ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

Στις Βρυξέλλες ο Χρήστος Λαμπρόπουλος (pics)

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, το διήμερο 16-17 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

"Κόλαση" στη Βαλτιμόρη (VIDEO)

Σε απέραντο πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Βαλτιμόρη εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που υπήρξαν ανάμεσα στις Aρχές και διαδηλωτές, με αφορμή την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, Αφροαμερικανού.

 

 

Τουλάχιστον επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ο ένας εκ των οποίων δεν έχει ακόμη ανακτήσει τις αισθήσεις του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στην πόλη.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο ενός νεαρού μαύρου ενώ ήταν κρατούμενος της αστυνομίας “αρνήθηκε να υπακούσει τις διαταγές μας να διαλυθεί” και τα “πολύ επιθετικά και βίαια” μέλη της ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με αστυνομικούς χρησιμοποιώντας “ρόπαλα, τούβλα και άλλα όπλα”.

 

Η ηρεμία επανέρχεται στη Βαλτιμόρη

 

Διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα της αστυνομίας και λεηλάτησαν σουπερμάρκετ, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης.

 

Τα επεισόδια επικεντρώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο και το λιμάνι, σημεία-πόλους έλξης για τους τουρίστες.

 

Ο κυβερνήτης Λάρι Χόγκαν κήρυξε την πολιτεία Μέριλαντ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω των ταραχών στη Βαλτιμόρη. 

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βαλτιμόρη, ενώ αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ.

 

 

Η Ρόλινγκς-Μπλέικ χαρακτήρισε τους ταραχοποιούς “κακοποιά στοιχεία” και πρόσθεσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ σε όλη την πόλη, για τους ενήλικους και τους ανήλικους συλλήβδην, εξαιρουμένων μόνο επειγόντων περιστατικών ιατρικής φύσης και μετακινήσεων ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να μεταβαίνουν στις εργασίες τους.

 

Οι ταραχές στη Βαλτιμόρη χαρακτηρίζονται οι χειρότερες έπειτα από εκείνες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι πέρυσι.

 

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, της πολιτείας όπου υπάγεται διοικητικά η Βαλτιμόρη, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλης έδινε μάχη για να σβήσει φωτιές που άναψαν διαδηλωτές.

 

Άγνωστοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ έσπασαν αυτοκίνητα και προθήκες καταστημάτων σε διάφορα τμήματα της πόλης.

 

Ο θάνατος του Γκρέι την 19η Απριλίου προκάλεσε νέα κατακραυγή για τη μεταχείριση των Αφροαμερικανών από την αστυνομία - που προστέθηκε στις διαδηλώσεις της περασμένης χρονιάς εξαιτίας των θανάτων άοπλων μαύρων ανδρών στο Φέργκιουσον, στη Νέα Υόρκη και αλλού.

 

Η ηρεμία επανέρχεται στη Βαλτιμόρη

 

Διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα της αστυνομίας και λεηλάτησαν σουπερμάρκετ, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης.

 

Τα επεισόδια επικεντρώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο και το λιμάνι, σημεία-πόλους έλξης για τους τουρίστες.

 

Ο κυβερνήτης Λάρι Χόγκαν κήρυξε την πολιτεία Μέριλαντ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω των ταραχών στη Βαλτιμόρη. 

 

Η υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον πρόεδρο Ομπάμα

 

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να τεθεί η Εθνοφρουρά στην πολιτεία σε κατάσταση συναγερμού μετά τις ταραχές στη Βαλτιμόρη, οι οποίες θεωρούνται οι πιο σοβαρές που έχουν εκδηλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά από εκείνες στο Φέργκιουσον.

 

Η νέα Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στη Βαλτιμόρη και τόνισε πως το υπουργείο της είναι έτοιμο να προσφέρει κάθε βοήθεια στις τοπικές αρχές, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

 

Στην ίδια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Ομπάμα συνομίλησε με την δήμαρχο της Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ, σχετικά με τις ταραχές.

 

Πηγή: real.gr

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!