ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2015!

 

To Σάββατο 31 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο Τρίπολης ξεκινούν οι προβολές ντοκιμαντέρ με ένα διαφορετικό αλλά πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενο.

 

Στις προβολές Απαλλοτρίωση (14:00), Δημοκρατία – ο δρόμος του Σταυρού(17:00)  και Καλάβρυτα- Άνθρωποι και σκιές(21:00),  θα παρευρεθούν οι σκηνοθέτες τους που μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

 

Επίσης στις 20.30μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ και στο τέλος της προβολής Καλάβρυτα- Άνθρωποι και σκιές θα προσφερθεί κρασί και ορεκτικά.

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

 

Λίγα λόγια για αυτές:

 

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ¨ (EXPROPRIATION) Μάνος Παπαδάκης

 Το ντοκιμαντέρ που ερευνά και αποκαλύπτει την αλήθεια που κρύβει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία προβλήθηκε στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στα Βραβεία Κοινού και κερδίζοντας το βραβείο τηλεοπτικής προβολής της ΕΡΤ3 στην ενότητα «Κοινωνία και Περιβάλλον». Σχεδόν 3. 000 άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα χωριά Καρδιάς, Εξοχής, Χαραυγής, Κομάνου και Κλείτους του Νομού Κοζάνης, προκειμένου να μπορέσει η ΔΕΗ ανενόχλητη να συνεχίσει να ρυπαίνει και να επεκτείνει τα ορυχεία της. Για πρώτη φορά δημιουργείται ένα ντοκιμαντέρ το οποίο επισημαίνει και τεκμηριώνει τις συνέπειες των έργων της ΔΕΗ στις ζωές των ανθρώπων στις περιοχές αυτές, προτείνοντας λύση για να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά.

 

 

Καλάβρυτα-Άνθρωποι και σκιές   Ηλίας Γιαννακάκης

Περισσότερο από ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ πάνω στη φρίκη μιας ομαδικής σφαγής ενός ολόκληρου χωριού, η βραβευμένη ταινία του Ηλία Γιαννακάκη «Καλάβρυτα. Άνθρωποι και σκιές», είναι μια ταινία συλλογικό – πορτρέτο των επιζώντων.

Καλάβρυτα. Δεκέμβριος 1943. Ένας αφανισμός. Εκτέλεση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού από 14 χρονών και πάνω. Πυρπόληση όλων των σπιτιών. Αντίποινα, όπως είπαν οι Γερμανοί, για τη θανάτωση 80 στρατιωτών τους από τους αντάρτες. Και απέμειναν οι μανάδες. Με τα μικρά τότε παιδιά τους. Όσα τους είχαν απομείνει ζωντανά. Σε κρανίου τόπο. Οι μανάδες, ζωντανές-νεκρές, μεγάλωσαν τα παιδιά. Τα οποία σήμερα είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Δεν είναι μονάχα η μνήμη της καταστροφής και του αίματος που τους έχει στοιχειώσει. Είναι ο διχασμός και το ανάθεμα για τους αντάρτες που οι περισσότεροι ντόπιοι θεωρούν υπεύθυνους για τα αντίποινα. Παραβλέποντας, μέσα στον πόνο τους, ότι οι αντάρτες κράτησαν ψηλά την τιμή μιας ολόκληρης χώρας πολεμώντας με λύσσα τους εισβολείς. Είναι τα ερωτήματα που βαραίνουν ακόμα περισσότερο. Θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή αν οι αντάρτες δε σκότωναν τους Γερμανούς; Τι σημαίνει η λέξη αντίποινα; Και τι η λέξη καταστροφή; Γιατί εμείς;

 

Δημοκρατία, ο δρόμος του σταυρού του Μαρκος Γκαστιν

Η ταινία παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές του Μαΐου το 2012.

 

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου αποτέλεσαν μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και μία πρόκληση για τη δημοκρατία της. Ήταν όμως πρόκληση και για τους ντόπιους κινηματογραφιστές να συμβάλουν κι αυτοί στην ηθική ενδοσκόπηση που απαιτούν οι καιροί, καταγράφοντας με τη δική τους ματιά τα πολιτικά ήθη που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάσταση του τόπου.

 

Δελτίο Τύπου

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!