ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οι ποδοσφαιρικές ιστορίες ενός τελικού

Το ερασιτεχνικό είναι πάντα καλύτερο. Πείτε το και amateur για να είστε μέσα στην εποχή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι ιστορίες που γεννά προκαλούν όμορφα συναισθήματα, χαμόγελα και αισιοδοξία. Ας αναφέρουμε μερικές, έτσι όπως τις ζήσαμε, στο Λεωνίδιο-Πανθυρεατικός.

 

 

 

Ενας αγώνας, ένας τελικός, ένα τρόπαιο. Δύο ομάδες της Κυνουρίας συναντήθηκαν με φόντο το Κύπελλο Αρκαδίας σε ένα παιχνίδι που, όπως περιμέναμε, κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Για την ακρίβεια κοντά στις τρεις ώρες. Πέρα από τα αγωνιστικά, όπου ο Πανθυρεατικός πανηγύρισε, δίκαια, το ματς προσέφερε καταστάσεις, άξιες σχολιασμού. 

 

Το ταξίδι μέχρι την Τρίπολη

 

Το γήπεδο του Παναρκαδικού κλήθηκε να φιλοξενήσει δύο ομάδες του νομού οι οποίες εδρεύουν χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη. Εντάξει για τον Πανθυρεατικό, ήταν ευκολότερη η μεταφορά, καθώς χρειάζονται 30 με 40 λεπτά. Για το Λεωνίδιο, όμως, χρειάζονται κοντά στις δύο ώρες! 

 

Αυτό σημαίνει πως παίκτες και φίλαθλοι πρέπει να αφήσουν τις δουλειές τους και να υποστούν την ταλαιπωρία με μοναδική ανταμοιβή την ηθική ικανοποίηση και μόνο. Φυσικά και οι άνθρωποι της ομάδας του Αστρους το ίδιο έζησαν αφού ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 15.00 το μεσημέρι.

 

Δεν αφήνω αιχμές για τον προγραμματισμό, μια χαρά ήταν όλα. Θέλω να σταθώ σε αυτά που ωθούν αυτόν τον κόσμο για να το κάνει. Και είναι η αγάπη για τον τόπο τους, η λατρεία για τη φανέλα, τα συναισθήματα για τον φίλο, γείτονα, συμμαθητή, συγγενή που αγωνίζεται. Πάνω από 600 άτομα ήταν εκεί μόνο και μόνο επειδή αγαπούν την περιοχή που γεννήθηκαν και ζουν. 

 

Και είναι υπέροχο που όλο αυτό αναδεικνύεται από το ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε τι μπορούν να καταφέρουν όταν ενωθούν για οποιονδήποτε σκοπό και δεν εννοώ σε μία ομάδα, αλλά σε οτιδήποτε κοινωνικό χρειαστεί όταν το φέρει η ανάγκη, που ελπίζω να μην το φέρει ποτέ. Τι σου είναι το ποδόσφαιρο!

 

Ο ΠΑΟΚ, η Μελιγού και τα Ερυθρόλευκα

 

Μπορεί να αγωνιζόταν το Λεωνίδιο με τον Πανθυρεατικό, όμως στο ματς ήταν φίλαθλοι και από τα υπόλοιπα μέρη της Κυνουρίας. Οι ποδοσφαιρικές κουβέντες άνοιξαν για τα καλά στην κερκίδα με τις γνωριμίες να έχουν την τιμητική τους. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον φίλαθλο από την Μελιγού ο οποίος υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ (δεν θα το φανταζόμουν ποτέ) αλλά και σε Ολυμπιακούς που υποστήριζαν το Λεωνίδιο, όχι εξαιτίας της καταγωγής, αλλά του χρώματος! Τι σου είναι το ποδόσφαιρο!

 

Ο "μοιραίος" που έδωσε το Κύπελλο

 

Στην παράταση της αναμέτρησης σημειώθηκε γκολ το οποίο, σωστά, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η μπάλα κυλούσε προς την εστία του Λεωνιδίου, η λάσπη ήταν εμπόδιο στο δρόμο προς τα δίχτυα και ο Ιατρίδης ρισκάρει με το να την ακουμπήσει, εκατοστά προτού, αυτή περάσει τη γραμμή. Αν δεν την έβρισκε, θα είχε γίνει το 3-2 για τον Πανθυρεατικό και, δύσκολα, θα φτάναμε στα πέναλτι.

 

Όπως και να έχει, το γκολ δεν ήρθε ποτέ και οδηγηθήκαμε στην ρώσικη ρουλέτα. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο Ιατρίδης να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι και να δώσει το Κύπελλο στην ομάδα του Αστρους! Μέσα σε λίγα λεπτά το ερώτημα "αν δεν την ακουμπούσε ίσως είχε γίνει το 3-2" απαντήθηκε από το ίδιο το παιχνίδι με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να το διαμορφώνει στα πέναλτι! Να σημειωθεί πως ο ίδιος ευστόχησε και στο πέμπτο πέναλτι του ημιτελικού κόντρα στην Δόξα! Τι σου είναι το ποδόσφαιρο!

 

"Να δώσουμε δύο ευρώ στην έξοδο"

 

Το εισιτήριο κόστιζε 5 ευρώ. Οσοι ήρθαν, χάρηκαν με όσα είδαν ή τουλάχιστον έμειναν ικανοποιημένοι. Ειδικά, όσοι δεν υποστήριζαν κάποιον από τους δύο κατάλαβαν για τα καλά το πόσο απολαυστικό ήταν. Η ατάκα "παιδιά να αφήσουμε από δύο ευρώ στην έξοδο", έγραψε. Και αποδείκνυε πως αυτό που παρακολουθήσαμε άξιζε και με το παραπάνω. Πιστεύω πως στην εποχή μας, το γήπεδο, είναι και το μοναδικό σημείο που μπορεί να σε προκαλέσει ευχάριστα για να ξοδέψεις από το υστέρημά σου. Πόσο όμορφο γίνεται όταν αυτό προκαλείται από ένα ερασιτεχνικό ματς... Τι σου είναι το ποδόσφαιρο. 

 

Ηταν και ο ΛΟΚ εκεί

Οπως αναφέρεται στο astrosnews.gr: Μπορεί να έχει περάσει καιρός από τότε που ο Γιώργος Παπούλιας (ΛΟΚ) έφυγε άδικα από κοντά μας, όμως πολλοί δικοί του άνθρωποι όχι μόνο δεν τον έχουν ξεχάσει, αλλά κάποιοι τον… έχουν πάντα μαζί τους.

Αυτό έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ο ποδοσφαιριστής του Πανθυρεατικού Κ. Μπάρλας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, θέλοντας έτσι να αποτίσει ένα φόρο τιμής σε έναν πολύ καλό φίλο συμπαίκτη που κατέκτησαν το τίτλο του Κυπέλλου μαζί με τον Ερμή το 2009, αλλά και για όλες τις όμορφες στιγμές που έζησαν σε Πανθυρεατικό, Ερμή και Βρασιές. Τι σου είναι το ποδόσφαιρο...

 

Τέλος, η όποια ένταση, δεν ήταν αποτρεπτική επειδή ακριβώς το ίδιο το παιχνίδι δεν έδωσε το δικαίωμα να ξεφύγει από το ποδοσφαιρικό πλαίσιο, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν.

 

Οσο για το νικητή Πανθυρεατικό μπράβο και μαγκιά του για την "επέλαση των Βάσκων" στο νομό Αρκαδίας με ένα νταμπλ που έρχεται.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων