ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μερτέκη: "Μπορούμε και θέλουμε να προκριθούμε στον τελικό"

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Εθνικής ομάδας στο κλειστό της Μεγαλόπολης εν όψει του πρώτου ημιτελικού με την Ουγγαρία για το European League (3/9, 19:00, απευθείας μετάδοση ΕΡΤ2).

Δεδομένης της αργοπορημένης άφιξης της Ουγγρικής αποστολής η τεχνική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, ωστόσο η 12άδα της Εθνικής θα έχει μια αλλαγή συγκριτικά με τους αγώνες κόντρα στο Ισραήλ με την Αγγελική Καββαδία να παίρνει τη θέση της Χαράς Παπαδοπούλου.

Αναλυτικά η 12άδα της Εθνικής: Αρτακιανού, Χαντάβα, Χριστοδούλου, Γιώτα, Κελεσίδου, Κιόση, Λαμπρούση, Μερτέκη, Νομικού, Καββαδία, Βασιλαντωνάκη, Βεργίδου.

"Άγχος υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι είναι δημιουργικό", είπε η Λίτσα Μερτέκη και συμπλήρωσε: "Περισσότερο θα έλεγα ότι υπάρχει προσμονή και ανυπομονησία για τους ημιτελικούς, αφού είναι η πρώτη φορά που με την συγκεκριμένη σύνθεση η ομάδα μας θα δώσει έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Από την άλλη υπάρχει μια σχετική πίεση χρόνου, αφού το έ να ματς διαδέχεται το άλλο, ωστόσο πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό".

Η ακραία του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ότι η πρόκριση στον τελικό του European League "είναι ένα όνειρο για όλες μας και το βασικό αντικείμενο συζήτησης στο εσωτερικό της ομάδας. Μπορούμε, το θέλουμε και πιστεύω ότι θα μας βγει στο παιχνίδι", ενώ αναφερόμενη στο αγωνιστικό κομμάτι συμπλήρωσε: "Δεν νομίζω ότι είτε εμείς είτε η Ουγγαρία μπορούμε να ετοιμάσουμε κάποια έκπληξη, αλλά μιλώντας για την δική μας ομάδα μπορώ να πω με σιγουριά ότι ακόμη δεν έχουμε παίξει τα καλύτερα μας παιχνίδια κι έχουμε ακόμη πολλά να δώσουμε. Κι από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο πιστεύω ότι θα έχουμε ένα ακόμη πλεονέκτημα".

Τα κριτήρια της πρόκρισης
Όπως ενημέρωσε και επίσημα η CEV στους ημιτελικούς και τους τελικούς του European League θα ισχύσει το ‘χρυσό σετ’ σε περίπτωση που υπάρξουν ίδια αποτελέσματα στους δύο αγώνες (εφόσον δηλαδή οι δύο αντίπαλοι έχουν από μία νίκη με τους ίδιους βαθμούς).

Για παράδειγμα: εφόσον η Εθνική ομάδα επικρατήσει με 3-0 (ή και 3-1) στον πρώτο ημιτελικό και ηττηθεί με 3-1 (ή και 3-0) τότε η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στο ‘χρυσό σετ’ (που ολοκληρώνεται στους 15 πόντους).

Αντιθέτως εφόσον η Εθνική επικρατήσει με 3-0 (ή και 3-1) και ηττηθεί με 3-2 στον επαναληπτικό τότε θα προκριθεί στον τελικό.

Πηγή: Volleyball.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων