ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Μύθος ή Αλήθεια"

 Γυμναστείτε και δείτε άμεσα αποτελέσματα! Η άσκηση είναι ωφέλιμη για όλους, υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι που έχουν επικρατήσει δημιουργώντας μια σύγχυση  για διάφορα θέματα σε σχέση με την γυμναστική και την διατροφή.

-Η κοιλιά πέφτει κάνοντας κοιλιακούς. ΜΥΘΟΣ
Oι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια σημεία στο σώμα τους στα οποία αποθηκεύουν κατά βάση το λίπος. Για να χρησιμοποιηθεί μέρος της αποθηκευμένης ενέργειας απαιτείται αερόβια άσκηση για τουλάχιστον μισή ώρα. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο οργανισμός χρησιμοποιεί ως κύριο καύσιμο το λίπος. Κάνοντας κοιλιακούς, απλά γυμνάζετε τους μύες σας. Αυτοί όμως συνεχίζουν να καλύπτονται από λιπώδη ιστό χωρίς να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα .
-Η αερόβια άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση του τοπικό πάχους. ΑΛΗΘΕΙΑ
Η αερόβια άσκηση πραγματικά βοηθάει στο τοπικό πάχος. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το λίπος μειώνεται από το σώμα μας συνολικά και όχι τοπικά. Από τα σημεία που υπάρχει τοπικό λίπος υπάρχει και μεγαλύτερη απώλεια αφού λειτουργούν στο σώμα ως αποθήκη ενέργειας.
-Η γυμναστική "σφίγγει" το λίπος. ΜΥΘΟΣ
Η γυμναστική όχι μόνο δεν "σφίγγει" το λίπος, αλλά αυξάνει τις καύσεις και συνεπώς την απώλειά του. Κάποια άτομα νιώθουν "φουσκωμένα". Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στην κατακράτηση υγρών είτε στην αύξηση της μυϊκής τους μάζας, η οποία πάντως δέχεται προσαρμογές, τουλάχιστον έπειτα από οκτώ εβδομάδες συστηματικής άσκησης και όχι στο «μπλοκάρισμα»του λίπους στο σώμα τους.
-H πρωτεΐνη θα πρέπει να λαμβάνεται πριν ή λίγο μετά την προπόνηση. ΑΛΗΘΕΙΑ
Οι πρωτεΐνες θα πρέπει να λαμβάνονται μέχρι 2 ώρες πριν ή μετά την επιβάρυνση. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι το πιο κατάλληλο για την καλύτερη επεξεργασία τους από τον οργανισμό. 1,5-1,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους είναι η ποσότητα που χρειάζεται το σώμα του ασκούμενου.
-Η αερόβια άσκηση συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας. ΑΛΗΘΕΙΑ
Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας έχει να κάνει με την εναπόθεση λίπους τοπικά και την κακή λειτουργία του κυκλοφορικού. Η αερόβια άσκηση συμβάλλει τόσο στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή όσο και στη μείωση του λίπους. Εκτός από την άσκηση, σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή. Ο συνδυασμός των δύο μπορεί να φέρει, η αλήθεια είναι μετά από κόπο, θεαματικά αποτελέσματα.
-Αν δεν πονάτε μετά από κάθε προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης, σημαίνει ότι δεν έχετε ασκηθεί σωστά. ΜΥΘΟΣ
 Δεν επιτρέπεται να πονάτε μετά από την άσκηση, αλλά είναι θεμιτό να αισθάνεστε ένα "πιάσιμο". Επίσης, κάποιες μέρες μπορεί να το νιώθετε λίγο πιο έντονα. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι διαφορετικές κινήσεις των ασκήσεων, η αύξηση επιβάρυνσης ή το διάστημα που έχει περάσει από τότε που κάνατε την τελευταία προπόνηση. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να νιώθετε έντονο πόνο.

-Χάστε βάρος πριν ξεκινήσετε προπόνηση με βάρη, αλλιώς θα "φουσκώσετε". ΜΥΘΟΣ         
 Οι ασκήσεις με βάρη είναι ακριβώς ότι πρέπει να κάνετε αν είστε υπέρβαροι. Εάν έπρεπε να επιλέξετε μόνο ένα είδος άσκησης, η προπόνηση με βάρη θα ήταν το πιο κατάλληλο. Κι αυτό επειδή επιταχύνουν το μεταβολισμό. Όσο λιγότερους μύες έχετε, τόσο πιο αργός ο μεταβολισμός σας και αντίστροφα. Τα άτομα με παραπανίσια κιλά, έχουν περισσότερο λίπος και λιγότερους μυς, γεγονός που οδηγεί σε επιβράδυνση του μεταβολισμού τους. Η προπόνηση με βάρη θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε και να είστε πιο λεπτοί.

-Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο το καλύτερο. ΜΥΘΟΣ
Η άσκηση είναι ωφέλιμη για όλους. Ωστόσο, η υπερβολική άσκηση δεν συνιστάται. Πολλοί αθλητές υψηλού επιπέδου και άτομα που τους αρέσει το γυμναστήριο, πιστεύουν τον παραπάνω μύθο και πληρώνουν το τίμημα με τραυματισμούς και υπερκόπωση . Για να κερδίσετε από την άσκηση, πρέπει να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ γυμναστικής και ανάπαυσης.



ΦΥΛΛΙΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων