ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο κύκλος έκλεισε

Το ακούμε καθημερινά για πολλά θέματα από σημαντικά μέχρι ανύπαρκτα. Εγινε μέχρι και ταινία το 2007. Τη χρονιά δηλαδή που ο Αστέρας έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League. Και εννιά χρόνια μετά έρχεται να δέσει στην επόμενη ημέρα του συλλόγου.

 

 

Ο "κύκλος έκλεισε", λοιπόν. Απ’ όσα διάβασα για την ταινία πρόκειται για ένα ιστορικό θέαμα, λίγο μελόδραμα, με καλές ερμηνείες. Σ’ ένα παράλληλο σύμπαν μπορεί να συνδυαστεί με την ιστορία που έγραψε ο Αστέρας την τελευταία δεκαετία, την χρονιά που ζήσαμε με χαρές και λύπες, καθώς επίσης και με τους παίκτες αξίας που έπαιξαν (όχι μόνο τη φετινή χρονιά) και πλέον δεν θα φορούν τα Κιτρινομπλέ.

Οσο απλοϊκό και να ακούγεται, δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν κύκλο που κλείνει για μία ομάδα που θα χτιστεί με νέα υλικά και στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες. Δεν πρόκειται για την ικανότητα, τα ατομικά χαρακτηριστικά ή κάτι που κρύβεται από πίσω. Δεν αμφισβητείται η ποιότητα ή η αξία τους. Εζησαν επιτυχίες, ξεχωριστές στιγμές και προσέφεραν. Αλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, δεν έχει σημασία. 

Το κέρδος είναι το "ευχαριστώ" και των δύο πλευρών σε ένα μάθημα εξέλιξης στον παράξενο ποδοσφαιρικό μας κόσμο. Το κέρδος είναι το βίντεο για το αντίο, είναι οι δηλώσεις π.χ. του Γιώργου Μπαντή που καλεί τον κόσμο να στηρίξει τον Αστέρα και δηλώνει μέσα από την καρδιά του πως η ομάδα αξίζει κάθε επιτυχία, το κέρδος είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Κάθε χρόνο συζητάμε για το απαραίτητο φρεσκάρισμα, τις διορθωτικές κινήσεις και τις λύσεις που χρειάζεται η ομάδα. Η ανάγκη για κάτι τέτοιο τη φετινή σεζόν είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Και η κάθε αποχώρηση δίνει τη θέση της στις σκέψεις για τον επόμενο που θα ντυθεί με το αστέρι στο στήθος. Με την ελπίδα πως θα γίνει ξανά ότι και τα προηγούμενα χρόνια. 

Όπως για παράδειγμα στη σειρά Μιλάνο-Φορτούνης-Ράγιος-Ντε Μπλάσις-Ρόλε-Μπερτόγλιο. Μπορεί κάποιος να αποχωρούσε, αλλά οι πιθανότητες να έρθει ή να αναδειχθεί από τον Αστέρα ο επόμενος ήταν κατά μεγαλύτερο ποσοστό με την πλευρά των Αρκάδων. 

Για να προβληματιζόμαστε όταν αποχωρεί κάποιος σημαίνει πως αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτόν που τον έφερε. Και φυσικά στον ίδιο που δικαίωσε την ομάδα για την επιλογή της. Αυτή είναι και η δυσκολία για τους επόμενους. Γιατί μοιραία, όσοι και αν έρθουν, θα κληθούν να κάνουν περισσότερα από τους προηγούμενους. Να συγκριθούν και να τους ξεπεράσουν.

Η 10η χρονιά του Αστέρα στη Super League θα είναι από μόνη της, λόγω της επετείου, γιορτινή. Και ταυτόχρονα θα σημάνει έναν κύκλο που κλείνει δίνοντας την αισιοδοξία και την ελπίδα για έναν άλλον, ακόμα καλύτερον, που ανοίγει.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων