ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ: Πιο χαμηλά... πιο χαμηλά!

Τώρα που ήρθε το καλοκαιράκι και ηρεμήσαμε λίγο από τα Δημοτικά και τα Περιφερειακά συμβούλια, ήρθε η ώρα να τα δούμε με μια πιο αποστασιοποιημένη ματιά (γιατί αλλιώς είναι εκ των έσω) και να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό. 

 

 

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων μας χάρισαν χρήσιμες πληροφορίες για θέματα του Δήμου και της Περιφέρειας, ανέδειξαν προβλήματα (σε άλλα βρέθηκαν λύσεις…σε άλλα πάλι ακόμα τα συζητάμε), αλλά μας προσέφεραν και στιγμές απείρου κάλλους.

 

Τα χρόνια περνούν και οι σύμβουλοι γίνονται ολοένα και πιο έμπειροι …σε θέματα κάμερας! Ξέρουν πια πώς να μιλήσουν, πώς να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ποια ατάκα να πουν για να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων από τους άλλους συμβούλους και με λίγα λόγια πώς να κερδίσουν (επάξια!) το δικό τους πεντάλεπτο δημοσιότητας. Αυτό το πεντάλεπτο για χάρη του οποίου έχουν ακουστεί στα συμβούλια οι πιο ευφάνταστες λέξεις (θυμίζω – αν και δεν ξεχνιούνται εύκολα –ο  σφουγκοκωλάριος του κ.Σμυρνιώτη, τα στοιχεία λούμπεν, τα τερτίπια της κα.Νικολάκου και άλλα πολλά…)

 

"Ένταση ξέσπασε στο Περιφερειακό συμβούλιο..", "Φωτιές άναψαν στο Δημοτικό συμβούλιο…", "Διαπληκτισμοί και εντάσεις με την έναρξη της συνεδρίασης…", είναι μερικές μόνο από τις φράσεις με τις οποίες αρχίζουμε (πλέον γίνεται μηχανικά) τα κείμενα μας οι δημοσιογράφοι για να περιγράψουμε, την κάθε φορά και χειρότερη κατάσταση, που επικρατεί στις συνεδριάσεις.

 

Το επίπεδο βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε "ελεύθερη πτώση" αλλά κανείς δεν νοιάζεται, αφού μόνος στόχος (για μερικούς) είναι το να φιγουράρουν στα ΜΜΕ και να κερδίζουν (κατ΄αυτούς) τις εντυπώσεις με τις παρεμβάσεις τους, οι οποίες όμως σε πολλές περιπτώσεις αρχίζουν και σταματούν μπροστά στην κάμερα. Όταν τα φώτα σβήσουν, σβήνουν και οι "φιλοδοξίες" αρκετών για την εύρεση λύσεων και για την ανάδειξη των προβλημάτων σε βαθύτερο επίπεδο.

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την φράση δημοτικού συμβούλου όταν μετά από 3 ώρες (!) συνεδρίασης αρχίσαμε να μαζεύουμε τις κάμερες για να αποχωρήσουμε. Τότε λοιπόν έντρομος (κυριολεκτικά) με κοιτά και μου λέει: "Που πάτε; Θέλω να τοποθετηθώ και εγώ". Την αλήθεια μου θα σας την πω. Δεν άντεξα και τον ρώτησα: "Αν δεν είναι η κάμερα δηλαδή εσείς δεν θα τοποθετηθείτε στο συμβούλιο;". Η απάντηση όπως καταλαβαίνετε έμεινε μετέωρη με ένα απαθές βλέμμα και από τις δυο πλευρές…

 

Υπάρχει όμως και ένα θετικό. Πλέον στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό από τους περισσότερους, πως η εικόνα που παρουσιάζεται σε Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο (και ανταγωνίζεται επάξια τις κωμικοτραγικές στιγμές που παρακολουθήσαμε Live στην Βουλή τις τελευταίες ημέρες) δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τις συνεδριάσεις τέτοιων θεσμικών οργάνων.

 

Αναμένουμε λοιπόν από χειμώνα (γιατί τώρα λίγο η ζέστη, λίγο η συνήθεια της κάμερας –που δύσκολα κόβεται…δεν περιμένουμε να αλλάξουν και πολλά) να μπορέσουμε επιτέλους να παρακολουθήσουμε συνεδριάσεις που θα αρμόζουν τόσο στο ρόλο των συμβούλων και των οργάνων όσο και στους πολίτες οι οποίοι εξέλεξαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα για να τους εκπροσωπούν.

 

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων