ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τραυματίες; Ε, και...

Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλό για μια ομάδα να αναγκάζεται να παίζει καθοριστικά ματς χωρίς κάποιους ποδοσφαιριστές, για λόγους που έχουν να κάνουν με τραυματισμούς. Πόσω μάλλον, για μια φορμαρισμένη ομάδα, όπως είναι ο Αστέρας, που κυνηγά και μεγάλους στόχους, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Οι τραυματισμοί προκαλούν απογοήτευση πρώτα στους ίδιους τους παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι παιχνίδι και οι πρωταγωνιστές δεν θέλουν να χάνουν τις παραστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Όπως όμως κάθε παιχνίδι, έτσι και το ποδόσφαιρο, έχει άγραφους κανόνες, μέρος των οποίων είναι και οι τραυματισμοί λόγω επιβάρυνσης, ευπάθειας ή... κακιάς στιγμής.

Κατά το παρελθόν, ελάχιστες ήταν οι ομάδες που δεν τις "άγγιζαν" οι τραυματισμοί. Είναι δύσκολο να δομήσει κανείς ένα ρόστερ που να μην... καταλαβαίνει από απώλειες. Είναι σπάνιο να χτυπά ένας πολύτιμος παίκτης και να περνά (τις περισσότερες φορές) αναίμακτα η απώλεια. Το "ουδείς αναντικατάστατος" ισχύει και στο ποδόσφαιρο, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται για την προσαρμογή του νέου που παίρνει τη θέση στην ενδεκάδα, δεν είναι ποτέ και με απόλυτη ασφάλεια, υπολογίσιμος.

Και πάμε τώρα στον Αστέρα. Η ομάδα της περιόδου που τρέχει, έχει πολλά καλά, μα ένα υπερισχύει των υπολοίπων. Αυτό δεν είναι άλλο από την ετοιμότητα που δείχνει κάθε ποδοσφαιριστής όταν καλείται να προσφέρει. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Βεργέτη, που πρέπει να τη διατηρήσει και να την εξελίξει, είναι ο τρόπος που κρατά ζεστούς και μέσα στο πνεύμα της ομάδας, σχεδόν όλους όσοι ανήκουν στο κιτρινομπλέ ρόστερ.

Με 3-4 αλλαγές από αγώνα σε αγώνα, ο Αστέρας θεωρείς ότι (από αγώνα σε αγώνα) χάνει ελάχιστα πράγματα σε τακτική, στρατηγική, συνέχεια και αγωνιστική συνέπεια. Η ομάδα διατηρεί το ίδιο αγωνιστικό προφίλ , την ίδια φιλοσοφία στην επίθεση και τον ίδιο τρόπο που κινείται στην άμυνα.

Ασφαλώς και αυτή δεν είναι εύκολη δουλειά, και ασφαλώς το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στον Βεργέτη, ο οποίος αξιοποιεί στο 100%, ακόμη και την τελευταία επιλογή που προκύπτει από ένα τόσο γεμάτο οπλοστάσιο.

Ο προπονητής των Αρκάδων είναι από τους λίγους στην ιστορία της ομάδας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Και για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα, η δουλειά που απαιτείται είναι πολυεπίπεδη, καθώς έχει να κάνει με τον τρόπο προπόνησης, τη φιλοσοφία γύρω από την τακτική στο ποδόσφαιρο, αλλά και με το χαρακτήρα του ανθρώπου Βεργέτη, ο οποίος για να έχει όλους τους παίκτες κοντά του, προφανώς και ξέρει να συμπεριφέρεται, να κρατά ισορροπίες και να μην αδικεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων