ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ποινή 75 θέσεων για τον Χάμιλτον!

Από την τελευταία θέση του grid θα εκκινήσει το GP του Βελγίου ο Λιούις Χάμιλτον. Η Mercedes επέλεξε να δεχτεί όλες τις ποινές σε έναν αγώνα, αθροίζοντας ένα σύνολο - ρεκόρ 75 θέσεων. 

 

Με ρεκόρ ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο για τον Λιούις Χάμιλτον, όχι όμως από αυτά που θέλει να σπάει κάποιος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, έχοντας δεχτεί ποινή 75 θέσεων για αλλαγή κινητήρα. Ωστόσο, δεν μιλάμε για μια αντικατάσταση κινητήριας μονάδας, ούτε για δυο, αλλά για τρεις! 

 

Η W07 Hybrid του Βρετανού είχε αντιμετωπίσει ποικίλα μηχανικά προβλήματα στην αρχή της σεζόν, κάτι που σήμαινε πως αργά ή γρήγορα θα έφτανε η στιγμή που οι ποινές θα άρχιζαν να χτυπάνε την πόρτα της Mercedes. Εκμεταλλευόμενη ένα διόλου μικρό "παράθυρο" στους κανονισμούς, η γερμανική ομάδα θα τοποθετήσει τρεις κινητήρες στο μονοθέσιο του Χάμιλτον. Ήδη σήμερα έκανε τις δυο αλλαγές, ενώ στα πρωινά ελεύθερα του Σαββάτου ή της Κυριακής θα χρησιμοποιήσει και τρίτο μοτέρ. 

 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε αλλαγή κινητήρα "χρεώνεται" με 15 θέσεις. Όταν ο αριθμός χρησιμοποιούμενων μονάδων υπερβεί το ανώτατο όριο των 5/χρόνο, προστίθενται στον λογαριασμό άλλες 45. Έτσι ερχόμαστε στο "μπουγιουρντί" των 75 θέσεων, τις οποίες ο κανονισμός επιτρέπει στον οδηγό να τις εκτίσει σε έναν αγώνα. Με 22 μονοθέσια να εκκινούν,λοιπόν, η μέγιστη τιμωρία απλά ανέρχεται σε εκκίνηση από την τελευταία θέση. 

 

Η επιλογή Mercedes/Χάμιλτον βασίζεται στην χάραξη της πίστας του Σπα, η οποία ευνοεί τις υψηλές τελικές και τα προσπεράσματα. Έχοντας το ταχύτερο μονοθέσιο και αρκετή "άπλα", ο Βρετανός ευελπιστεί στην μεγαλύτερη δυνατή αναρρίχηση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, ελαχιστοποιώντας τις βαθμολογικές απώλειες έναντι του άσπονδου team-mate Νίκο Ρόζμπεργκ. 

 

Την απόλυτη επίδοση κατέχει η ομάδα που ανέδειξε τον Χάμιλτον, η McLaren. Η βρετανική ομάδα είχε δεχθεί στο περσινό GP Βελγίου ένα αποστομωτικό σύνολο 105 θέσεων, με τον Τζένσον Μπάτον να κερδίζει στο νήμα τον Φερνάντο Αλόνσο με 55 έναντι 50.

 

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων