ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Δεμένοι οι τρεις τρόφιμοι που βρέθηκαν νεκροί...

Σε αναθυμιάσεις φαίνεται πως οφείλεται τελικά ο θάνατος των τριών τροφίμων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνίου, των οποίων το δωμάτιο ήταν πιο μακριά από το δωμάτιο όπου αρχικά προέκυψε, πως ξέσπασε η πυρκαγιά το μεσημέρι.

 

Μάλιστα από το δωμάτιο που αρχικά ξέσπασε η φωτιά, βγήκε ζωντανός ο 42χρονος τρόφιμος που πάσχει από σχιζοφρένεια και νοσηλευόταν εκεί και ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε σκοτώσει ένα ηλικιωμένο που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν, καρφώνοντάς του ένα κουτάλι στο μέτωπο! Οι τρεις άντρες και άτυχοι τρόφιμοι όμως ενδεχομένως να επιβίωναν αν εγκαίρως εγκατέλειπαν το κτίριο και δεν ήταν δεμένοι όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρείου.

 

Σε πλήρη εξέλιξη εν τω μεταξύ βρίσκονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν όντως ο 42χρονος είναι υπεύθυνος για την πρόκληση της πυρκαγιάς και να διαπιστωθεί ο τρόπος που την έβαλε. Υπενθυμίζεται ότι από την ισόγεια πτέρυγα του Νοσοκομείου, οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό συνολικά 17 ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις νεκροί ενώ επτά τρόφιμοι μεταφέρθηκαν σε  Νοσοκομείο. Από αυτούς, δυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σωτηρία και ένας στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν απλά πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν πίσω στο Δαφνί.

 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ούτε μία ούτε δύο αλλά 30 αναφορές είχαν συντάξει και αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος επισημαίνοντας τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ιδρυμα. Αυτό αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Παναγούλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία. Μάλιστα τον Μάιο που ο 42χρονος είχε σκοτώσει έναν 64χρονο μέσα στο ίδιο δωμάτιο, ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος». Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου. Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. «Περιμέναμε ότι κάτι θα γινόταν» επαναλαμβάνει σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγούλης, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να δοθεί λύση στο θέμα», με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και εργαζομένων. «Η υπο-χρηματοδότηση και υπο-στελέχωση, οδηγούν το Ψυχιατρείο σε κατάρρευση και από την άλλη παρατηρείται αύξηση των περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια» κατέληξε, μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Παναγούλης.

 

Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε το υπουργείο Υγείας

 

Πάντως για το περιστατικό ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος διέταξε Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας με επίσημη ανακοίνωσή του δηλώνει ότι ο ασθενής που φέρεται ότι έβαλε τη φωτιά δεν συνδέεται με το περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού τροφίμου πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται ωστόσο για βαρύ περιστατικό με «εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά», καταλήγει η ανακοίνωση.... 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!