ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

Στις Βρυξέλλες ο Χρήστος Λαμπρόπουλος (pics)

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, το διήμερο 16-17 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

ΚΟΥΡΟΣ: "Τρέξτε μαζί μου στο Skiritida Run" (VIDEO)

O Γιάννης Κούρος μίλησε στην κάμερα του arcadiasports.gr για το Skiritida Run, την επιλογή του ως τιμώμενο πρόσωπο, τη σημασία της άθλησης, την πορεία του μέχρι σήμερα, αλλά και το παράπονο του!

 

 

Το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού πλησιάζει… Πώς νιώθετε που είστε το τιμώμενο πρόσωπο στο Skiritida Run;

 

"Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα γιατί μέσα στο αρκαδικό τοπίο το οποίο είναι εξαίρετο δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους στην υπόλοιπη Ελλάδα να το απολαύσουν. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για να αναπτυχθεί η άθληση και στο αρκαδικό τοπίο και θα έλεγα πως παίρνει και τη σκυτάλη από τα Κούρια που γίνονταν στην Βλαχοκερασία. Θεωρώ πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι από τους ομορφότερους στην Αρκαδία".

 

Πιστεύετε πως μέσω αυτού του αγώνα θα δοθεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των τοπίων της περιοχής;

 

"Αυτό είναι και το ζητούμενο. Το τοπίο και η ευρύτερη περιοχή χρειάζεται ανάδειξη. Είναι από τα απομακρυσμένα μέρη της Αρκαδίας και είναι μια ευκαιρία να το αναδείξουμε".

 

Θεωρείτε πως με την προσέλκυση κόσμου θα μπορέσει να αναδειχθεί και η ευρύτερη περιοχή, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη μετά από τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή από την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα και τις προσπάθειες που γίνονται να κρατηθούν "ζωντανά" και τα γύρω χωριά;

 

"Νομίζω πως κάθε πολιτιστικό δρώμενο δίνει το στίγμα του και δημιουργεί ανάπτυξη. Οπουδήποτε στην υφήλιο γίνονται εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στην χώρα μας που το έχει ανάγκη περισσότερο, βγαίνουν τέτοια αποτελέσματα".

 

Μπορεί η συγκεκριμένη διοργάνωση να αποτελέσει το πρώτο βήμα για να δοθεί ένα κίνητρο σε περισσότερους δρομείς να έρθουν στην Αρκαδία και μάλιστα σε μια εποχή που το τρέξιμο αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς τρόπους άσκησης και έχει μπει δυναμικά στη ζωή των περισσότερων;

 

"Σίγουρα οι δρομείς και όλοι οι αθλούμενοι αναζητούν χώρους για να αθληθούν και να χαρούν τη φύση. Η συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα έχει μια μοναδικότητα γιατί είναι σε υψόμετρο, έχει και το δάσος και ένα σπάνιο φυσικό τοπίο, που δεν το συναντάμε συχνά στην Ελλάδα. Είναι μια εύκολη δρομικά διαδρομή και θα είναι βατή για πολύ κόσμο".

 

Μπορεί  με αυτή τη διοργάνωση να γίνει η αρχή για μια πιο οργανωμένη κίνηση δρομέων στην Αρκαδία;

 

"Εγώ δεν είμαι υπέρ των οργανωμένων γιατί ότι οργανώνεται στη χώρα μας δεν έχει καλό ιστορικό. Εγώ είμαι υπέρμαχος της έντιμης άθλησης και καλό είναι ο καθένας να τρέχει για τον εαυτό του και την υγεία του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οργανωτική αρχή είναι το Skiritida Run και αυτούς πρέπει να τιμήσουμε".

 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς όλους αυτούς που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Skiritida Run;

 

"Η άθληση φέρνει όφελος στην υγεία μας, διαύγεια πνεύματος και απωθεί την νεολαία από οτιδήποτε κακό. Μας κρατά μακριά από τα στραβά μονοπάτια. Ο αθλητισμός κάνει μόνο καλό και αυτό προωθούμε".

 

Πείτε μας δυο λόγια για εσάς και την πορεία σας, που ομολογουμένως έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλά νέα παιδιά…

 

"Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Εγώ ξεκίνησα τον αθλητισμό από πολλές στερήσεις. Έπρεπε να είμαι στην ύπαιθρο και να κινούμε για να ζεσταίνομαι. Είχα πολύ αρνητικά βιώματα στα παιδικά μου χρόνια αλλά τελικά θεωρώ πως ήταν ευλογία που όλες αυτές οι στερήσεις με έκαναν πιο δυνατό και με όπλισαν για να καταφέρω τα όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Επομένως θεωρώ πως οι στερήσεις και οι κακουχίες διαμορφώνουν θετικά τον άνθρωπο.Με χαρά βλέπω τον κόσμο να αθλείται και να γυμνάζεται. Στα δικά μου χρόνια κάποιος που έβγαινε στην φύση και έτρεχε ήταν δαχτυλοδεικτούμενος. Σήμερα η κοινωνία έχει αγκαλιάσει την άθληση και αυτό με χαροποιεί". 

 

Αν κοιτούσατε πίσω την μέχρι σήμερα πορεία σας, θα αλλάζατε κάτι;

 

"Όχι. Θα ακολουθούσα τον ίδιο δρόμο, απλά θα έδινα μεγαλύτερη έμφαση στα πράγματα που έχουν να κάνουν με την πνευματική μου δραστηριότητα, όπως η μουσική, η ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες που τις έχω παραγκωνίσει λόγω του πρωταθλητισμού. Θα προτιμούσα  να τα έχω ισοσταθμίσει αυτά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά".

 

Έχετε παράπονο από την Αρκαδία;

 

"Το παράπονο μου δεν οφείλεται στην πολιτεία και τις Αρχές, απλά κάποια άτομα μου έχουν βάλει τρικλοποδιές – και εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου- από φθόνο θα έλεγα περισσότερο. Είναι τιμή μου να με πολεμούν και μέσω αυτού χαλιναγωγήθηκα και έγινα αυτός που έγινα!"

 

 

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!