ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ασημένιο μετάλλιο οι Ντούσκος, Πέτρου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου U23

Το πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ πανηγυρίζει η ελληνική κωπηλασία και συγκεκριμένα στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ανδρών κάτω των 23.

Το  πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ πανηγυρίζει η ελληνική κωπηλασία, μετά την κατάληψη της 2ης θέσης στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ανδρών κάτω των 23.

 

Μετά την πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την κατάληψη της 6ης θέσης στην τετράκωπο ελαφρών βαρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τα δύο μέλη της, οι Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, κάτω των 23ων και Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν σε χρόνο 6:29.25 πίσω από τη χρυσή Ελβετία (6:26.47) και μπροστά από τη χάλκινη Τουρκία (6:30.92).

 

Εξαντλημένη από την υπερπροσπάθεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο διπλό σκιφ με την Κατερίνα Νικολαϊδου (4η θέση), η Σοφία Ασουμανάκη κατέλαβε την 7η θέση, 1η στον "μικρό" τελικό του σκιφ U23ων, στο Ρότερνταμ. Την 8η θέση κατέλαβε το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών U23 με τις Εμμανουηλίδου-Κουκλοτίδου, όπως και η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Κωνσταντά-Καραμήτρο. Τέλος στον τελικό Γ΄ (θέσεις κατάταξης 13-18) του τετραπλού σκιφ ελαφρλων βαρών οι Αθανασιάδης-Μπέρης-Τσαλικίδης-Μαρόκος ήταν 1οι και 13οι στη γενική κατάταξη.

 

Δύο προκρίσεις σε τελικούς σημειώθηκαν σήμερα, κατά την 6η ημέρα, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κωπηλασίας στο Ρότερνταμ. Στην κατηγορία ανδρών/γυναικών μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων η Γεωργία Δημάκου κατάφερε να περάσει στον τελικό μετά από ένα συναρπαστικό ημιτελικό, στον οποίο κατέλαβε την 3η θέση. Στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου νεανίδων προκρίθηκαν και οι Γεωργούδη-Μπούρμπου ως πρώτες στον επαναληπτικό.

 

Αύριο Σάββατο (27/8), μία θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν η Γεωργία Δημάκου στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, αλλά και το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα, Παναγιώτη Μαγδανή, Λευτέρη Κόνσολα και Σπύρο Γιάναρο.

 

Στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων, το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Δεμέλη-Σακκά-Μπαλή-Παπακωνσταντίνου τερμάτισε στην 3η θέση στον προημιτελικό και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Αντίθετα το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Ψαρρό και Γραμμενιάτη δεν τα κατάφερε, αφού τερμάτισε 5ο στον προημιτελικό και θα αγωνιστεί στον ημιτελικό για τους τελικούς Γ ή Δ (θέσεις κατάταξης).

 

Τα πληρώματα των ανδρών-γυναικών κάτω των 23 ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με ένα ασημένιο μετάλλιο και τρεις συμμετοχές σε μικρούς τελικούς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων