ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μεγάλα ονόματα στο Φεστιβάλ Ρίψεων! (PHOTOS-VIDEO)

Με την συμμετοχή γνωστών ονομάτων του κλασικού αθλητισμού, όπως ο Μιχάλης Αναστασάκης, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής (29/5, 13:30) στο ΔΑΚ Τρίπολης για μια ακόμη χρονιά το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ρίψεων! 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης  (26/5)στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Ρίψεων.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστας Βινατσέλας,  ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος κ. Μανώλης Μανωλόπουλος αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος.

 

Αρχικά ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής αναφέρθηκε στην σημασία του Φεστιβάλ Ρίψεων που αφορά τα κριτήρια συγκρότησης των Εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών. Παράλληλα το γεγονός ότι το 2016 αποτελεί Oλυμπιακή χρονιά, δίνει την ευκαιρία σε μερικά από τα μεγάλα ονόματα , των ρίψεων από Ελλάδα και Κύπρο, ανάμεσα τους και αρκετοί Αρκάδες ρίπτες, να αθληθούν στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης.

 

 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστας Βινατσέλας, αφού ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ για την παρουσία τους στάθηκε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης πολλών αθλητών υπό την τεχνική επίβλεψη του παρόντα  συντοπίτη ομοσπονδιακού προπονητή κ. Μανώλη Μανωλόπουλου και στην εξέλιξη ενός ιδιαίτερα σημαντικού αγώνα,  όπου τα τελευταία χρόνια οι καλύτεροι ρίπτες της χώρας συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Ρίψεων, έχοντας στο ενεργητικό τους πολλά πανελλήνια ρεκόρ και πανελλήνιες επιδόσεις.

 

Παράλληλα ο κ. Βινατσέλας ανέφερε ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 20:30. Επίσης ανέφερε ότι θα γίνουν αγώνες Παμπαίδων-Παγκορασίδων, δίνοντας την ευκαιρία της συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς Αρκάδες αθλητές. Στόχος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι η παρουσία διοργανώσεων όπως το Φεστιβάλ Ρίψεων να αποτελέσει κίνητρο στα νέα παιδιά προκειμένου να ασχοληθούν με τον στίβο.  Επίσης συνολικά θα συμμετέχουν περίπου 200 αθλητές σε όλα τις ηλικιακές κατηγορίες και σε όλα τα αγωνίσματα.

Ακόμα ο κ. Βινατσέλας στάθηκε στην αρωγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλή, την αντιπρόεδρο κα. Γαρυφαλλιά Αλιγέωργα, αλλά και σύσσωμο το ΝΠΔΔ που είναι ευαισθητοποιημένο στα ζητήματα του Αθλητισμού.  Ο κ. Βινατσέλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης, είναι από τα λίγα ΝΠΔΔ της χώρας μας που στηρίζουν τις αθλητικές διοργανώσεις την σημερινή δύσκολη οικονομική εποχή.  

 

Τέλος ο κ. Βινατσέλας αποκάλυψε ότι σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου από το ερχόμενο έτος, η ονομασία του Φεστιβάλ Ρίψεων θα συνδεθεί με τον εμπνευστή των αγώνων κ. Μανώλη Μανωλόπουλο, όπου η Ελλάδα και όχι μόνο η Αρκαδία, χρωστάει πάρα πολλά στον χώρο των ρίψεων, καθώς από τα χέρια του πέρασαν πολύ μεγάλοι αθλητές, ενώ συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

 

 

 

Με την σειρά του ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος κ. Μανώλης Μανωλόπουλος "έπλεξε" το εγκώμιο του νυν προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Βινατσέλα. Ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στην δυσκολία των αγωνισμάτων των ρίψεων, ενώ έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βρίσκονται πίσω από τους ρίπτες.

 

Ο...αειθαλής πλέον πρώην ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στο ξεκίνημα των αγώνων, όπου χρονολογούνται με την πάροδο τριών δεκαετιών, όταν ο ίδιος ήθελε να φέρει στην Τρίπολη τους καλύτερους αθλητές προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "το κλίμα, ο χώρος και τα μέσα της εποχής ήταν αρκετά", ενώ στο τέλος της προετοιμασίας των αθλητών, ήθελε να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας των αθλητών του. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει οι αγώνες να εξελιχθούν, να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι και να συμμετέχει όλη η πάστα των αθλητών των ρίψεων. 

 

Όσον αφορά την μεγάλη συμβουλή, που δίνει ο ίδιος απέναντι στους νεαρούς επίδοξους Ρίπτες; 

"Τεράστια υπομονή, ατσάλινη θέληση και τυφλή υπακοή στον δάσκαλο τους. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, να πιστέψουν στον δάσκαλο τους και αυτά που έχει να δώσει ο νεαρός αθλητής όχι μόνο στις ρίψεις αλλά και στα υπόλοιπα αγωνίσματα του Στίβου, θα έρθουν έχοντας υπομονή, μεγάλη θέληση, σωστή επιμελημένη προπόνηση και πάνω από όλα με το μεράκι. Όλα τα προαναφερθέντα θα πρέπει να τα μεταδώσει ο δάσκαλος, αλλά και ο αθλητής να έχει την υπομονή να περιμένει για να μπορέσει σε 2-3 χρόνια να βγάλει αυτό που έχει μέσα του. Κανείς ρίπτης δεν μπορεί να πει ότι εξάντλησε τα όρια του εντός 3-5 ετών.  Τα χρόνια ισοδυναμούν με προπονήσεις. Όταν λέμε προπόνηση για αυτά τα αγωνίσματα, εννοούμε τουλάχιστον 120-150 προπονήσεις τον χρόνο. Όχι, ένα χρόνο να κάνει μια προπόνηση την εβδομάδα, ή μία τον μήνα και να λέει έχω 1-2 χρόνια. Η διάρκεια σε αυτά τα αγωνίσματα, είναι το σημαντικότερο από όλα. Διάρκεια, υπομονή, επιμονή και ατσάλινη θέληση". 

 

Παράλληλα ο κ. Μανωλόπουλος συμφώνησε με την άποψη ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την δημιουργία κλειστού προπονητικού κέντρου για τον χώρο του στίβου πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Χαρακτήρισε τον "χώρο και τον τόπο ιδανικό προκειμένου να πραγματοποιείται προετοιμασία μεγάλων αθλητών, Ελλήνων αλλά και διεθνών". Εξέφρασε δε, την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν άνθρωποι όπως ο κ. Βινατσέλας, οι οποίοι θα κάνουν την προσπάθεια να διεκδικήσουν την δημιουργία κλειστού προπονητικού χώρου όπου θα προετοιμάζονται αθλητές που κάνουν την προετοιμασία τους για διεθνείς διοργανώσεις! 

 

 

Τέλος ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε μερικά από τα μεγάλα ονόματα του χώρου των ρίψεων θα επισκεφθούν το ΔΑΚ Τρίπολης το μεσημέρι της Κυριακής (29/5),όπως οι Μιχάλης Αναστασάκης, Κώστας Κωστουγλίδης, ο Κύπριος αθλητής Βαρέλης αλλά και ο Μεγαλοπολίτης Πάνος Μπουζιάνης.

 

Όπως ανέφερε, καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να έρθουν σε κάθε αγώνισμα η πρώτη 3-4άδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Κλείνοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι αγώνες θα κυλήσουν ήρεμα, θα σημειωθούν καλές επιδόσεις, ρεκόρ, αρκεί να ευνοήσουν και οι καιρικές συνθήκες. Όπως ανέφερε "τα περισσότερα αγωνίσματα(όπως η δισκοβολία και ο ακοντισμός) στον χώρο των ρίψεων, εξαρτώνται αρκετά από τις καιρικές συνθήκες λόγω του αέρα". 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων