας Τρίπολης:

Στο δύσκολο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και η Τρίπολη να έχει ξανά δύο ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα. Οι δύσκολες συνθήκες ή οι αποστάσεις ήταν εμπόδια που ξεπεράστηκαν με τον Απόλλωνα να κλείνει ραντεβού και την επόμενη περίοδο ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες. 

Φυσικά υπήρξαν αξιοσημείωτες προσπάθειες και διακρίσεις σε ατομικά αθλήματα όπως στο στίβο και τις πολεμικές τέχνες (Κοκκάλας, Σαρρή) αλλά και σε συλλογικό όπως με την Κ15 του ΑΣΤΕΡΑ που έπαιξε στο ευρωπαϊκό Nike Premier Cup, με τις νεανίδες της Αμιλλας που αναδείχθηκαν στην 4η θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος ή τον Αρκαδικό στο βόλεϊ που παρέμεινε στη Β Εθνική. 

Επίσης, είδαμε στον τελικό της Περιφέρειας τους μικρούς του Αρκαδικού στο μπάσκετ, πανηγυρίσαμε φοβερές εμφανίσεις σε κολύμβηση και τένις και γενικότερα το επίπεδο χτύπησε κόκκινο για ακόμα μία χρονιά!

Μετά από τα παραπάνω και σκεπτόμενοι πως γύρω μας, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η άνοδος της Σπάρτης στη Β Εθνική, μήπως ήρθε η ώρα για τον σταυρό που λέγαμε;

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων