ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τα άχρηστα και κουραστικά ελληνικά πλέι οφ!

Πλέι-οφ ήταν και τέλειωσαν! Και πραγματικά για άλλη μια χρονιά δεν καταλάβαμε τη χρησιμότητά τους με το συγκεκριμένο σύστημα που διεξάγονται. Τέσσερις ομάδες με παίκτες κατάκοπους να δίνουν άλλους 6 αγώνες, οι οποίοι ουσιαστικά ακυρώνουν τους προηγούμενους 30 που έχουν παίξει!

Οι ομάδες πασχίζουν όλον τον χρόνο για να καταλάβουν μια καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα, την οποία όμως μπορεί να χάσουν μέσα σε 6 ματς, αφού η διαφορά που έχουν πάρει από τις άλλες ομάδες στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μειώνεται σε ελάχιστους βαθμούς πριν από τους αγώνες διαβάθμισης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με 4 πόντους
στα πλέι-οφ και ο Ατρόμητος με κανέναν ενώ ο "δικέφαλος" είχε 16 βαθμούς διαφορά από τον Ατρόμητο στην κανονική σεζόν! Και λίγο έλειψε να χάσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ! Είναι ποδοσφαιρική λογική αυτή;

Ο Αστέρας είχε 10 βαθμούς διαφορά από τον Ατρόμητο και 12 από τον ΠΑΣ
, η οποία όμως έπεσε στους 2 για τα πλέι-οφ! Κι έτσι αν ο ΠΑΣ νικούσε τον ΠΑΟΚ και ο Αστέρας έχανε από τον Ατρόμητο, οι Αρκάδες θα έπαιζαν μπάλα για 2 συνεχόμενα χρόνια!

Και λένε πολλοί ότι το ενδιαφέρον κράτησε ως το τέλος.
Είναι δυνατόν; Και βέβαια θα κρατούσε αφού διαφορές 10 και 15 πόντων μειώνονται ξαφνικά στους 2 και τους 4. Λογικό είναι μια νίκη ή μια ήττα να τα αλλάζει όλα. Αλλά για ποιο λόγο να γίνεται αυτό;

Άμα θέλεις πλέι-οφ βάλε να κρίνεται και ο πρωταθλητής.
Με άλλο σύστημα όμως. Όχι να έχει π.χ. ο Ολυμπιακός 33 πόντους διαφορά από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να κινδυνέψει να χάσει τον τίτλο επειδή θα μπει στα πλέι-οφ με 5 ή 6 πόντους διαφορά.

Συνήθως αντιγράφουμε τους...
προηγμένους, γιατί δεν κάνουμε και τώρα το ίδιο; Γίνονται πλέι-οφ στην Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία; Στο Βέλγιο γίνονται αλλά με άλλο σύστημα και συμμετέχει και ο πρώτος της βαθμολογίας. Οι ομάδες μπαίνουν στα πλέι-οφ με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που μάζεψαν στην κανονική σεζόν. Έτσι οι διαφορές αντίστοιχα πέφτουν στο μισό όχι στο... καθόλου όπως εδώ. Στην Ολλανδία παίζεται μόνο ένα εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα σε 4 ομάδες.

Καταλαβαίνουμε ότι περισσότερα
ματς σημαίνουν περισσότερα χρήματα για τις ομάδες από τα τηλεοπτικά και από άλλες πηγές. Αλλά να δούμε λίγο την ποδοσφαιρική ουσία και τη λογική.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων