ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

ΤΖΙΟΥΜΗΣ: Το χαλάζι, οι καταστροφές και οι λύσεις

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο",κ.Τζιούμης Κωνσταντίνος, έθεσε το πολύ σοβαρό ζήτημα των καταστροφών που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή ,από την πρόσφατη χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές του δήμου μας.

 

 

Ο κ.Τζιούμης ζήτησε από τον δήμαρχο να γίνει σε επομένη συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους ο δήμος μπορεί να στηρίξει τους πληγέντες αγρότες.

 

Τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η αγροτική παραγωγή και γενικά ο πρωτογενής τομέας, για την ανάπτυξη της περιοχής μας, και εν τέλει για την ίδια την επιβίωση του δήμου μας.

 

Οι συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Τζιούμης ήταν:

 

·         Να ασκήσει ο δήμος την επιρροή του ώστε να γίνει, το δυνατόν ταχύτερα, η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

 

·         Να γίνει άμεσα και δίκαια η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

 

·         Οι υπηρεσίες του δήμου και ιδίως οι γεωπόνοι του, να βρεθούν άμεσα στα χωράφια, δίπλα στους παραγωγούς,και να τους βοηθήσουν με τις γνώσεις τους, στην φροντίδα από εδώ και πέρα (ραντίσματα κ.λ.π),των καλλιεργειών που επλήγησαν.

 

·         Να εξετασθεί η μείωση ή η εξάλειψη των δημοτικών τελών ,για φέτος, στους αγρότες που επλήγησαν περισσότερο,σύμφωνα με την τελικό πόρισμα που θα βγάλει  ο  ΕΛΓΑ.

 

·         Να μην πληρώσουν τέλος λαικής  αγοράς, για φέτος, οι αγρότες που επλήγησαν περισσότερο,και έρχονται στις λαικές αγορές του δήμου μας.

 

·         Να δώσει και ο δήμος μας κίνητρα,(εκτός από την επιδότηση που δίνει ο ΕΛΓΑ),για να τοποθετήσουν σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας των δέντρων, οι αγρότες που επιθυμούν ,ώστε να υπάρξει μονιμότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της χαλαζόπτωσης, π.χ μείωση των δημοτικών τελών για κάποια έτη.

 

"Αυτές είναι κάποιες προτάσεις", είπε ο κ.Τζιούμης, να γίνει σύντομα συζήτηση στο δημ.συμβούλιο, κι εκεί μπορεί να κατατεθούν κι άλλες.

 

Σίγουρα όμως το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί με την δέουσα προσοχή, γιατί η στήριξη της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας, πρέπει να είναι από τις κύριες προτεραιότητές μας ,γιατί όπως είπαμε άπτεται της επιβίωσης του δήμου μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!