ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Είναι πολλές οι υπερβάσεις, Αστέρα!

Η φράση «πνευματική κούραση» ακούστηκε όσο καμιά άλλη μετά το ματς του Αστέρα με τον ΠΑΣ. Και κάπως έτσι είχαν τα πράγματα αφού από όσα έδειξαν οι παίκτες της ομάδας της Τρίπολης, φάνηκε πως δεν είχαν ξεπεράσει πλήρως τη… «Γιαχιάδα» του τελικού του κυπέλλου και δεν είχαν συγκεντρωμένο το μυαλό τους στον πρώτο αγώνα για τα πλέι-οφ.

Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως, το να μπορεί μια ομάδα να αφήνει πίσω της έναν μεγάλο στόχο και να συγκεντρώνεται σε έναν άλλον μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούν να το κάνουν ομάδες σαφώς πιο έμπειρες, πόσω δε μάλλον ο Αστέρας που τώρα καθιερώνεται.

 

Το πέτυχε τα τελευταία 2 χρόνια, όταν συνήλθε από την κακή πορεία και την 14η θέση το 2011. Έμαθε από τα λάθη του, δούλεψε, ανέβηκε αρχικά πέρσι στην 6η και φέτος στην 3η θέση. Όταν πολλοί τον περίμεναν στη γωνία να αποτύχει, η ομάδα του Μοριά σταθερά προς τη δόξα τραβά.

 

Οι Αρκάδες προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας, έπαιξαν στα ίσα τον Ολυμπιακό αλλά τους στερήθηκε ένας τίτλος με το έτσι θέλω.

 

Ο Αστέρας φέτος έχει κάνει μια σειρά από υπερβάσεις:

- 1η υπέρβαση ο συνδυασμός πολύ καλής πορείας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

- 2η υπέρβαση ότι άρχισε νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα τη σεζόν και δεν έκανε "κοιλιά" που να του κοστίσει.

- 3η υπέρβαση η πρόκριση στον τελικό.

- 4η υπέρβαση το ότι ο Τσιώλης και οι παίκτες του συνήλθαν άμεσα από το μεθύσι της νίκης επί του ΠΑΟΚ και προετοιμάστηκαν για τον Ολυμπιακό (ναι, ήθελε πνευματική προσπάθεια να γίνει αυτό).

- 5η υπέρβαση η εμφάνιση κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας και η διεκδίκηση μέχρι τέλους του τροπαίου.

 

Ε, κι άλλη υπέρβαση σε λίγες μέρες θα πήγαινε πολύ. Αν ο Αστέρας ξεπερνούσε τα όσα έγιναν στον τελικό μέσα σε 3 μέρες και «κατάπινε» μια ποιοτική ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα ήταν φαινόμενο. Το ίδιο θα ίσχυε αν η ομάδα του Τσιώλη σήκωνε την κούπα. Πάλι θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση, να αφήσει πίσω τους πανηγυρισμούς και να συγκεντρωθεί στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ. Σίγουρα η συνέχεια θα είναι διαφορετική.

 

«Πρέπει να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να προχωράς». Αυτό λέει συνεχώς, από τον τελικό και έπειτα, ο Τσιώλης. Για όλα όμως χρειάζεται χρόνος και οι φίλοι της ομάδας δε θα πρέπει με τίποτα να… ξενερώνουν! Κάθε άλλο μάλιστα. Σιγά-σιγά βρήκε τα πατήματά του ο σύλλογος στη μεγάλη κατηγορία και έφτασε να διεκδικεί τίτλο. Με το χρόνο θα μάθει να ξεπερνά δυσκολίες, να συνέρχεται γρήγορα, να βλέπει μπροστά και να συνεχίζει στον επόμενο στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων