ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Βέρρος στον 93.8: "Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική"

Στον Αρκαδία 93.8 και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα", μίλησε ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Βέρρος Κωνσταντίνος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης (29/10).

 

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

 

"Η ψωρίαση είναι μια χρόνια δερματοπάθεια, που προκαλείται από δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι μια αντιαισθητική, δερματολογική ασθένεια, καθώς εκδηλώνεται με τη μορφή φλεγμονωδών, ερυθηματωδών πλακών, οι οποίες καλύπτονται από αργυρόλευκες φολίδες.Έχει και κληρονομικό χαρακτήρα, καθώς ένα παιδί ψωριακού γονέα έχει 15% πιθανότητες, να προσβληθεί από ψωρίαση. Σε καμία περίπτωση, δεν είναι μεταδοτική".

 

"Στην Ελλάδα, περίπου 200.000-300.000 άνθρωποι, πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή, ως προς την αντιμετώπισή της και, μάλιστα, έχουμε πολλά όπλα εμείς οι ιατροί, ώστε να έχουμε τα αμεσότερα και διαρκέστερα δυνατά αποτελέσματα. Στο 90% των ψωριακών, ο ήλιος και η θάλασσα συμβάλλουν στην καταπολέμησή της, όμως για ένα 10%, οι συνθήκες αυτές αντενδείκνυνται".

 

"Η ψωρίαση είναι αυτόβουλη. Μπορεί, ξαφνικά, να εξαφανιστεί και, το ίδιο ξαφνικά, να επανέλθει. Ένα λάθος, που συνήθως γίνεται, είναι, ότι την συγχέουν με την ψώρα, η οποία προέρχεται από το ακάρι της ψώρας (ένα μικροσκοπικό ζουζούνι)".

 

"Το άσχημο είναι, ότι αποδεικνύεται, πως η ψωρίαση συνδέεται με καρδιαγγειακά προβλήματα, καθώς και με ζητήματα που αφορούν το διαβήτη και την αρθρίτιδα. Παίζει ρόλο, φυσικά, και το βάρος του ασθενούς, καθώς ένας παχύσαρκος π.χ. μπορεί πιο δύσκολα, να δει αποτελέσματα από τη θεραπεία του".

 

"Η ψωρίαση και ο έρπης, εκδηλώνονται –όπως προανέφερα- σε περιόδους, κατά τις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα, ασθενεί. Εκτός από τις παθολογικές της συνέπειες στον ψωριακό, σημαντικές είναι και οι ψυχολογικές συνέπειες. Το άτομο, το οποίο νοσεί, αποκλείεται συνήθως κοινωνικά, κάτι που οδηγεί σε ψυχολογική πίεση".

 

"Δε χρειάζεται φόβος, αλλά ηρεμία και υπομονή, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της από τον ασθενή, με τη βοήθεια του ιατρού του".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!