ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Λειτουργία τμημάτων κολύμβησης από το Δήμο Τρίπολης

 

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης προγραμματίζει για 8η συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία τμημάτων κολύμβησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με κοινωνικά κριτήρια για το αθλητικό έτος 2020-2021.

 

 

 

 

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τρίπολης, του Νομικού Προσώπου του Δήμου και τους Αθλητικούς Κολυμβητικούς Συλλόγους.

 

 

 

Δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος είναι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που δεν έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν σε κολυμβητικούς συλλόγους  κατά το προσεχές χρονικό διάστημα 2020-2021. Οι κολυμβητικού σύλλογοι που συμμετέχουν στο εν λόγω μνημόνιο, οργανώνουν τα προγράμματά τους και εντάσσουν τους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατά την επόμενη χρονιά.                    

 

 

 

Τα κριτήρια που θα γίνει η επιλογή θα είναι αυστηρά κοινωνικά και με σειρά προτεραιότητας, με μέγιστο αριθμό τα 32 παιδιά ηλικίας 6-14 ετών και 20 παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Τα παιδιά που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα των αθλητικών συλλόγων χωρίς να έχουν καμία οικονομική υποχρέωση απέναντί τους.

 

 

 

Προϋποθέσεις Εγγραφής:

 

 

 

Η  επιλογή των παιδιών θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια που έχει προσδιορίσει το κράτος για την αξιολόγηση του επιπέδου διαβίωσης των οικογενειών. Ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ορίζεται η 15-7-2020 και λήξης η 30-07-2020.

 

 

 

Στις 10-9-2020 θα αναρτηθεί στο Ν.Π.Δ.Δ., στο Δημαρχείο και θα κοινοποιηθεί στους αθλητικούς συλλόγους η κατάσταση των παιδιών που θα έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα.

 

 

 

Οι Αθλητικοί κολυμβητικοί σύλλογοι: Θα ενσωματώσουν στα τμήματά τους τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το χρονικό διάστημα:

 

 

 

από  12-9-2020 έως και 31-7-2021 για την μεγάλη πισίνα και

 

 

 

από  03-10-2020 έως και 29-6-2021 για την μικρή πισίνα,

 

 

 

χωρίς αυτά να επιβαρυνθούν με οποιαδήποτε μορφής συνδρομής (π.χ. αγορά αθλητικών ρούχων ή εξοπλισμού ή εγγραφής). Τα παιδιά θα συμμετέχουν ισότιμα στα τμήματα που θα ενταχθούν και θα συμμετέχουν σε όλες τις ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος. Τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να εκδώσουν αθλητικό δελτίο.

 

 

 

Υποχρεώσεις Γονέων και Κηδεμόνων:

 

 

 

Οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο για την καλή υγεία των παιδιών και να φροντίζουν ώστε οι μικροί κολυμβητές και κολυμβήτριες:

 

 

 

να φέρουν την κατάλληλη αθλητική περιβολή (μαγιό, σκουφάκι κ.λ.π.),

 

 

 

να σέβονται τις εντολές και τις υποδείξεις των εκάστοτε προπονητών τους,

 

 

 

να σέβονται τους κανόνες υγιεινής που εφαρμόζονται στα αποδυτήρια και τους άλλους χώρους της κολυμβητικής πισίνας.

 

 

 

Κριτήρια Επιλογής Δικαιούχων.

 

 

 

α. Οικογενειακό Εισόδημα:

 

 

 

α) Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 11.520,00€.

 

 

 

β) Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα με δύο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 14.400,00€.

 

 

 

γ) Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 17.280,00€.

 

 

 

Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880,00€.

 

 

 

β. Γονέας - κηδεμόνας ΑΜΕΑ

 

 

 

γ. Ανεργία (προηγούνται οι μακροχρόνιοι άνεργοι).

 

 

 

δ. Οικογενειακή Κατάσταση:

 

 

 

α) Μονογονεϊκές Οικογένειες

 

 

 

β) Πολύτεκνες Οικογένειες

 

 

 

γ) Τρίτεκνες Οικογένειες

 

 

 

Kατά την επιλογή των δικαιούχων θα προηγούνται οι αιτήσεις εκείνες που τηρούν όλα τα προαναφερόμενα κριτήρια και δεν έχουν συμμετάσχει στα ανάλογα προγράμματα κολυμβητικής χρονιάς  2018-2019 και 2019-2020.

 

 

 

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στη Γραμματεία του Νομικού Προσώπου.

 

 

 

Η αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα γίνει από Επιτροπή που αποτελείται από έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού που θα οριστεί με απόφαση Δημάρχου και από δύο υπαλλήλους που θα οριστούν από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης. Η επιτροπή θα είναι αρμόδια και για την παρακολούθηση της λειτουργίας του προγράμματος.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων