ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Η Τρίπολη γιορτάζει τους πολιούχους της

Οι νεομάρτυρες Δημήτριος και Παύλος τιμώνται ως Πολιούχοι και προστάτες της Τρίπολης στις 22 Μαΐου, όπου γίνεται πάνδημος λιτανεία της εικόνας και των Αγίων Λειψάνων των. Ο επίσημος εορτασμός καθορίστηκε με στις 12-11-1952.

 

 

Την Παραμονή της εορτής τελείται Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, όπου συμπροσεύχονται οι Σεβασμιώτατοι  Μητροπολίτες που έχουν προσκληθεί γι αυτό. Στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία έχουν μεταφερθεί τα λείψανα των Νεομαρτύρων από την Ιερή Μονή Βαρσών. 

 

Ανήμερα της Εορτής το πρωί ψάλλεται ο Όρθρος και στη συνέχεια τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Αργά το απόγευμα ψάλλεται Αρχιερατικός Εσπερινός και αμέσως μετά (8:15 μ.μ) ξεκινά η Λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία. Της Λιτανείας προηγούνται: η Στρατονομία, η Ελληνική Αστυνομία, οι μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Τρίπολης, η  φιλαρμονική του Δήμου, εθελόντριες Αδελφές του  Ερυθρού Σταυρού, Πρόσκοποι και Οδηγοί. Ύστερα οι σημαίες των Σωματείων, οι Άνδρες της Αεροπορίας, η Στρατιωτική Μουσική, οι Φανοί, τα Λάβαρα, τα Εξαπτέρυγα των Ιερών Ναών της Πόλης με τον Τίμιο Σταυρό και ακολουθούν οι Ψάλτες ο Κλήρος η Ιερή Εικόνα, τα Λείψανα των Νεομαρτύρων και ύστερα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες. Κατόπιν ακολουθούν οι Πολιτικές, Στρατιωτικές, Δικαστικές, Εκπαιδευτικές Αρχές της Τρίπολης, οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια αναγνωρισμένων Συλλόγων, Σωματείων, Ιδρυμάτων και ο ευσεβής Λαός.    

 

Η Πομπή περνά από την πλατεία Άρεως και μέσω της  οδού Τάσου Σεχιώτη (πρ. Κένεντυ) φτάνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου και γίνεται δέηση. Ύστερα περνά από την Πλατεία Πετρινού και την οδό Νεομάρτυρος Δημητρίου. Φτάνει στον Ιερό Ναό του Αγίου, όπου αναπέμπεται δέηση. Στη συνέχεια στην οδό Γρηγορίου Ε', στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στη Γεωργίου Α', στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, όπου γίνεται δέηση υπέρ των ψυχών των Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων, μοναχών και πάντων των ενθάδε κειμένων ορθοδόξων χριστιανών Τριπολιτών. Έπειτα περνά από την Εθνικής Αντίστασης, τη Δημητρακοπούλου, την Πλατεία Άρεως όπου αναπέμπεται επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και επιστρέφει στον Προφήτη Ηλία όπου γίνεται η Απόλυση. 

 

Τα λείψανα παραμένουν στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία μέχρι το βράδυ της 24ης Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!