ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μουργελάς στον Arcadia 93,8: “ Όμορφη εμπειρία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάβασης”

Στον Arcadia 93,8 φιλοξενήθηκε ο Τριπολίτης οδηγός αναβάσεων Δημήτρης Μουργελάς και μίλησε για πολλά θέματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Καλεσμένος του Γιώργου Γεωργακοπούλου στην εκπομπή Arcadia Sports Show, ήταν ο Τριπολιτσιώτης οδηγός Δημήτρης Μουργελάς. Αναφέρθηκε στην ανάβαση του Αχλαδόκαμπου στην οποία συμμετείχε τόσο αυτός όσο και άλλοι πέντε οδηγεί από την Αρκαδία. Μας μίλησε ακόμα για την δημιουργία της λέσχης των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Τρίπολη.

Δημήτρη καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πως βίωσες αυτή την εμπειρία;

“ Καλησπέρα και σε σας και ευχαριστώ που μας δίνετε το βήμα να μιλήσουμε για το άθλημα μας. Ήταν ο πρώτος αγώνας μετά την πανδημία, ήταν ένας αγώνας χωρίς θεατές άρα και χωρίς χορηγούς, επομένως οι δυσκολίες ήταν αρκετές.”

Εσύ τερμάτισες στην τρίτη και την τέταρτη θέση σε δύο κατηγορίες μίλησε μας γι’ αυτό.

Τερμάτισα στην 3η θέση στην κλάση μου στην Α8 και τέταρτος στην κατηγορία Α. Θέλω να κάνω μια  αναφορά σε όλα τα παιδιά από την Αρκαδία που έτρεξαν και διακρίθηκαν, ο Τάσος ο Τζαβάρας, ο Παναγιώτης ο Μαντζιώρης, ο Γιώργος ο Μπράτσος και ο Ηλίας ο Ασημακόπουλος.”

Η συνέχεια σε προσωπικό επίπεδο;

Θα συμμετάσχω στο κύπελλο νοτίου Ελλάδας που θα γίνει στις 25 Ιουλίου στη Δημητσάνα και ελπίζω για το καλύτερο.

Όπως είπες πριν, υπήρξε έλλειψη χορηγών. Απευθυνθήκατε στο δήμο για κάποια οικονομική ενίσχυση;

Όχι ως αυτόνομοι οδηγοί δεν το κάναμε γι’ αυτό δημιουργούμε το δικό μας σύλλογο, την δική μας λέσχη για να μπορούμε να διεκδικούμε πράγματα που θα βοηθήσουν και το μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και θα φέρουν κόσμο στην Τρίπολη.”

Αν δεν κάνω λάθος βρίσκεστε κοντά στην υλοποίηση της σωστά;

Ναι, είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Τρίπολης είναι προ των πυλών.”

Ποιοι οι στόχοι της ΑΛΜΑ;

Θέλουμε να κάνουμε πολλά και ωραία πράγματα. Την δημιουργία αγώνων στην Τρίπολη άρα και εσόδων καθώς θα προσελκύσουμε κόσμο στην πόλη μας,Ημερίδες ασφαλούς οδήγησης, να αφομοιώσουν οι νέοι οδηγοί την ανάγκη  για τη χρήση ζώνης αλλά και κράνος, να ανοίξουμε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Μερκοβούνι και να το αναλάβουμε μόνοι μας.”

Όταν λες αγώνες Δημήτρη, τι τύπου αγώνες;

 Αγώνες drift, αγώνες ανάβασης, αγώνες πίστας μέχρι και τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν στο αεροδρόμιο της πόλης και μπορούν να επαναληφθούν ξανά. Εμείς θέλουμε με τη δημιουργία της λέσχης μας, να υπάρχει ένας επίσημος φορέας που να μπορεί να απευθυνθεί στη Δήμο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου για την απαραίτητη στήριξη αλλά και προβολή τέτοιων εκδηλώσεων.”

 Οι ιδέες σας είναι αξιέπαινες και μπορούν να δημιουργήσουν έντονο το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή.

“ Ακριβώς, όπως σας είπα είναι ένα χόμπι, ένα άθλημα που απευθύνεται σε κόσμο μιας ιδιαίτερης τάξης. Η διοργάνωση τέτοιων αγώνων θα φέρει πολύ κόσμο στην πόλη μας. Για παράδειγμα ένας οδηγός, έχει μια  ομάδα περίπου 10 ανθρώπων. Αν καταφέρουμε και διοργανώσουμε τέτοιες εκδηλώσεις, φιλοξενήσουμε όμορφα αυτούς τους ανθρώπους να είστε σίγουροι ότι τα οφέλη για την πόλη μας θα είναι τεράστια.”

Δημήτρη να σε ευχαριστήσω πολύ για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που μας είπες, να συγχαρώ εσένα αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς που κάνατε την δική σας προσπάθεια, όλα τα παιδιά που δημιουργείται αυτή τη λέσχη και να είστε σίγουροι ότι ο σταθμός μας θα είναι πάντα δίπλα σας.

“Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δίνετε τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις ιδέες μας και τους στόχους μας.”

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων