ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο δεκάλογος της Ολλανδίας

Το arcadia-sports.gr έζησε από κοντά την προετοιμασία του Αστέρα και σας παρουσιάζει σε δέκα παραγράφους τα αγωνιστικά και-όχι μόνο- στοιχεία που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της παραμονής στη χώρα της τουλίπας. Οσα είδαμε, τι να περιμένουμε και γιατί να νιώθουμε υπερήφανοι. 

 

 

Γεμάτο ρόστερ

Ο προγραμματισμός του Αστέρα δούλεψε στο άριστο και προσέφερε στον προπονητή ένα πλούσιο υλικό από την αρχή της προετοιμασίας. Ο Στάικος Βεργέτης είδε τις επιλογές του σε θέσεις και σχήματα να είναι περισσότερες από ποτέ και αυτό τον οδήγησε στην χρησιμοποίηση διαφορετικών ενδεκάδων σε κάθε ημίχρονο των φιλικών αναμετρήσεων. 

Προβάδισμα στο 4-2-3-1

Ο Αστέρας είναι λογικό να προχωρήσει με τον σχηματισμό που τον μάθαμε την περασμένη σεζόν και έδωσε πολλές επιτυχίες. Η αλλαγή στο σύστημα είναι δύσκολο να συμβεί άμεσα με το 4-3-3 να είναι το εναλλακτικό. Αλλωστε, έρχονται και άλλα φιλικά για να δούμε τις προθέσεις του προπονητή και τα αποτελέσματα των επιλογών του. 

Οι πειραματισμοί 

Το τεχνικό επιτελείο προχώρησε σε διάφορους πειραματισμούς ώστε να δει τις αγωνιστικές αντιδράσεις κάθε ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που το φέρει η ανάγκη. Ετσι, είδαμε τον Μούκαμ να αγωνίζεται ως δεξιός φουλ-μπακ, με τα επιθετικά χαρακτηριστικά του να είναι καλύτερα από τα αμυντικά, τον Γιάννου να παίζει και στα πλάγια, τον Μπερτόλιο να αγωνίζεται και αριστερά (εκτός από δεκάρι), τον Ζησόπουλο να δοκιμάζεται ως δεξιός μπακ, τον Τορμένα ως στόπερ και τον Λανζαρότε ως δεξιό εξτρέμ, αν και αριστεροπόδαρος. 

Το κλίμα

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα διαβάζεις για κάποια ομάδα, σε περίοδο προετοιμασίας, να έχει άσχημο κλίμα. Η διαφορά στον Αστέρα είναι πως δεν το γράφουμε απλά για να το γράψουμε αλλά το εννοούμε. Όλα κύλησαν ομαλά, δεν υπήρξε η παραμικρή παρεξήγηση, με τον επαγγελματισμό των ποδοσφαιριστών να βρίσκεται στο 100%. Ο σεβασμός και η δικαιοσύνη είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και οδήγησαν στο δέσιμο της οικογένειας.

Οι παροχές και οι ανέσεις

Οσα αντίκρισαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα στην Ολλανδία, ήταν εντυπωσιακά. Αψογες εγκαταστάσεις, με ζηλευτούς αγωνιστικούς χώρους, ξενοδοχειακές ανέσεις και καθημερινότητα κατάλληλη για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ποτέ δεν έλειψε το παραμικρό, με τους παίκτες να σκέφτονται το ποδόσφαιρο και μόνο.

Δυνατά τεστ

Μπασακσεχίρ, Μπέβερεν και Φίτεσε. Τρεις δυνατές φιλικές αναμετρήσεις με έτοιμες ομάδες που μπαίνουν στα βαθιά. Η πρώτη αγωνίζεται με την Αλκμάαρ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, η δεύτερη αρχίζει τις υποχρεώσεις της το σαββατοκύριακο με την Αντερλεχτ για το πρωτάθλημα και η Τρίτη παίζει με την Σαουθάμπτον για το Europa. Απαιτητικά παιχνίδια, υψηλού ρυθμού που αποδεικνύουν και το επίπεδο του Αστέρα που δεν προτίμησε φιλικά εντυπωσιασμού. 

Ο καλύτερος Αστέρας

Είχαμε την τύχη να ζήσουμε από κοντά την δημιουργία του καλύτερου Αστέρα όλων των εποχών. Δεν το λέμε εμείς. Το πιστεύουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε λόγω να αμφιβάλλουμε. Φυσικά, οι επιτυχίες και τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα το κρίνουν, όμως η φόρα που έχει η ομάδα και ο τρόπος λειτουργίας της, μόνο να αισιοδοξούμε μας κάνει. 

Η αποδοχή των ξένων

Ο Αστέρας, την περασμένη σεζόν, μπήκε για τα καλά στα ευρωπαϊκά σαλόνια και έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Οι επιτυχίες του τον έκαναν ένα γνώριμο όνομα στους φιλάθλους εκτός Ελλάδος που αναγνωρίζουν το σήμα του και τους ποδοσφαιριστές του. Οι φωτογραφίες και τα αυτόγραφα δεν έλειψαν από φιλάθλους ευρωπαϊκών ομάδων που είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον Αστέρα και την ευρωπαϊκή του πορεία. 

Η περηφάνια των Ελλήνων

Σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Ολλανδία, οι καταστάσεις έχουν οδηγήσει τους Ελληνες να προσπαθούν να εξηγήσουν πως δεν είναι τεμπέληδες, δεν θέλουν τα δανεικά των ντόπιων για να τα σκορπούν και δεν επιθυμούν από κανέναν να τους λυπάται. Ο Αστέρας, ειδικά με την πρόκριση κόντρα στην Μάιντς, έδωσε ακόμη έναν λόγο στους ομογενείς να υπερηφανεύονται και η εξομολόγησή τους, τώρα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν συγκινητική. 

Ελλάδα ΠΑΝΤΟΥ!

Φανέλα Καραγκούνη, γυράδικο στο Φένλο, εστιατόρια Μύκονος, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Ελληνες που εργάζονται και σπουδάζουν στο εξωτερικό, ηλικιωμένοι που πέρασαν μια ζωή μακριά από την πατρίδα, μας έκαναν να καταλάβουμε για τα καλά πως η καρδιά της Ελλάδας χτυπά, ίσως και παραπάνω από όσο συμβαίνει εδώ, μακριά από την χώρα μας. Ξεχωριστές στιγμές, ωραίες ιστορίες και ένα χαμόγελο από τους Ελληνες του εξωτερικού που δεν ξεχνούν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων