ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του και τη μεγάλη απήχηση που γνώρισε πέρυσι, το Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φέτος αναβαθμίζεται σε Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και διοργανώνεται παράλληλα σε άλλες τέσσερις πόλεις, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και την Αμαλιάδα.

 

Από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου, σε αυτές τις πόλεις θα προβληθούν συνολικά 77 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, άνευ διαγωνιστικού χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί την τελευταία πενταετία, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βραβευθεί.

 

Με πολύ μεράκι και όρεξη η δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ υπόσχεται για άλλη μια φορά να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή, όπως είπαν και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι σκηνοθέτριες Τζίνα Πετροπούλου και η Κλεώνη Φλέσσα. Το πρόγραμμα είναι όπως κάθε χρόνο πολυποίκιλο.

 

Στην Τρίπολη, προβολές θα γίνουν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου.

 

Ειδικότερα, επίσημοι προσκεκλημένοι είναι οι σκηνοθέτες Simone Bitton από την Γαλλία, Christian Rathner και Lukas Maurer από την Αυστρία, ενώ θα υπάρξει συζήτηση μέσω skype με τον σκηνοθέτη της πολυβραβευμένης ταινίας «The Act of Killing» , Joshua Oppenheimer.

 

Στο Φεστιβάλ περιλαμβάνεται, επίσης, εκπαιδευτική ζώνη για μαθητές με επιπλέον 20 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού, οικολογικού και επιστημονικού χαρακτήρα, καθώς και έκθεση κόμικ.

 

Έτσι το Φεστιβάλ του 2015 θα διεξαχθεί από 28 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και την Αμαλιάδα.

 

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στην Καλαμάτα στις 28 Ιανουαρίου.

 

Βασικά χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ είναι:

• Ο διεθνής χαρακτήρας

• Η έμφαση στην εκπαιδευτική ζώνη για τους μαθητές

• Η διεξαγωγή σεμιναρίων για το ευρύ κοινό

 

Αφιέρωμα στο Αυστριακό ντοκιμαντέρ. (Καλαμάτα 28/01 - 01/02/15, Τρίπολη 2/02/15)

 

Μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ  θα γίνει ένα ειδικό αφιέρωμα στο Αυστριακό Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο της κρατικής αυστριακής τηλεόρασης ORF Κρίστιαν Ράτνερ.  Το αφιέρωμα στο αυστριακό ντοκιμαντέρ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

 

Επίσημος προσκεκλημένος είναι επίσης και ο κριτικός κινηματογράφου Lukas Maurer που θα προλογίσει τα αυστριακά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ και θα συζητήσει με το κοινό.

 

Τον συντονισμό του αφιερώματος έχει ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακέπελης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!