ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Δεύτερες σκέψεις για το δημοψήφισμα στην κυβέρνηση

Δεύτερες σκέψεις για το δημοψήφισμα ακούγονται σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που κυβέρνηση και εταίροι έχουν επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

Ως "πολιτικό θέμα" χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής του.

 

"Από την αρχή είπαμε ότι το δημοψήφισμα δεν σημαίνει μη διαπραγμάτευση, αλλά ήταν από την αρχή μέρος της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης", είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

"Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση. Το δημοψήφισμα το προκηρύξαμε για να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια", είπε χαρακτηριστικά, τασσόμενος ο ίδιος υπέρ μίας βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας, για την οποία υποστήριξε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και θα μπορούσε να είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο αν υπήρχε πολιτική βούληση από την πλευρά των θεσμών. 

 

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, μάλιστα, θέμα ακύρωσης του δημοψηφίσματος της Κυριακής έθεσε και ο υπουργός Οικονομικών χθες, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, εν είδει ανταλλάγματος πάντως στην συναίνεση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

 

Ειδικότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να είπε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω το δημοψήφισμα ή να προτείνει στον ελληνικό λαό να ψηφίσει "ναι" την Κυριακή σε μία συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον αυτή επιτευχθεί. 

 

"Εάν υπάρξει συμβιβασμός, τότε μπορεί να βρεθούν διάφορες λύσεις, είτε να ακυρωθεί –όπως ζητούν- το δημοψήφισμα, είτε να αλλάξουμε και να ψηφίσουμε για το 'ναι' αντιθέτως", είπε χθες βράδυ από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, εκτιμώντας πως αν υπάρξει συμφωνία, το δημοψήφισμα χάνει τη σημασία του. 

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε αποστείλει σαφές μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να αξιοποιήσει την παρέμβαση Γιούνκερ για να πετύχει "τον καλύτερο συμβιβασμό με τις λιγότερες απώλειες", υποστηρίζοντας ότι το δημοψήφισμα δεν θα δώσει λύση στο αδιέξοδο. 

 

Αν το 'ναι' υπερισχύσει, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε παραίτηση εγκαινιάζοντας, λόγω και της ανυπαρξίας εναλλακτικών λύσεων, έναν μεγάλο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας, είπε, ενώ ακόμα και στην περίπτωση του 'όχι', έκανε λόγο για ‘πύρρειο νίκη’ της κυβέρνησης.

 

Του Στέλιου Κούλογλου είχε προηγηθεί έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Χρυσόγονος, σημειώνοντας ότι αν η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι ‘ναι’, η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. 

 

"Όπως αποδείχθηκε, ο χρόνος της διαπραγμάτευσης λειτούργησε εις βάρος μας. Θα μπορούσε το δημοψήφισμα να είχε γίνει νωρίτερα, θα μπορούσε να είχε γίνει από τον Απρίλιο", είπε, λίγες ώρες αφού είχε δώσει στη δημοσιότητα επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα από τον Μάρτιο κιόλας, όπου τον προειδοποιούσε για το τι έμελλε γενέσθαι. 

 

Σε πλήρη αντιδιαστολή ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανάπτυξης Παναγιιώτη Λαφαζάνη, που μιλώντας στο δορυφορικό δίκτυο "Ρωσία-24", εκτίμησε ότι "στο δημοψήφισμα οι Έλληνες θα πουν το δικό τους 'όχι' στον εκβιασμό που εφαρμόζει εναντίον μας η Ευρώπη", υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση διαθέτει και 'σχέδιο Β'. 

 

"Εάν η κοινωνία μας πει το δικό της σαφές ‘όχι’ σε αυτόν τον εκβιασμό, αλλά η Ευρώπη δεν αλλάξει τη στάση της και δεν επανεκκινήσει τη χρηματοδότηση, διαθέτουμε ‘σχέδιο Β’. Για αυτό και η απουσία χρημάτων από την ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν κι άλλες πηγές", είπε χαρακτηριστικά. 

 

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!