ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πετρούνιας: Να είμαι πιο μάγκας και να βρεθώ στην κορυφή

Στην μαγκιά θα κριθεί το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με τον Πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια με τον Έλληνα αθλητή να τονίζει πως οι προσδοκίες του κόσμου τον κάνουν ακόμα πιο δυνατό.

 

Λίγο πριν την προγραμματισμένη για αύριο (Τρίτη 26/07) αναχώρηση του πρώτου κλιμακίου της Ολυμπιακής ομάδας για το Ρίο, ο 26χρονος άρχοντας των κρίκων μίλησε στην Ε.Γ.Ο. για την προετοιμασία και τους στόχους του:

 

-Το τελευταίο δίμηνο περιλάμβανε για σένα μόνο προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά. Πώς κύλησε αυτή η τελική προετοιμασία ενόψει Ρίο;

 

«Η προετοιμασία μου μετά το ευρωπαϊκό της Βέρνης πήγε απίστευτα καλά. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα της ζωής μου. Πιστεύω ότι είμαι ένα επίπεδο πιο πάνω, συγκριτικά με το περσινό παγκόσμιο και το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

 

-Θα ξαναδούμε το ίδιο πρόγραμμα που σου χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη Γλασκώβη και τη Βέρνη;

 

«Το πρόγραμμά μου παραμένει το ίδιο, αλλά αυτό που έχω αλλάξει είναι η διάρκεια των δυναμικών ασκήσεων. Πλέον μπορώ να τις κρατάω για 4 ολόκληρα δευτερόλεπτα στην σωστή θέση και χωρίς κουνήματα. Είναι ένα στοιχείο που εκτιμούν οι κριτές και μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τον βαθμό εκτέλεσης. Αυτό το σημείο πιστεύω ότι θα μου δώσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μου, συμπεριλαμβανομένου του Ναμπαρέτε Ζανέτι».

 

-Όλοι περιμένουν να φέρεις το χρυσό μετάλλιο, 11 εκατομμύρια Έλληνες έχουν προσδοκίες και απαιτήσεις από εσένα. Πώς το αντιμετωπίζεις;

 

«Φυσικά υπάρχει πίεση και άγχος, λόγω του τίτλου του φαβορί και λόγω των προσδοκιών που έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι περιμένουν από εμένα το καλύτερο. Είναι όμως ένα άγχος διαχειρίσιμο, με τέτοιο τρόπο που πιστεύω ότι θα με κάνει 11 εκατομμύρια φορές πιο δυνατό μέσα στον αγώνα!»

 

-Ποιος είναι ο δρόμος για την κατάκτηση της κορυφής;

 

«Πρώτος στόχος είναι να μπω στην οκτάδα του τελικού. Κατά δεύτερον, να το πετύχω με μια υψηλή βαθμολογία και ένα καλό πλασάρισμα. Εφόσον όλα πάνε καλά, στην πορεία θα σκεφτώ και τον τελικό του Δεκαπενταύγουστου. Είμαστε κάποιοι αθλητές που στοχεύουμε στην κορυφή και θα τα καταφέρει όποιος φανεί καλύτερος, όποιος είναι πιο... μάγκας εκείνη την ημέρα! Και πιστεύω ότι αυτός θα είμαι εγώ! Έχω δουλέψει πάρα πολύ και αισθάνομαι έτοιμος για να αντιμετωπίσω με μαγκιά έναν τόσο μεγάλο αγώνα...».

 

-Είναι η πρώτη σου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα είσαι αναγκαστικά απών από την Τελετή Έναρξης, αφού λίγες ώρες αργότερα υπάρχει ο προκριματικός της ενόργανης...

 

«Περίμενα και ονειρευόμουν για πολλά χρόνια την συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με στενοχωρεί που δεν θα ζήσω την Τελετή Έναρξης, αλλά θα προσπαθήσω να ‘σβήσω’ αυτό το παράπονό με ένα καλό αποτέλεσμα, που θα μου επιτρέψει να χαρώ ξεχωριστά την Τελετή Λήξης. Τον Απρίλιο βρέθηκα στο Ρίο για το test event, αγωνίστηκα στην Ολυμπιακή Αρένα και έμεινα στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά είμαι βέβαιος ότι τώρα τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Έχω πάρει μια ιδέα, πάντως, είδα τι μου αρέσει και τι όχι και θα φροντίσω να κάνω αυτό που πρέπει για να μείνω συγκεντρωμένος κατά την παρουσία μου εκεί».

 

-Μαζί σου στο Ρίο θα είναι ο Βλάσης Μάρας και η Βασιλική Μιλλούση. Τι περιμένεις να πετύχουν;

 

«Θέλω να είμαστε και οι τρεις στους τελικούς των οργάνων. Το εύχομαι, αλλά και το πιστεύω. Οι κρίκοι είναι σταθερό όργανο, αλλά η δοκός και το μονόζυγο έχουν πολλά απρόοπτα: Ο 8ος του προκριματικού βγαίνει 1ος στον τελικό και αντίστροφα. Γι’ αυτό λέω ότι θέλω να τους δω στην οκτάδα και μετά ό,τι γίνει! Θα είμαι πολύ ευτυχής αν κάνουμε το ‘3 στα 3’».

 

*Ο προκριματικός της ενόργανης γυμναστικής ανδρών θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, όπως και ο Βλάσης Μάρας, θα αγωνιστεί στον 1ο από τους 3 προκριματικούς Ομίλους, νωρίς το πρωί στο Ρίο (16:30 - 19:00 ώρα Ελλάδας). Ο τελικός των κρίκων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Αυγούστου (20:00 - 22:15 ώρα Ελλάδας).

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων