ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ: Βανδαλισμοί, καταστροφές και αποτροπιασμός

Όταν το επίπεδο της παιδείας και του πολιτισμού κάποιων αποτυπώνεται στα μνημεία και στην δημόσια περιουσία τότε… ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ!

 

Το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη καταγράφονται καθημερινά καταστροφές σε δημόσια κτήρια και βανδαλισμοί σε μνημεία. Άγνωστοι προκαλούν φθορές στις προσόψεις κτηρίων, σε μνημεία, σε παγκάκια, σε κάδους, σε παιδικές χαρές και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.

 

Η πόλη έχει μετατραπεί σε μία απέραντη "γκαλερί", όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τότσης , με τα περισσότερα κτήρια να κοσμούνται πλέον από γκράφιτι και συνθήματα, το περιεχόμενο των οποίων πολλές φορές προκαλεί αποτροπιασμό. 

 

 

Περιττό να αναφέρουμε το πόσες φορές έχει βανδαλιστεί ένα από τα πιο όμορφα κτήρια της πόλης μας, το Μαλλιαροπούλειο θέατρο. Άγνωστοι σπάνε τα μάρμαρα περιμετρικά του κτηρίου, κάνουν γκράφιτι στους τοίχους, προκαλούν φθορές, ξεριζώνουν τα λουλούδια, που υπάρχουν τριγύρω, ενώ έχουμε δει και ανθρώπους να αφοδεύουν στο πίσω μέρος του κτηρίου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τότσης.

 

 

Τα γλυπτά είναι και αυτά "θύματα" μιας υποτιθέμενης κοινωνικής διαμαρτυρίας. Δεν είναι λίγες οι φορές, που πολλοί επιλέγουν να "εκτονωθούν" ή ακόμη και να υποδηλώσουν την ύπαρξη τους καταστρέφοντας τα. Άλλοι πάλι στοχεύουν στην αξία (χρηματική) των μνημείων, μιας που πρόσφατα καταγράφηκε η προσπάθεια επιτήδειων να ξηλώσουν το άγαλμα της Μητέρας από την πλατεία Άρεως, με σκοπό την μεταπώληση του υλικού του.

 

 

Δυστυχώς φαίνεται πως χρειάζεται αστυνόμευση και ο φόβος επιβολής κυρώσεων για να καλύψει το κενό της παιδείας όλων αυτών, που επιδιώκουν την ηθική ικανοποίηση, απασχολώντας την κοινή γνώμη με τέτοιου είδους πράξεις.

 

Τέλος βέβαια υπάρχουν και αυτοί, που υποστηρίζουν, πως αυτές οι εικαστικές παρεμβάσεις αποτελούν μία μορφή τέχνης. Το ερώτημα όμως είναι, πού τελειώνουν τα όρια της τέχνης, της ελεύθερης έκφρασης ή ακόμα και της όποιας αντίδρασης και πού αρχίζουν τα όρια του βανδαλισμού…

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων