ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Εσείς πώς θα παίζατε;

Την Πέμπτη στις 22.05 το παιχνίδι με την Μπεσίκτας μοιάζει με τελικό. Με νίκη το όνειρο της πρόκρισης γίνεται εφικτό και ο Αστέρας θα συνεχίσει προσηλωμένος στον τελευταίο αγώνα με την Παρτιζάν ώστε να πάρει και εκεί τους τρεις βαθμούς.

Η ισοπαλία αφήνει περιθώρια για το κυνήγι μιας θέσης την επόμενη σεζόν στους ισχυρούς των προκριματικών (σε συνδυασμό με νίκη στη Σερβία), ενώ η ήττα δεν αποτελεί καταστροφή. Αλλωστε τα είδαμε όλα με την πρώτη συμμετοχή σε ομίλους. Νίκη, γκολ, εκτός έδρας βαθμό, τα πάντα! Οι επιτυχίες μας έχουν κάνει να ζητάμε και άλλα και το χαιρόμαστε που έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο.

 

Αν σκεφτούμε τα τρία αποτελέσματα και τα σενάρια που γεννούν προσπαθώ να φέρω τη θέση μου στον τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού. Παίζω ανοιχτά με σκοπό το γκολ; Προσέχω την άμυνά μου και αν μπει ένα τέρμα καλοδεχούμενο; Βάζω τρία αμυντικά χαφ; Ο Κουρμπέλης αρχίζει βασικός; Στην θέση του τερματοφύλακα συνεχίζω με Κοσίτσκι;

 

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Ο Αστέρας έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και πλέον είναι στη φύση του να σκοράρει. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Το πολυπόθητο γκολ θα μπει. Με στημένη φάση, με εξαιρετική αντεπίθεση, με άψογη επιθετική λειτουργία, με όποιον  τρόπο υπάρχει, κάπως θα μπει. 

 

Το θέμα είναι από την μέση και πίσω. Καταρχήν μιλάμε για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Νίκο να παίξει από την αρχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σωστό και λογικό. Πίσω του ποιοι θα είναι; Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον Αρκαδία 93.8 ο Δημήτρης Κουρμπέλης είχε πει πως θα μπει σιγά σιγά στους αγώνες και είναι δύσκολο να παίξει βασικός. Και αυτό σωστό και λογικό καθώς προέρχεται από τραυματισμό.

 

Εκεί μπορούν να αγωνιστούν οι Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης και Ζησόπουλος. Ο τελευταίος, όμως, μόνο σε περίπτωση που στόπερ είναι ο Γκοϊάν με τον Σανκαρέ. Από την στιγμή που είναι έτοιμος ο Ρουμάνος και ο "Ζησό" κόντρα στην ίδια ομάδα έπαιξε εξαιρετικά (ακόμα τρελαίνομαι που δεν μπήκε το γκολ στο σπριντ όπου πέρασε τους πάντες και πλάσαρε μέσα από την περιοχή), δείχνει και η καλύτερη λύση.

 

Στο πλάι του; Ο Μουνάφο που καταπίνει χιλιόμετρα, ο Τσοκάνης που βγάζει μάτια ή ο έμπειρος Ουσέρο; Ενας πρέπει να μείνει εκτός αν πάω σε 4-3-3 ή 4-5-1. Αυτοί είναι προβληματισμοί και άντε να τους λύσεις! Μπροστά κάπως βγαίνει άκρη με τον σκόρερ της Πόλης, Πάρα, να αποτελεί εγγύηση, τον Μάσα να είναι βασικότατος και αριστερά ποιος; 

 

Ο πολύ καλός Γιαννιώτας, ο Μπακασέτας που σκίζει στις προπονήσεις ή κάποια έκπληξη στυλ Τσοκάνη για να προσέχω και τα μετόπισθεν; 

 

Στο τέλος άφησα την θέση του γκολκίπερ. Ο "βασικός" μου Κοσίτσκι ή ο πανέτοιμος να κάτσει και να αρπάξει ακόμη μια ευκαιρία Κώστας Θεοδωρόπουλος; Εδώ σας θέλω!

 

Για αριστερό και δεξί μπακ πιστεύω πως συμφωνούμε όλοι στους Παντελιάδη και Λούι…

 

Σίγουρα το τεχνικό επιτελείο του Αστέρα και ο Στάικος Βεργέτης σε όλα έχουν ήδη απαντήσει. Πάντως, έστω και για λίγο, ψήθηκα στην ιδέα των επιλογών... Για δοκιμάστε και εσείς!

 

Το σίγουρο είναι πως δεν θα ξαναγράψω το κλισέ για τον "ευχάριστο πονοκέφαλο… " Τι ευχάριστος; Σκέτη τρέλα είναι! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων