ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Παιδί κατώτερου θεού

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού αθλητισμού. Και όμως, αυτή η εξαιρετική Κερκυραία αθλήτρια η οποία παλεύει καθημερινά με ελάχιστα εφόδια, πολλές στερήσεις και την καθοδήγηση του Παύλου Σκορδίλη έχει καταφέρει με το πείσμα της να πετύχει σπουδαία πράγματα.

 

Η Ρωμαίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που θα γίνει στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας. Κάνοντας προπόνηση όλα το χειμώνα σε γήπεδο μπάσκετ χάρις τις πατέντες του προπονητή και αγωνιζόμενη με τα… περσινά της παπούτσια έχει καταφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε μήκος και τριπλούν. 

 

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των νεανίδων που έγινε στις Σέρρες, πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 13.15. "Είμαι πολύ χαρούμενη αλλά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήθελα πολύ ένα άλμα στα 13.10μ. και το αυτό το κατάφερα στα… 13.15μ. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη χαρά μας έδωσε. Για να φανταστείτε πόσο δεν το έχω… συνειδητοποιήσει ακόμα να σας πω ότι έχω ένα ημερολόγιο και όταν πήγα να το σημειώσω έγραψα 13.10μ. αντί για 13.15μ. και μετά το κοιτούσα και γελούσα μα τον εαυτό μου που δεν το πιστεύω. Αυτή τη στιγμή είμαι 8η στην κατάταξη της Ευρώπης και θα κυνηγήσω ένα νέο ρεκόρ και μια θέση στην 5άδα. Αν έρθει κάτι ακόμα καλύτερο θα το καλοδεχτούμε".

 

Η αθλήτρια του Σκορδίλη, είναι μεν στις 8 καλύτερες της Ευρώπης στην κατηγορία των νεανίδων, όμως πως τα έχει καταφέρει το γνωρίζει μόνο η ίδια και ο προπονητής της. Εντελώς μόνη, δίχως βοήθεια από πουθενά, η πεισματάρα Κερκυραία σε κάνει να απορείς και να προσπαθείς να σκεφτείς ποσα περισσότερα θα μπορούσε να έχει καταφέρει, αν είχε έστω και λίγη βοήθεια. 

 

"Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο χορηγό να με στηρίξει και μακάρι να βρεθεί κάποιος για να βοηθήσει" δηλώνει στο Sportsfeed η Ρωμαίου η οποία έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά και το θέμα της… απόστασης. "Κάθε μέρα πρέπει να ταξιδεύω 35 χιλιόμετρα για να πάω στην προπόνηση μου και άλλα τόσα για να επιστρέψω μετά στο σπίτι μου". 

 

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πόσο… ανισόρροπο γίνεται το πρόγραμμα μιας αθλήτριας που δεν έχει σωστή διατροφή και ξεκούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζει. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι συντοπίτες της, οι οποίοι κάνουν το παν για να τη στηρίξουν. "θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη προσφορά του, τον κύριο Γιάννη Γεωργόπουλο που εδώ και δυο χρόνια μου κάνει δωρεάν φυσιοθεραπείες". Αυτή είναι η μοναδική παροχή που έχει μια αθλήτρια που βρίσκεται μεταξύ των οκτώ κορυφαίων στην Ευρώπη…

 

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων