ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γεύση "Drift" από τα αδέρφια Κοττή

Τα αδέρφια Βασίλης και Μπάμπης Κοττής μιλούν στο a-s και την Μαρίνα Γεωργακοπούλου για την ενασχόλησή τους με τους αγώνες "drift" και την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αθλήματος.

Δυο λόγια σχετικά με το αγώνισμα: "Το drift είναι ένα ξεχωριστό άθλημα. Σημαίνει ολίσθηση και ουσιαστικά αυτό που επιδιώκουμε να επιτύχουμε είναι το γλίστρημα του αυτοκινήτου με όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μπορούμε. Στη συνέχεια στόχος μας είναι να το κρατήσουμε στη μέγιστη δυνατή γωνία μοιρών αντίθετη του τιμονιού. Το "drift" στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν δέκα περίπου χρόνια αλλά τα τελευταία πέντε έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη και διαφημίζεται όλο και περισσότερο."

Αναφορικά με το πόσα χρόνια ασχολούνται με το "drift" και τι ήταν ακριβώς αυτό που τους τράβηξε στο συγκεκριμένο άθλημα: "Ασχολούμαστε πέντε χρόνια και είμαστε οι μοναδικοί μέχρι στιγμής στην Τρίπολη που τρέχουμε σε αγώνες. Αυτό μου μας ώθησε στο να ασχοληθούμε με αυτό το ιδιαίτερο άθλημα, είναι το γεγονός πως από μικρά παιδιά μας άρεσε να παρακολουθούμε αγώνες αυτοκινήτων. Τρελαινόμασταν με την ιδέα να μεγαλώσουμε και να αποκτήσουμε το δικό μας αγωνιστικό όχημα".

Σχετικά με την συμμετοχή τους σε αγώνες: "Συνολικά έχουμε συμμετάσχει σε 23 αγώνες και στους περισσότερους από αυτούς είχαμε πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα είτε και οι δύο είτε ένας από τους δυο μας. Οι πιο πρόσφατες συμμετοχές μας ήταν η πρώτη τέλη Σεπτέμβρη στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ (αγώνας δεξιοτεχίας) όπου πήραμε την δεύτερη και τρίτη θέση. Η δεύτερη ήταν αρχές Οκτωβρίου στην Κόρινθο όπου τερματίσαμε τέταρτος και πέμπτος στη γενική κατάταξη. Να σημειώσουμε ότι τρέχουμε στη μεγαλύτερη κατηγορία που υπάρχει λόγω κυβικών αυτοκινήτου".

Αναφορικά με το αν υπάρχει κάποιος ανάλογος σύλλογος ή είναι δική τους πρωτοβουλία: "Το κάνουμε αποκλειστικά με δική μας πρωτοβουλία και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος, τουλάχιστον για το "drift". Να τονίσουμε πως αυτό το άθλημα έχει μία ιδιαιτερότητα. Καταστρέφουμε μεγάλη ποσότητα ελαστικών λόγω τριβής, με τον αριθμό πολλές φορές να ξεπερνά τα 400 (λάστιχα). Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι ένα πολυδάπανο σπορ και εμείς ως αθλητές δεν έχουμε κανένα οικονομικό ώφελος.

Αντιθέτως ξοδεύουμε αρκετά χρήματα σε μια δύσκολη εποχή για όλους μας. Το κάνουμε καθαρά για προσωπικούς λόγους. Χορηγοί πλέον δεν υπάρχουν. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε στηριχθεί οικονομικά σε κάποιους επαγγελματίες όμως οι δυσκολίες των καιρών τούς ανάγκασαν να σταματήσουν την χρηματοδότηση και έτσι αναγκαστήκαμε να συμμετέχουμε σε λιγότερους αγώνες".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων