ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Νεαρός θέλει να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας

Tο θέμα συζήτησης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις και την χρηματοδότηση. Ενώ όλοι λοιπόν αναρωτιούνται για το τι θα γίνει, ένας νεαρός έρχεται να προτείνει τη δική του λύση.

 

Ο Thom Feeney είναι ένας 29χρονος από το York Sales and marketing expert που ασχολείται με τις πωλήσεις, τα events, το θέατρο και τις τέχνες. Μεγάλος fan των νέων τεχνολογιών, προχωρημένων gadgets και νέων πλατφορμών, όπως λέει και το προφίλ του στο linkedin έχει το χάρισμα να αναγνωρίζει ευκαιρίες και να κάνει πραγματικότητα ακόμα και τα πιο δύσκολα projects. Διαβάζοντας για τα προβλήματα της Ελλάδας σκέφτηκε την εξής πανέξυπνη ιδέα: Η Ευρωπαϊκή ένωση είναι το «σπίτι» 503 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν ο καθένας βάλει λίγα ευρώ, το ποσό που θα μαζευτεί θα είναι σημαντικό. Τα 1,6 δις ευρώ, η δόση που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναπνεύσει, αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από 3 ευρώ για κάθε Ευρωπαίο.

 

Για κάθε ποσό που θα βάλει κάποιος για την Ελλάδα μπορεί να ζητήσει σαν αντάλλαγμα πολλά και διάφορα. Μια καρτ ποστάλ με τον Αλέξη Τσίπρα για €3, μια ελληνική σαλάτα με φέτα και ελιές για €6, ένα μικρό μπουκαλάκι ούζο για €10, ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί για €25.

 

Όπως ξεκαθαρίζει ο Feeney τα χρήματα που θα μαζευτούν μέσω της εταιρείας IndieGoGo μια crowdfunding εταιρεία για ιδέες και νέες επιχειρήσεις, θα πάνε εξολοκλήρου στον ελληνικό λαό, είτε τα δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση ή με άλλο τρόπο, μέσω της IndieGoGo, ενώ τα προϊόντα που θα πάρουν όσοι συνέβαλαν με τον οβολό τους θα είναι 100% ελληνικά.

 

Ο ίδιος μέσα στο IndieGoGo δίνει απαντήσεις σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις που θα ήθελε να του κάνει κάποιος σχετικά με την προσπάθειά του αυτή.

 

Πιστεύει πως η καμπάνια θα πιάσει το στόχο της;

 

"Ναι, θέλω να το πιστεύω, θα είναι μια νίκη για τη δύναμη που έχει ο κόσμος. Είναι υψηλός, αλλά δεν είναι ανέφικτος, αφού σε κάθε Ευρωπαίο αντιστοιχεί ένα πολύ μικρό ποσό".

 

Θα έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα για να στείλει τις καρτ ποστάλ; 

 

"Θα ήθελα πολύ να πάω στην Ελλάδα να στείλω τις κάρτες εγώ ο ίδιος. Πρέπει να φτιαχτούν στην Ελλάδα, να ανατεθούν σε Έλληνες έτσι ώστε να συμβάλουμε στην ελληνική οικονομία".

 

Είναι αυτός ο έρανος είναι μια πλάκα;

 

"Όχι βέβαια. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πλάκα αλλά το Crowdfunding νομίζω ότι μπορεί να δώσει τη λύση σε αυτό που συμβαίνει. Κουράστηκα να βλέπω το θέμα της Ελληνικής κρίσης να κάνει κύκλους ενώ οι πολιτικοί ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα κι ενώ όλο αυτό επηρεάζει αληθινούς ανθρώπους".

 

Πώς αντιμετωπίστηκε ως τώρα η καμπάνια που ξεκίνησες;

 

"Είμαι βαθιά συγκινημένος από την αντιμετώπιση του κόσμου και τα μηνύματα που λαμβάνω. Είναι όλα απίστευτα θετικά. Έχω λάβει χιλιάδες tweets, emails και μηνύματα συμπαράστασης και ευχαριστήρια".

 

Είναι όλο αυτό απλά μια δήλωση συμπαράστασης;

 

"Όχι δεν είναι μόνο αυτό είναι μια πραγματική προσπάθεια να γίνει όντως κάτι. Είναι πολύ σημαντικό να τεθεί επιτέλους το θέμα της εξαθλίωσης των ανθρώπων αυτή τη στιγμή. Και όχι μόνο η προβολή των προφίλ των πολιτικών. Μπορούμε να βοηθήσουμε τα ξαδέρφια μας τους Έλληνες απλά αγοράζοντας υπέροχα Ελληνικά προϊόντα που παράγουν, όπως η φέτα, το κρασί, οι ελιές και πολλά άλλα. Και ίσως να σκεφτούμε την Ελλάδα ως προορισμό των διακοπών μας. Αυτή είναι η ιδέα σε γενικές γραμμές και αυτά που κερδίζουν όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή δίνοντας χρήματα. Η ανταλλαγή προϊόντων θα βοηθήσει τον κόσμο στην Ελλάδα να βγει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση".

 

Γιατί πια δεν προσφέρεται το Ελληνικό νησί, όπως στην αρχή της διαδικασίας που ξεκίνησες;

 

"Είχα βάλει ένα μικρό νησί ως προσφορά για όποιον θα προσέφερε 1,6 bn σκεπτόμενος ότι ο κ Τσίπρας θα το αποδεχόταν με χαρά αλλά η εταιρεία IndieGoGo που επιτρέπει την διαδικασία αυτή του εράνου μου έστειλε Mail ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί καθώς δεν υπάρχει τέτοια επίσημη συμφωνία. Έλαβα και κάποια mail από Ελλάδα που έγραφαν ότι αυτό είναι προσβλητικό και ζητώ συγγνώμη αν κάποιος το είδε έτσι. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να πουληθεί ένα νησί όπως το Ιnchmarnock, που είναι μικρό και βρίσκεται στις ακτές της Σκωτίας αν αυτό έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μου".

 

Έχεις ασχοληθεί με την πολιτική της Ελλάδας ξανά;

 

"Όχι ποτέ. Και ειλικρινά βλέπω αυτήν την καμπάνια ως ένα τρόπο να βοηθηθεί ο ελληνικός λαός και όχι να εμπλακώ προσωπικά με την πολιτική".

 

Ήρθες σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες;

 

"Όχι, μέχρι στιγμής δεν έχω έρθει σε επαφή με κανένα Ευρωπαίο ηγέτη αλλά άκουσα μια φήμη από ένα δημοσιογράφο ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να έρθει σε επαφή μαζί μου".

 

Τι θα γίνει αν ο οικονομικός στόχος δεν πιαστεί:

 

"Όλα τα χρήματα θα επιστραφούν σε αυτούς που τα κατέθεσαν. Ελπίζω όμως ότι θα τα καταφέρουμε".

 

Τα προϊόντα είναι συμβολικά;

 

"Όχι, δεν είναι. Όλα τα προϊόντα θα είναι από την Ελλάδα και made in Greece και θα σταλούν από την Ελλάδα".

 

Πιστεύεις ότι οι Ευρωπαίοι είναι αρκετά γενναιόδωροι;

 

"Οι Ευρωπαίοι σε γενικές γραμμές είναι γενναιόδωροι, ίσως η Κα Merkel και ο κ. Cameron να είναι η εξαίρεση. Είναι 500 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα κόστιζε πολύ λίγο στον καθένα μας αν αποφασίζαμε να λύσουμε το θέμα μόνοι μας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος της Ευρώπης θα ανταποκριθεί και σύντομα θα σηκώνουμε το ποτήρι μας με το ούζο και θα κάνουμε ένα μεγάλο γλέντι".

 

Τι θα γίνει με τα χρήματα που συγκεντρώνονται;

 

"Όλα τα χρήματα θα πάνε στον Ελληνικό λαό. Είτε μέσω της κυβέρνησης είτε μέσω άλλων δρόμων".

 

Πώς μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να δεχτεί αυτά τα χρήματα;

 

"Εδώ περιμένω από την εταιρείας IndieGoGo να με βοηθήσει με αυτό το θέμα. Αν και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί και πιο ικανοί από εμένα να λύσουν το θέμα και θα είναι πρόθυμοι να το κάνουν".

 

Πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορεί και επιτευχθεί ο στόχος αυτός;

 

"Το ελπίζω πραγματικά. Θα είναι και μια τεράστια νίκη για την δυναμική των ανθρώπων, του λαού.. Ναι είναι ένας υψηλός στόχος αλλά ειλικρινά είναι εφικτός αφού είναι πολύ μικρό το ποσό που χρειάζεται να διαθέσει κάθε άτομο ουσιαστικά".

 

Θα πας στην Ελλάδα για να στείλεις τις κάρτες;

 

"Θα το ήθελα πάρα πολύ και να τις στείλω ο ίδιος. Και τις κάρτες και τις σαλάτες με αργαζόμενους Έλληνες και μια ώθηση στην Ελληνική οικονομία".

 

Πόσα χρήματα έβαλες ο ίδιος στον έρανο αυτό που ξεκίνησες;

 

"Έβαλα την αξία ενός μπουκαλιού με ούζο! Μόνο 10 Ευρώ. Αν αυτό το κάνει 1 στους Ευρωπαίους θα φτάσουμε στο στόχο".

 

Δείτε την καμπάνια: Indiegogo

 

Πηγή:peoplegreece.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!