ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Έναρξη 3ου Τοπικού Πρωταθλήματος Κατάβασης

Ο Σύλλογος  MTB Arcadias άρχισε να έχει οργανωμένες και προγραμματισμένες δράσεις από το φθινόπωρο του 2011 (15/11/2011). 

 

 

Η ποδηλασία  ορεινού βουνού δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένη στην περιοχή μας και σαν σύλλογος αποτελείται από λίγα ενεργά μέλη γεμάτα όρεξη για δημιουργία.  Ο σύλλογος μας μέσω προβολής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει καταφέρει να φιλοξενεί συνεχώς επισκέπτες από διάφορα μέρη της  Ελλάδας που έρχονται για να τους «φιλοξενήσουμε» στα σηματοδοτημένα μονοπάτια και σε διαδρομές  που έχουμε οι ίδιοι δημιουργήσει.

 

Από τότε μέχρι και σήμερα πραγματοποιούνται διάφορες ποδηλατικές δράσεις κυρίως στον  ευρύτερο ορεινό όγκο του Μαινάλου. Μερικές από τις δράσεις μας ήταν και σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας, όπως Βαλτεσινίκο, μονοπάτια Λούσιου, Ανω Δολιανά, Πάρνωνα,  Καστριτοχώρια.  Οι ποδηλατικές μας εξορμήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στον νομό Αρκαδίας αλλά και σε όμορους νομούς της , όπως Λακωνίας και της Αχαΐας.

 

Πέραν των ποδηλατικών μας εξορμήσεων τα μέλη του συλλόγου ασχολούνται σε μόνιμη βάση με  τον καθαρισμό, τη συντήρηση , τη σηματοδότηση και  την ψηφιακή αποτύπωση- χαρτογράφηση των υπαρχόντων μονοπατιών, καθώς και στην εύρεση νέων.

 

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Σύλλογος αποφάσισε να ασχοληθεί και με το πανέμορφο μονοπάτι του Αγ. Θόδωρα.  Έκρινε ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία να γίνονται οι προπονήσεις καθώς και οι ψυχαγωγικές βόλτες των μελών του Συλλόγου σε τοποθεσία κοντά στην πόλη της Τρίπολης.  Τα μέλη του καθάρισαν το μονοπάτι, το αναστήλωσαν ,σε κάποια σημεία που είχε χαλάσει καθώς επίσης έγινε και η σηματοδότησή του.

 

Σχεδόν όλο το χρόνο πραγματοποιούνται διήμερες ποδηλατικές δραστηριότητες στο Μαίναλο ( σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ).

 

Ο Σύλλογός με τον ψυχαγωγικό και αθλητικό χαρακτήρα των εξορμήσεων του παράλληλα παρέχει και πυροπροστασία .

 

Ο Σύλλογος είναι καταχωρημένος  στα μητρώα της πανελλήνιας ομοσπονδίας ποδηλασίας. Τους τελευταίους μήνες συμμετέχει σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας, όπως Άθλος Μαινάλου, Πανελλήνιο πρωτάθλημα  καταβάσεων ( Downhill) ορεινής ποδηλασίας  στον Υμηττό και στα Καλάβρυτα.

 

 

Γιουβέντους Ρεάλ

 

Επιπλέον θέλοντας να ενισχύσει την Τουριστική προβολή του Δήμου Τρίπολης σχετικά με τις δράσεις του στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού παραβρέθηκε στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NEXUS στο ΜEC  Παιανίας (Μάρτιος 2012)

 

 

Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης τυπώθηκαν μονοσέλιδα φυλλάδια – χάρτες για τις  δυο από τις πέντε  ποδηλατικές διαδρομές στα Ελληνικά και Αγγλικά  Μέλη του Συλλόγου έδωσε το παρόν και τις τέσσερες μέρες στην έκθεση και παρείχε πληροφορίες στους ενδιαφερομένους επισκέπτες του περιπτέρου όπως , η οργάνωση εκδρομών με βάση το ποδήλατο και σε συνδυασμό με επισκέψεις σε οινοποιεία ,αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια .

 

Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής: 

 

1.Τρίπολη – Μονοπάτι Αγίων Θεοδώρων.

2.Βυτίνα – Μονοπάτι Α4, (Ρούχοι).

3.Άνω Δολιανά – Μέσα στο Χωρίο.  

1ος Τρίπολη : 28 /5/ 2016 Κυριακή 9:00 πμ

2ος  Βυτίνα : 25 /6/ 2016 Κυριακή 9:00 πμ

3ος Άνω Δολιανά : 24 /9/ 2016 Κυριακή 9:00 πμ

4ος Τρίπολη : 15 /10/ 2016 Κυριακή 9:00 πμ

 

Μ.Τ.Β ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

 

Περισσότερα εδώ 

Πληροφορίες 6974361168

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων