ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Εκτεθειμένος ο κ. Λυκουρέντζος από παρανομία

Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, η προσωπική μου έρευνα, έχει αποκαλύψει σωρεία παρανομιών σε δύο Υπουργεία, το Υγείας και το Παιδείας, από άτομα που τυγχάνουν της πολιτικής κάλυψης του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, έχω δημοσιεύσει πολλά άρθρα, για τις προκλητικότατες παρανομίες, που γίνονται στο ΤΕΙ Καλαμάτας, με 2 καθηγήτριές του, που κατέχουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση.

Οι κυρίες Σιουρούνη Ελένη, σημερινή διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και μέχρι τον Απρίλιο (που αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά από τις δικές μου καταγγελίες στον εισαγγελέα, που ακολούθησαν τις δημοσιεύσεις μου) Καθηγήτρια Εφαρμογών του ΤΕΙ στο Τμήμα ΔΜΥΠ, και
Καστανιώτη Αικατερίνη Πρόεδρος της ΕΠΥ (Επιτροπής Προμηθειών Υγείας), Επίκουρη Καθηγήτρια  στο ίδιο ΤΕΙ και Τμήμα, αλλά παράλληλα κάτοχος  και πλείστων άλλων θέσεων ανά την επικράτεια και την αλλοδαπή... έχουν καταλάβει τις σημερινές τους θέσεις, στο Υπουργείο Υγείας, καταθέτοντας υποψηφιότητα στο open gov το 2009, ΧΩΡΙΣ να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, επειδή ευρίσκονταν την περίοδο εκείνη, σε καθεστώς ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Και ΔΕΝ είχαν συμπληρώσει 3ετία στην επί θητεία θέση τους, ούτε είχαν κριθεί από εκλεκτορικό σώμα, ως προς την μονιμοποίησή τους!

Επί πλέον, οι ανωτέρω κυρίες, ΠΟΤΕ δεν έλαβαν (διότι δεν μπορούσαν να λάβουν ως  ΜΗ ΜΟΝΙΜΕΣ) άδεια, για την κατοχή δεύτερης έμμισθης θέσης στο Δημόσιο, όπως σαφέστατα ορίζεται από το νόμο!

Ο νόμος επίσης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, χαρακτηρίζει την παράνομη ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΑ στο Δημόσιο, ως "ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα, ακόμα και μετά την απλή καταγγελία πολίτη..."

Η καταγγελία λοιπόν, του "πολίτη"  έγινε στις 18 Ιανουαρίου 2012, από εμένα προσωπικά και ενυπόγραφα, στον εισαγγελέα της Τρίπολης και κοινοποιήθηκε προς πάσα αρμόδια αρχή. Τα αποδεικτικά ΔΗΜΟΣΙΑ έγγραφα των παρανομιών, κατετέθησαν  όλα , τόσο στην Τρίπολη, όσο και στα αρμόδια Υπουργεία, Παιδείας, Υγείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και σε ΜΜΕ!

Άμεσα αντέδρασε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου Μιλτ. ο οποίος προώθησε το θέμα με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον" στον Άρειο Πάγο, μέσα σε 10 ημέρες! Απέστειλε δε και σε εμένα, αντίγραφο!

Σε ταχείς ρυθμούς κινήθηκε και ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης

Τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, έθαψαν το θέμα και δεν ασχολήθηκε ΚΑΝΕΙΣ, παρ' όλο που όλα τα έγγραφα, είχαν αποσταλεί στα γραφεία των υπουργών. Στο Υπουργείο Παιδείας, το γεγονός είχε αποκρυβεί, από τον τότε ΓΓ Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στον οποίο αναγκάστηκα να κάνω προσωπική επίσκεψη, για να παραδώσω ιδιοχείρως τα στοιχεία-φωτιά που εξέθεταν τις δραστηριότητες του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Επίσης και η ίδια η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου, αγνοούσε την αδιαφορία του Προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας, να συμμορφωθεί, με απόφαση που είχε εκδώσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους 153/2011, για την κ. Καστανιώτη Αικ. και περιελάμβανε και την περίπτωση της κ. Σιουρούνη, για την παράνομη κατοχή θέσης στην Δημόσια Διοίκηση, εφ' όσον ΔΕΝ ήσαν μόνιμες στο ΤΕΙ. Για την απόφαση αυτή, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, έθεσε θέμα νομιμότητας (!) σε ΓΣ και η κ. Σιουρούνη είχε δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης…ανερυθρίαστα, θεωρώντας πως υπερασπίζεται το δίκιο της!

Ένας φαύλος κύκλος διαδικασιών και εμπαιγμού της Δικαιοσύνης, των θεσμών, των Διοικητικών οργάνων αλλά και των Καθηγητών, Φοιτητών του ΤΕΙ Καλαμάτας και των πολιτών που παρακολουθούν το θέμα, έλαβαν χώρα τους τελευταίους 8 μήνες, με πρωτεργάτες τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας αλλά και κάποιους υποστηρικτές των πράξεών του, ώστε να ροκανίζεται αργά και βασανιστικά ο χρόνος, υπέρ των παρανομούντων και εις βάρος της πολιτείας και της Δικαιοσύνης.

Συνεπικουρούντες το έργο του, το Υπουργείο Υγείας, με την "άκρα του τάφου σιωπή" που τήρησε ο κ. Λοβέρδος επί του θέματος, αλλά εξακολουθεί να τηρεί και ο νέος Αρκάς Υπουργός κ. Λυκουρέντζος που διατηρεί στη θέση τους ΚΑΙ τις 2 κυρίες...

Τα παραλειπόμενα σε αυτό το άρθρο είναι πολλά, για λόγους χώρου και κατανόησης του θέματος


Η πληθώρα των δημοσίων εγγράφων που υπάρχουν -στη διάθεση όποιου θέλει περισσότερα στοιχεία- αλλά και το πλήθος των ενεργειών που έχω κάνει μέχρι σήμερα, για το συγκεκριμένο θέμα, μου επιτρέπουν να γράφω με απόλυτα κατηγορηματικό ύφος, δεδομένου ότι παρακολουθώ μια σχιζοφρενική αλληλουχία γεγονότων, που επιχειρούν να μπλοκάρουν, ακόμα και αυτό το έργο της Δικαιοσύνης.

Αποκρύπτονται έγγραφα, μέσα στο ίδιο το ΤΕΙ, που έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο, με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον" και παραμένουν σε συρτάρια για μήνες. Αδιαφορεί προκλητικότατα η διοίκηση, να παραπέμψει σε πειθαρχικές κυρώσεις όπως είναι επιβεβλημένο από τη νομοθεσία, τις παρανομούσες κυρίες, αλλά και κωλυσιεργεί στις ρητές εντολές του Υπουργείου, που αποστέλλει έγγραφα κάθε 2 μήνες ζητώντας στην Διοίκηση του ΤΕΙ, να ενεργήσει  σύμφωνα με το νόμο κι ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια...

Αντίθετα, καταμεσίς καλοκαιριού, στο τέλος Ιουλίου και χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που είχε ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας, το ΤΕΙ Καλαμάτας, συνεκάλεσε εκλεκτορικό σώμα και εξέλεξε την κ. Καστανιώτη Αικ.  στη μόνιμη θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας. Την ίδια ημέρα, καταγγέλθηκε από εμένα, η καθ' όλα προκλητική και παραπλανητική διαδικασία του εκλεκτορικού, στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, με επείγον e mail.

Άμεσα έλαβα απάντηση από το γραφείο του, πως είχε κληθεί εγγράφως,  για μια ακόμα φορά, η διοίκηση του ΤΕΙ Καλαμάτας, να πράξει τα νόμιμα και να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται και να με ειδοποιήσουν εγγράφως, δοθέντος ότι σε ΟΛΕΣ τις καταγγελίες που έχουν γίνει, υπάρχει η υπογραφή μου.

Ακόμα περιμένω την απάντηση του ΤΕΙ…

Αλλά ακόμα περιμένει και ο ίδιος ο Υπουργός να πάρει απάντηση για τις διοικητικές ενέργειες, που υποχρεούται από το νόμο να κάνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ. Καταλήγει λοιπόν, η προκλητικότατη άρνηση και παρεμπόδιση των εσωτερικών διοικητικών και νομικών διαδικασιών, από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, να γίνεται θέμα δύο Υπουργείων και καλούνται να προβούν σε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες, οι ίδιοι οι Υπουργοί και αρμόδιοι Υφυπουργοί, για να λειτουργήσει το ΚΡΑΤΟΣ και να τηρηθεί έστω και σε μια κραυγαλέα περίπτωση η νομιμότητα.

Το "έστω" αφορά, στο γεγονός, ότι η περίπτωση του ΤΕΙ Καλαμάτας και των 2 κυριών που παρανομούν, έχει καταγγελθεί επώνυμα ΚΑΙ στη Δικαιοσύνη και έχει φθάσει το θέμα στα γραφεία των υπουργών. Οπότε, δεν είναι πια, μια περίπτωση που χρήζει διερεύνησης. Έχει γίνει η διερεύνηση, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,  έχουν ΔΟΘΕΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ και ΔΕΝ ενεργεί σύννομα, η διοίκηση ως οφείλει!

Μένει επομένως να δράσουν –όπως κι αυτοί ΟΦΕΙΛΑΝ να έχουν κάνει- οι αρμόδιοι υπουργοί και να προβούν σε ΑΜΕΣΕΣ και ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις.
Ο κύριος Υπουργός της Υγείας, πρέπει να απαντήσει δημόσια, ΓΙΑΤΙ εξακολουθεί να κρατά στη θέση προέδρου της  ΕΠΥ, μια νοσηλεύτρια ( με 3ετή προϋπηρεσία στο Ωνάσειο) , η οποία διαχειρίζεται τις προμήθειες για τα φάρμακα Πανελληνίως, καθώς και το παρατηρητήριο των τιμών των φαρμάκων, ενώ  κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και με απόφαση του ΝΣΚ αυτή τη θέση!

Πως διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοπιστία του έργου της νέας κυβέρνησης, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία;


Πως κατοχυρώνεται ο Υπουργός, να έχει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, διοικήτρια που έλαβε τη θέση αυτή καταπατώντας την κειμένη νομοθεσία και ΠΟΤΕ δεν πήρε άδεια (γιατί δεν ήταν νόμιμη) να κατέχει τη θέση αυτή;; Ακόμα κι αν παραιτήθηκε από την θέση της στο ΤΕΙ, δεν έχει τηρηθεί καμία προϋπόθεση του νόμου για την παρούσα θέση της. Τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί σε όλες τις αρχές το αποδεικνύουν.

Πόσο δύσκολο είναι, να κάνει ο κύριος υπουργός, μια ερώτηση, στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου του, με παράθεση και της απόφασης του ΝΣΚ και να προβεί στις δέουσες ενέργειες;

Δεν αντιλαμβάνονται, ότι η κάλυψη των παρανομιών των εκλεκτών παιδιών του ΠΑΣΟΚ και από την εσωτερική μας "τρόικα" προκαλεί και εξεγείρει τον κόσμο;

Γιατί ο κ. Λυκουρέντζος, κρατάει ακόμα την κ. Καστανιώτη Αικ. στη θέση της στο Υπουργείο, μετά από όσα έχουν αποφασισθεί εις βάρος της, τόσο στο ΝΣΚ όσο και στο Υπουργείο Παιδείας;

Ποια ανώτερη δύναμη υπακούει, παραβλέποντας τους οφθαλμοφανείς νόμους και αποφάσεις;

Ακόμα κι αν έχει ο ίδιος επιφυλάξεις είναι ηθικό και δίκαιο να προκαλείται με αυτό τον τρόπο το κοινό περί δικαίου αίσθημα;

Όταν μάλιστα, έχουμε καταγγείλει και αποδείξει με ντοκουμέντα, πως η συγκεκριμένη κυρία, κατέχει θέση διδάσκουσας, σε σωρεία δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων;

Η κ. Καστανιώτη Αικ. και συνεργάτης του κ. Υπουργού Υγείας, είναι:
-καθηγήτρια στο ΤΕΙ Καλαμάτας
-πρόεδρος της ΕΠΥ
-καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (μεταπτυχιακά προγράμματα)
-καθηγήτρια στην ΕΣΔΥ (ΕΘΝΙΚΗ Σχολή Δημόσιας Υγείας)
-καθηγήτρια στο ΠΑΠΕΛ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) Νοσηλευτική Σπάρτης – μεταπτυχιακά
-καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
-καθηγήτρια στο Frenderich University Λευκωσίας.

Ο νόμος για τους διδάσκοντες, είναι σαφέστατος και αυστηρός. Αλλά κάποιοι ευρίσκονται στο απυρόβλητο, λόγω των στενών και φιλικών δεσμών με την εξουσία.

Αλλιώς πώς να εξηγηθεί, πως μια μόνο κυρία, κατέχει τόσες θέσεις, πληρώνεται από το ΔΗΜΟΣΙΟ για αυτές και δεν λύνεται μύτη;

Δοθέντος δε ότι τουλάχιστον 2 από αυτές τις θέσεις, ορίζονται από το Νόμο, ως "πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης" το κομφούζιο είναι εξόφθαλμο. Και η συγκάλυψη του Υπουργείου επίσης.

Τώρα που το θέμα έφθασε και στη Δικαιοσύνη ΚΑΙ των 2 νομών, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, ας αναλάβει και τις δικές του ευθύνες, απέναντι στον αναξιοπαθούντα λαό ο κ. Υπουργός και ας προασπίσει και το δημόσιο χρήμα από τα τρωκτικά, αλλά και την αξιοκρατία την πολυβασανισμένη ως λέξη και ως έννοια.

Αναμένουμε. Και θα επανέλθουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!